Trojansille kotimainen päävalmentaja

Tuomo Tomperi 2.10.2013 11:29 75 kommenttia

Mikko Virolainen on liiganousua tavoittelevan Trojansin uusi päävalmentaja. Seura valotti myös Kouvolaan siirtyneen Stan Bedwellin siirron syitä.

Viime kaudella joukkueen puolustuksen koordinaattorina toiminut Virolainen korvaa tehtävässään Kouvola Indiansiin matkaavan Stan Bedwellin. Virolainen on Suomen mestari vuodelta 2003. Viime vuosina aikanaan myös maajoukkueessa esiintynyt entinen takamies on valmentanut Trojansin takakentän pelaajia. Päävalmentajan pesti on Virolaiselle hänen uransa ensimmäinen aikuisten sarjoissa. Trojansin tiedotteen mukaan edustusjoukkueen tulevan kauden valmennusryhmä julkistetaan kokonaisuudessaan lähiaikoina.

Stan Bedwellin siirtyminen toiseen seuraan menestyksekkään kauden jälkeen on ollut monelle yllätys. Bedwell olisi Trojansin tiedotteen mukaan halunnut jatkaa pelinrakentajana myös ensi kaudella, mutta Trojans tarjosi ainoastaan päävalmentajan pestiä. 29-vuotias Bedwell on kärsinyt loukkaantumisista viime vuosina, millä varmasti oli osansa Trojansin päätöksessä. Toisaalta rivien välistä on myös luettavissa, että Trojans ei välttämättä täysin usko pienikokoiseen Bedwelliin liigatason pelinrakentajana.

Bedwell kommentoi Facebookissa siirtonsa syitä tiistaina.

– Rakastin Turkua ja mahdollisuutta olla osana Trojansia. Annoin joukkueelle kaikkein kentällä ja sen ulkopuolella. Aikomukseni oli jatkaa Turussa vielä vuosien ajan, mutta valitettavasti monet vaikutusvaltaiset henkilöt seuran sisällä olivat sitä mieltä, ettei minua enää tarvittu, Bedwell kommentoi.

– Koko Indians-prosessin aikana olin jatkuvassa yhteydessä (Trojansin puheenjohtajaan) Pasi Sillgreniin. Hän vastaanotti päivittäin päivityksiä neuvotteluistani Indiansin ja muiden joukkueiden kanssa.

On aistittavissa, että pelimiehen pesti Kouvolassa sisältää myös pelinrakentajan tehtävät

Trojansin ja Bedwellin tiedotteiden perusteella on aistittavissa, että pelimiehen pesti Kouvolassa sisältää myös pelinrakentajan tehtävät. Indiansin tulokaskaudella liigassa joukkue käytti pääasiassa kahta pelinrakentajaa, Columbus Givensia ja Henri Kauhasta. Atleettinen Givens ei kuitenkaan edustanut tyypillistä pelinrakentajamallia, ja tulokset jäivät alkukauden jälkeen laihoiksi. Nuori Kauhanen sai Kari Leivojan alaisuudessa ansaitusti peliaikaa ja väläytteli ajoittain, mutta täysipainokseksi liigatason pelinrakentajaksi hänellä on vielä matkaa. Indians saattaa hyvinkin uskoa, että Bedwellilla olisi myös Kauhaselle annettavaa uuden sopimuksen myötä.

Bedwellin tiedetään olleen yhteydessä useisiin suomalaispelaajiin ympäri maan kuluneen kauden päättymisen jälkeen. Indians-siirto on mielenkiintoinen jo siinäkin mielessä, että hyvällä mahdollisuudella Bedwell saa houkuteltua Kouvolaan muutaman kyvykkään suomalaispelaajan. Viime kauden Indiansin suuri ongelma oli juuri se, ettei joukkue pystynyt houkuttelemaan juurikaan suomalaisia vahvistuksia muista jenkkifutiskaupungeista.

