Sun City hakee uutta päävalmentajaa

Tuomo Tomperi 30.9.2013 9:29 7 kommenttia

Joukkueensa kakkosen välieriin kuluneella kaudella johdattanut konkarivalmentaja Kari Ketonen ei jatka joukkueen peräsimessä.

Ryminällä kohti kakkosdivisioonan kärkeä kesällä nousseen Sun Cityn valmennusjohto vaihtuu nyt toisena syksynä peräkkäin. Viime kaudeksi joukkueen päävalmentajaksi pestattu Kari Ketonen muuttaa työn perässä kauemmas Hangosta, eikä pysty välimatkan vuoksi jatkamaan joukkueessa. Ketonen kuitenkin nautti silminnnähden joukkueensa kehityksestä kesällä, ja uskookin seuraajansa perivän laadukkaan ja motivoituneen joukkueen.

– Seuraajani saa hyvän ryhmän pelaajia, jossa on sopivadti kokemusta ja nuoruuden intoa. Omasta puolestani haluan vielä kiittää Sun City siitä että sain päättää jenkkifutisvalmentajan urani Hangossa, Ketonen kommentoi Gridironille.

Uudessa kakkosdivisioonassa ensi kaudella jatkava Sun City niitti mainetta viime talvikaudella hyvällä harjoittelukulttuurillaan ja valmistautumisellaan. Joukkue pelasi mm. harjoitusottelun ruotsalaisjoukkuetta vastaan ennen kauden alkua. Menestyksekkään kauden pelannut Sun City olikin kesällä yksi sarjan suurimpia yllätyksiä noustessaan pudotuspelien ulkopuolelta lohkovoittajaksi ja näin aina välieriin saakka.

Kommentoi

  • Oikoluku tais unohtuu. Toivottavasti Hanko löytää valmentajan, joka nostaa joukkueen tasoo ja menestystä tulee pudotuspeleissä enemmän.

  • Toivottavasti löytyy joku hieman pidemmälle katsova kehittäjä. Edellytykset lajin vakiintumiselle ovat hyvät, mutta liian nopea nousu voisi olla turmiollista. Sopiva pelillinen menestys pitäisi tulta yllä ja samalla tarvitaan rahoittajia, juniorityötä jne.

  • Kyllä seuramme informoi sit jotain aivan varmasti, toivotaan että saadaan yhtä motivoitunut valmentaja kun meillä oli kalle oli loistava hc.

  • Tuossa onkin nyt se huono puoli, että Kalle kun teki työnsä siellä näköjään erinomaisesti, niin pestin jatkajalla on tiedossa heti kättelyssä vaikeuksia, kun hänen tekemisiään tullaan samantien vertaamaan siihen mitä ja miten Kalle teki ja pienimmätkin asiat nostetaan helposti esiin, jos samanlainen menestys ei heti perään jatkukaan. Ellei sitten tuleva valmentaja ole meritoitunut jo vaikkapa Vaahteraliigassa tai ole joku oman joukkueen/organisaation sisältä, niin sitten on ehkä helpompaa. Siis henkilö, joka on jo saanut joukkueelta tietynlaisen auktoriteetin ja hyväksymisen. USA-valmentaja olisi tietysti vielä yksi mahdollisuus, mutta epäilisin senkin toimivuutta tässä tapauksessa.

    Ulkopuolelta joukkueeseen on todella vaikeaa tulla ja saada luottamus pelaajilta. Eikä niitä valmentajiakaan taida tässä lajissa ja tässä maassa olla kovinkaan montaa. Veikkaanpa siis, että tuleva valmentaja on joku joukkueen/organisaation sisältä.

  • Ei se välttämättämättä huono asia ole, jos jatkaja tulee seuran sisältä. Esimerkiksi joku kokenut, peliuransa päättävä pelaaja saattaa olla kiinnostunut valmennusurasta, missä tapauksessa seuran ja valmentajan intressit saattaisivat hyvinkin kohdata. Aloittaessa olisi käytössä Kallen opit ja varmaan konsultointikin. Pelipaikkakohtaisiin klinikoihin saisi varmasti asiantuntijoita. Seura voisi tehdä esim. 2016 asti ulottuvan ohjelman, joka veisi turhia paineita ja olisi kestävän tulevaisuuden kannalta hyvä. Sen aikana valmentaja(t) voisivat kouluttautua ja hankkia kannuksia. Varmaan SC:llä on liigatasollakin vanhoja pelaajia valmentajina, joista myös saattaisi löytyä kandidaatti. Tai joku kesähankolainen, jolla on kakkoskämppä Hangossa?

  • En tarkoittanutkaan, että seuran sisältä tuleva henkilö olisi huono asia, vaan voisi olla tosi hyväkin. Juuri niinkuin kirjoitit. Tarkoitin lähinnä tuota ulkopuolelta seuran tulevaa henkilöä, joka päätyisi valmentamaan, niin hänellä olisi isoja vaikeuksia saada luottamusta joukkueelta.

  • Miksi se olisi sen vaikeampaa kuin muuallakaan? Luottamus ansaitaan teoilla ja sillä, että valmentaja huokuu varmuutta siitä, mitä on tekemässä. Tunnettu nimi taas voi luoda odotuksia, joihin on vaikea vastata. Oli miten oli mutta Hanko on varmaan hieno paikka valmentaa. Seurassa on paljon hyvää porukkaa ja erinomainen henki, laji paikkakunnalla yllättävän arvostettu ja Hanko kesällä kuin paratiisi.