Mikäli sekä Indians että Trojans nähdään odotusten mukaisesti ensi kauden liigassa, odottaa Bedwell varmasti joukkueiden kohtaamista innolla. Kausilla 2007 ja 2009 divisioonan pudotuspeleissä Saintsille ja Northern Lightsille hävinnyt Bedwell päihitti samaiset joukkueet kuluneen kauden jatkopeleissä ja voitti näin häntä karttaneen divisioonan mestaruuden. Ensi kaudella Bedwellille lienee jälleen tarjolla hieman ylimääräistä motivaatiota.

Kommentoi

 • No on kyllä käsittämätön ratkaisu. Eiköhän Bedwell ois ihan tarpeeksi tehokkaasti nakkaillu palloa myös Vaahteraliigassa.

 • No se nähdään ensi kesänä

 • Veikkaan, että Bedwell on tasan yhden kauden Kouvolassa.

 • No se pitää paikkansa

 • Saa nähdä mitä tulee kun slottirissun kokoinen pelinrakentaja viskoo liigatasolla palloa. Tulee sattumaan kun wolvojen front 7 kohtaa indansin OL’llän.

 • Mutta uskon, että Bedwellin henkinen kantti paineenalaisena ratkaisee viimeistään sen, että Kouvolalaiset on turisteja vuonna 2014.

 • Ei taida tosta wolvoista olla ensikaudella hirveesti mihkään…

 • Ei tule Bedwellillä olemaan Liigassa aikaa 10 sekuntia peippailla linjan takana, kuten loppuneella kaudella.

 • Ja henkistä kanttia mieheltä ei löydy. Tiukille joutuessa ja häviöllä ollessa mies käy kuumana kun uunissa oleva tomaatti

 • Stan Bedwell on sarjassa pelinrakentajia, joilla on kovat puheet ja vielä kovempi itseluottamus. Jos hän ns. luovuttaisi ajoissa ja siirtyisi pelkästään valmentajaksi, olisi mahdollisuus menestyä valmentajana mutta joku ihmeen tarve on väkisin päästä kentälle. Ensi kaudella varmasti nähdään tulos. Harmi Indiansin kannalta kun heillä jo viime kaudella oli korkeintaan keskinkertainen qb jos päätyvät Bedwelliin qb-valintana. Pelinrakentajan merkitys joukkueen menestykselle on suurempi kuin minkään muun pelipaikan.

 • Bedwell tavoittelee henkilökohtaista gloriaa jatkamalla pelaajauraansa. Miehen fb päivitykset ovat viimeaikoina olleet vain ja ainoastaan siitä kuinka hyvä ja ihmeellinen hän on. Hänellä olisi kaikki edellytykset olla menestyvä valmentaja, systeemi vaikuttaa pätevältä ja ilmeisen hyvin sai koottua trojansista yhtenäisen joukkueen. Pelitaidot eivät vain riitä. Näkyihän se välierässä ja finaalissa. Kaveri hermoili alussa minkä kerkesi. Myös fyysinen koko on siinä rajoilla voiko olla menestyvä vaahterassa. 170cm sulkapäässä ja 70 kiloa. PunttikSella mies ei näytä käyneen. Voi olla että kouvola huomaa virheensä ensikauden jälkeen ja katkaisee sopimuksen jo ekan vuoden jälkeen. Myös suomalaiset pelaajat ois kivat. Mistäköhän kouvola meinaa repiä 25 sopparia, oliko se nyt uuteenvuoteen mennessä?

 • Redin palaa Turkuun: http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3469

  Omien poikien paluu kotiin on varmasti tärkeä juttu Trojansille tässä vaiheessa. Andersson viihtyy ilmeisesti mainiosti uudessa roolissaan, sillä lienee aika selvää että Trojansille on tulossa ensi kaudelle jenkkipelinrakentaja.

 • Milloin vaahtisseurojen täytyy ilmoittaa alustavan rosterinsa? Lähinnä kiinnostaa että milloin pääsee vertailemaan.

 • lokakuun loppuun mennessä.

 • Kuun loppuun mennessä on oikein. Sama koskee divaria.

 • Damn. Aika tahtiin tippuu nimiä Turulta.

 • Turussa solmitaan sopimuksia ja muualla ilmeisesti uutisoinnista päätellen on hiljaisempaa ?

 • Kamran osmanin uutisoitu taas palaavan trojanssiin. Saa nähdä pelaako kaveri tämän kauden turussa, vai lähteekö takaisin wolvoihin niinkuin viime vuona.

 • Turku näyttää heränneen!
  Siellä tosiaan tuntuu uutista pukkaavan aika hyvään tahtiin, eikä edes mitään kovin huonoja hankintoja.
  Puolustus ainakin näyttää jo nyt hyvälle, toki Turussa se on aina näin ollutkin. Hyökkäys kaipaa toki vielä vahvistumista, ilmeisesti jenkki QB tulossa?
  Onko muita paluumuuttajia vielä tullollaan? Toivonen, Redin ja Osman on jo tullut. Järviö ja Mäkinen toisi hyvää tasoa taitopelipaikoille…
  Mihin tulee loput jenkit: (RB/WR/OL mun mielestä Turku tarvii noita)?
  Bedwell huhujen mukaan lähti, koska taso laski kauden edetessä. Finaalissa ainakin mies näytti tärisevän, eikä vakuuttanut mua (ainoa Turun peli jonka näin viime vuonna). Ilmeisesti myös ryyppy jäi päälle aika herkästi.

  Mielenkiintoista nähdä mitä Wovoissa tapahtuu, Turun pojat jo lähti, lähteekö muitakin?

 • Jos Turku ei saa hyökkäyksen linjaansa tarpeeksi kovaksi ovat kaikki muut hankinnat ja värväykset lähinnä kosmetiikkaa, vaikka toisaalta pitäähän sitä komeakin olla.

 • Olen kuullut huhua että trojansin saunailloissa linjamiehet on ainakin kovana.

 • ”Jos Turku ei saa hyökkäyksen linjaansa tarpeeksi kovaksi ovat kaikki muut hankinnat ja värväykset lähinnä kosmetiikkaa, vaikka toisaalta pitäähän sitä komeakin olla.” – toihan on ihan fingerporiainesta…

 • Kyllähän tuli pommi Turusta!
  Vahvistuu vaan käsitys Turun olevan tosissaan liigassa.

 • Redin, toivonen, crawford…. Kyllä turussa joku on osannut pojille puhua. On tainnut tää uus valkku, Virolainen, pistää hippulat vinkumaan. Alkaa Turussa olemaan kova nippu kasassa. Puolustus on jo kova. Crawford nostaa jo yksinään Turun hyökkäyksen uskottavuutta. Jenkki kuuppa ja selkeä ykköskohde niin voi olla, että Turku taistelee pleijaresta jo ensi kaudella.

 • Joo on pistänyt Valkku V haisemaan, mahtaako multa nyt mennä peliaikaa… Mä en ala!

 • Varsin mielenkiintoista! Trojans näyttäisi todellakin olevan ensi kaudella vahvempi kuin vuosiin. Olisiko alustava preseason ranking näin:

  1: Roosters
  2: Wolverines
  3-4: TAFT, Trojans
  5-6: Butchers, Crocodiles
  7-8: 69ers, Indians

  Näitä on tietysti hyvä huudella ennen kuin sarjapaikat on edes jaettu, mutta pieni spekulointi piristää aina päivää ;)

 • aika samalla tavalla omassa päässä on hahmottunut tuo ranking. Paljon vielä toki voi tapahtua ja tällä hetkellä nimet ovat vain nimiä. Vielä täytyy pelit pelata.

  Mielenkiintoista on koska muut joukkueet alkavat ilmoittelemaan nimiä. Taitaa Roosters ja Trojans olla ainoat ketkä ovat jotain ilmoittaneet.

 • Oma hahmotus kykyni antaa seuraavan järjestyksen:
  1.Roo Pysynee vahvana, ei menetä montaa pelaajaa. Toki RoJo on taas vuoden vanhempi.
  2.Wol Leivojan mukaan, menettää varmasti joitain pelaajia. Rahalla saa ja hevonen syö heinää.
  3.Tro Kovaa vauhtia vahvistuu.
  4.Cro Seinäjoki elää ja kuolee importtien mukaan
  5.Taft
  6.But
  7.Ind
  8.69ers

 • ”Crawfordien kotona on siis jo kaksi Vaahteraliiga-mitalia, sillä viime kauden pronssin lisäksi palkintovitriinissä on Xavierin Trojansissa saama hopeamitali”
  Taitaa olla pappa Crawfordin mitali visusti telkien takana kuten mies itse -> Googlaa Xavier Crawford.
  Papalla on vissiin muutamakin lapsi Turussa ja Rovaniemellä… Rovaniemellä… Käy sääliksi sitä lasta.

  Mitä Seinäjoelta pojasta kuuli oli se että oli aika kova viinan perään… Onko tämä ihme jos joutuu asumaan/pelaamaan Seinäjoella? Sitä en tiedä… Ehkä kuitenkin pitäisi jotain punaisia lippuja nousta jo siinä vaiheessa kun katsoo että kaveri on pelannut suhteellisen monessa koulussa ja rikollistaustaa löytyy… No saa sitä pelata uhkapeliä että kaveri ei joudu ongelmiin Suomessa, pelata mies toki osaa.
  Toivottavasti Turulle käy säkä ja mies tuottaa tulosta.

 • Arvaan ettei X-man ole vienyt vaahtis mitalliaan sinne vankilaan.

 • Aika hyvin hankintojen lisäksi Trojans on hoitanut myös tiedoituksen!
  http://ts.fi/urheilu/548655/Vaahteraliigan+ykkostykki+Crawford+Trojansiin
  Itse luin ensimmäisenä tuolta tämän!

 • Ilmeisesti mitään sanktioita ei ole tulossa välieräpelin tappelusta, jossa Crawford oli aika aktiivinen.

 • Olisi jo tullut jos olisi ollut tullakseen. Kuitenkin pelaaja suljettiin ottelusta, niin sen rangaistuksen varmaankin laskettiin riittävän.

 • 1: Roosters
  2-3: TAFT, Crocodiles
  4-5: Butchers, Trojans
  6-8: Wolverines, 69ers, Indians

 • Hevosmiehet on huhuillu Turkuun kovia vahvistuksia vielä lisääkin!
  Ettei vaan nousis Trojans mitalli kanditaatiksi jo ennen liigalisenssin varmistumista!
  Tämän hetken uutisoinin perusteella voisi veikata ens kauden asetelmia.
  Roosters ja Trojans on vahvistumassa. 69ers saa jenkkivalmentajan (ei riitä). Leivoja Wolvoihin, kaaos on siis siellä valloillaan, varsinkin jos huhut Mannilan vetäitymisestä taustalta. Bedwell Kouvolaan, ei vaan herran taso riitä Vaahterassa (kait Turun herrat jotain tiesivät kun Stanin päästi pois).
  Muut eivät joko ole tehneet mitään ai ovat jättäneet meidän spekulaattorit ilman tietoa.
  Näillä siis veikkaan:
  Vaahteramaljassa pelaa Roo-Tro
  kolmos sijasta tappelee Wol-Cro
  vitosesta Taft-But
  seiskasta: Inkkarit
  Kasi on 69ers

  Mikäli siis nämä kaikki pelaa liigassa.

 • Kuuttila kuulemma roosterssiin menossa. Eivlupaa wolvoille hyvää.

 • Varma tieto: ensi kauden finalistit: Roo ja Tro.

  Jos Trojans löytää loistavan jenkkikuupan, laatumiehiä hyökkäyksen linjaan ja saa puolustuksensa pelaamaan potentiaaliinsa voi se hyvänä päivänä ehkä haastaa Roon. Muut joukkueet lähinnä heikentyvät Roostersin imiessä viimeisetkin pelimiehet, elleivät saa omia junnuja nostettua rinkiin. Ensi vuodesta tulee tylsin liigakausi vuosiin, kun voimasuhteet ovat niin vinksallaan.

 • Seinäjoelta matkaa Turkuun näemmä joku muukin kuin Crawford: http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3474

 • Eikä se tohon jää ,,O_O,,

 • Niin, seinäjoella olis ainakin vielä 2 trojansin kasvattia: Järviö ja Mäkinen. Mahtaa seinäjoki repiä housunsa kun koko joukkue on kohta turussa. Alkaa trojansilla kohta olla sellainen nippu kasassa et alta pois. Tällä hetkellä taitaa vahvin kilpailja olla Roosters. Tosin paljon riippuu kuka jatkaa wolvoissa. Luoto, Kuuttila? Tietoa herroista? Mites taft? Hiljasta ollut tähän mennessä, jatkaako runko?
  Butchers? Jatkaako kyei, tuleeko tenberg takaisin, lopettaako moni kun tulivat tällä kaudella auttamaan (viimeistä kertaa)?
  Kouvola, ellei saa kasvatettua suomalaista runkoa on bedwelillä tukalat paikat. Joutsenlaulu?
  Sixtarit, yllättävän aktiivinen ollut jo tähän mennessä. Valmentaja ja kuuppa jo hankittu. Tosin 69 valmentaja sopimukset ovat viime vuosina olleet vitsi.

 • Ketään ei kiinnosta mitä 69ers tekee.

 • Kyllä mua kiinnostaa, oon ollu useasti niiden saunailloissa

 • Ville ”neljäs seura kolmessa vuodessa” Ferm. Vai viides?

 • Olisi mielenkiintoista alkaa saada uutisia indiasilta ,että miten paljon kovia miehiä Bedwell on saanut divareista haalittua mukaansa vai mennäänkö eu pelaajilla ensi kesäkin ?!

 • Turkuhan nyt sylkee jatkuvalla syötöllä uutta sopimusta eli taitaa turussa kohta olla se 50 miestä jo täynnä ? Tuskin turkukaan kaikkia sopimuksia on julkistanut joita on viime vuoden rosterin kanssa kirjoitettu ?

 • Trojans facebook päivitti viralliseksi sopimuspelaajien määräksi tällä hetkellä 41 eli taitaa olla turussa kilpailua pelipaikoista ensi kesänä ,koska tuskin nämä sopimukset tähän jää ?!

 • no ei 41 vielä kuuhun mennä, on sitä monella joukkueella ollut 40 sopparia kirjoitettuna. kun ottaa huomioon sen että hyvä jos 70-80% pelaajista käy treeneissä edes suht aktiivisesti niin noin 30 pelaajan runkoon päästään. yli 50 pelaajaa rosterissa niin voidaan puhua jo kunnon kilpailusta.

  Valitettava fakta on että suomi jefussa tuo 40 sopparia ja noin 30 pelaajan aktiivirunko on jo monelle joukkueelle vaikea saavuttaa

 • Oman näkemyksen mukaan tuo on huikea määrä tähän aikaan vuodesta!
  Roosterssilla taisi olla kaudella 2013 45 pelaajaa jos laskin pikaisesti oikein tuolta heidän sivuiltaan.
  Eli ei kovin montaa tarvitse Turun hankkia jos tuon haluaa lyödä.
  Kouvolan sivuilta löytyy tällä hetkellä 26 nimeä. Eli on tossa pikkasen etumatkaa Turulla.
  Loistavaa työtä Turussa tehdään. Turun vahvistukset ja paluumuuttajat on ihan kovan tason tekijämiehiä!

 • Totta veisaat mutta tärkeintä jefussa on että ne sopimuksen allekirjoittaneet jätkät treenaa. Sillä sitä tulosta tehdään. Ei pelkästään nimillä paperissa.
  Veikkaan että kun kesä alkaa voi hyvinkin olla niin että trojansilla on 50 nimeä paperilla. Turussa on pitkästä aikaa imua sinnepäin eikä vain ulospäin. Trojansin tarvitsee nyt vain valjastaa tämä pelaajamateriaali siihen kuntoon, että se näkyy myös kentällä eikä vain sivurajalla nippuna pelaajia.

 • Turussa näyttäisi tosiaan olevan tässä vaiheessa kautta asiat mallillaan. Viime kesän menestys divarissa toi selvästi uskoa lisää omaan toimintaan, ja ilmiselvästi Turkuun on nyt imua. Hienointa näissä sopimusuutisissa on ollut nimenomaan se, että Turun kanssa sopimuksen tehneet ovat pitkälti oman kylän poikia.

  Tietysti on selvää, että tästä se työ vasta alkaa. Mutta kun tarkastelee asiaa laajan linssin läpi, hoksaa aika pian, että 40+ nimeä tässä vaiheessa kautta lupailee joka tapauksessa pikkaisen parempaa kuin se vakio 25+ :) Hyvä Turku – ja tsemppiä talvitreeniin!

 • Turussa on tehty hienoa työtä.
  Noustu takas liigaan.
  Nyt sitte samat aseet ku Roosters, tuodaan pelaajia muualta ja paljon. hyvä homma.
  Mut mitäs ne kaverit jotka nosti trojansin liigaan ajattelee.
  Onnea vaan tulevaisuuden dynastilalle.

 • Ketä trojansiin on tuotu muualta?

 • Robinille : Kyllä kait Turussakin on nyt jo vihdoin viimein huomattu, että ei VaahteraLiigassa pärjätä pelkillä oman kylän pojilla ja että vahvistukset pitää tuoda pikkasen kauempaa kuin Liedosta. Tällä samalla periaatteella ovat liikkeellä muutkin joukkueet kuin vain Roosters. VLn taso on koventunut vuosi vuodelta ja yhä enemmän joukkueen menestyksen tae on siinä, miten huolella ja tasapainoisesti se on rakennettu omista, vieraista ja ulkomaan pelaajista.

  Turun 30 ukon perussetti näyttää oikein hyvältä. Tohon kun vielä saa sellaset viis NAIA tason jenkkiä lisäksi, niin setti on kovassa iskussa. Turku tulee voimalla takaisin ja hyvä niin.

 • Robbe: ihan nyt ekana tulee mieleen wolvoissa viime kauden pelanneet redin ja osman. Lisäksi paluun tekee Toivonen. Jos jo nyt ovat nämä tulleet, veikkaan että keskusteluja on käyty monen muunkin kanssa. Kilpailu pelaajista käy kovana tällä hetkellä. Yllättävää että niistä pelaajista tuntuu taistelevan tällä hetkellä vain roosters ja trojans. Itse veikkaan että turkuun siirtyy vielä noin 5 nimimiestä.

 • Ja nämä pelaajat ovat paluumuuttajia. Jenkkien lisäksi, ketä on tuotu muualta?

 • omia paluumuuttajia tai mitä vaan, mutta totuus on, että se porukka joka nosti Trojansin divarista
  jää nyt osittain noiden paluumuuttajien varjoon

 • ei tässä nyt mitään pikku tyttöjä olla. Luulis et jos tulee kilpailua niin se myös kasvattaa muiden halua parantua. Vaahteraliiga on käsittääkseni kilpasarja, ei Nuori Suomi kaikki pelaa liiga

 • Ihan sama saanko peliaikaa. Mä sain facebookkiin profiilikuvan spagettimaljan kanssa.

 • Ootko ihan oikeasti sitä mieltä että samalla porukalla pitäisi pärjätä, ettei kenellekään vaan tule paha mieli jos hankitaan vahvistuksia? Ja mielestäni Toivonen, Redin ja Osman ovat tuotu muualta jos ovat viime kaudella pelanneet toisessa joukkueessa.

 • Mun mielestä junnutkaan eivät saisi nousta edariin. Tulee vanhoille pelaajille pahamieli kun nuoret pelaajat vievät pelipaikan. Kun ei viitsisi kilpaillakaan siitä peliajasta…

 • Robinille : Nuori suomi on lapsille ja nuorille suunnattu jotta kaikilla olisi mahdollista harrastaa. Kilpaurheilussa kuitenkin tulos ratkaisee ja varmasti ymmärrät sen ,että silloin pitää vahvistaa joukkuetta jos meinaa seuraavalla tasolla pärjätä ?! Ei heti tule mieleen mitään seuraa missään lajissa joka on noussut esim. liigaan ja jättänyt vahvistamatta joukkuetta ,mutta kovalla työllä sinäkin Robin voit ottaa aloittavan pelaajan paikan jos teet työtä sen eteen mitä varten sinut on varustettu . Laiskat ei pärjää joten on turha huudellla foorumeilla pettymystä ,että joku seura koittaa hommata vahvistuksia .

 • Eihän Turku ole, jenkkejä lukuunottamatta, tuonut vasta, kuin omat kaverit takaisin. Joten en vielä lähtisi Roostersin ykköshaastajaksi laittamaan. Toivottavasti Turku ja muutkin joukkueet vahvistuvat. Mikään ei ole tylsempää, kuin yksi joukkue, joka dominoi sarjaa. Ja eihän se Roostersin vika ole, jos kaverit menevät sinne mielummin penkille istumaan, kuin johonkin heikompaan joukkueeseen aloittavaksi.

 • Yleensä PELAAJAT ovat lähinnä tyytyväisiä oman joukkueensa vahvistumisesta offseasonilla. On varsin mahdollista että ”nimimiesten” virratessa joukkueeseen joku kokemattomampi kaveri alkaa hiljaa ja yksin yön pimeinä tunteina sängyssään valveilla maaten murehtimaan pelipaikkaansa. Saattaa jopa pala nousta kurkkuun ja hento kyynelkin vierähtää alas poskea. Terveen itsetunnon omaavat ihmiset kuitenkin nauttivat haasteista, asettavat itselleen tavoitteita, treenaavat ja taistelevat sen pelipaikan itselleen. Tässä lajissa on kuitenkin 11+11+66=88 aloittavaa pelipaikkaa että eiköhän niitäkin ole jaossa halukkaille.

  Monivalintatehtävä, rengasta permanent-tussilla näytöllesi oikea vaihtoehto: Jos joku mystinen ”oman-kylän-poika” ei uskoisi omiin kykyihinsä eikä olisi valmis kehittämään itseään ja ominaisuuksiaan riittävälle tasolle kentälle menemiseen niin pitäisikö pojan 1. pitää pieni palaveri itsensä kanssa ja miettiä onko korkein kansallinen taso hänelle oikea paikka harrastella vai 2. pitäisikö seuran välttää olemasta houkutteleva vaihtoehto myös muilta paikkakunnilta tuleville pelaajille, jotta poika saisi harrastella rauhassa ilman mahdollista kilpailua peliajasta?

 • Hieno kirjoitus Jurpo!

  Juuri näin. Jenkkifutis muutenkin on parhaimmillaan silloin kun pelaat voittavassa joukkueessa, Oli se oma rooli suuri tai pieni. Olet kuitenkin osa sitä voittavaa formulaa. Jos joku murtuu pienestä kilpailusta, niin so be it. Ei sellaiselle kaverille varmaan muutenkaan käyttöä olisi. Veikkaan että on kaamea diiva ja tuittupää muille. Kompensoi siinä pienuuttaan. Kilpailutilanteessa parhaat puhkeavat kukkaan stana!

  Just toi nimim. omakasvii vaikuttaa siltä, että ei pitäisi kilpailusta, koska ei luottaisi itseensä.

 • turku on v..un kova ja me pannaan kaikkia h…riin.

 • Turusta sisäpiirin tieto kertoo ,että heillä olisi nyt 45 pelaajasopimusta allekirjoitettuna . Aika kiitettävä määrä aikaisempiin vuosiin tässä kohtaa vuotta . Taitaa kuitenkin lisää olla tulossa koska on vasta 1 jenkki ja 1 tuplapassi noissa ulkomaalaisissa ?

 • Joonas Raatikainen ja Juuso Mäkinen Trojansiin. Ei mul muuta

 • Kuulemma Suomalainen quuppa…

 • Fanipoika: ”Kuulemma Suomalainen quuppa…”

  Sinulla on varmaan lähde tälle skuupille.