• FINAL
  Indians25
  Wolverines 65
 • FINAL
  Patriots34
  Mayhem 26
 • FINAL
  Steelers34
  Butchers 17
 • FINAL
  TAFT12
  Nordmen 19
 • FINAL
  Falcons28
  Trojans 0
 • FINAL
  Bears68
  Lions 0
 • FINAL
  East City Giants37
  Crusaders 29
 • FINAL
  Royal A's0
  Bulldogs 40
 • FINAL
  Jaguaarit7
  Bouncers 26
 • FINAL
  Crocodiles21
  Roosters 88

Royals hakee ykköseen

Tuomo Tomperi 24.9.2013 9:26 Ei kommentteja

Kuva: Samppa Toivonen

Kakkosdivisioonan liki näytöstyyliin voittanut Wasa Royals hakee odotetusti paikkaa miesten I-divisioonaan kaudelle 2014.

Kaikki ottelunsa viime kauden kakkosessa voittanut Royals lähtee hakemaan menestystä nyt korkeammalta sarjatasolta. Seuran tiedotteen mukaan sarjapaikkaa haetaan nyt hieman aikataulusta edellä, mutta joukkue on valmis haasteeseen. Viimeksi Vaasassa on pelattu divisioonaa kaudella 2009.

Sarjatason nosto vaikuttaa joukkueen toimintaan paitsi taloudellisessa mielessä, myös pelikentällä. Joukkueen viime kauden 26-27 pelaajan rosterin on päävalmentaja Seppo Evwarayen mukaan kasvettava yli kolmeenkymmeneen. Joukkue keskittyykin vahvasti värväämään uusia urheilullisia pelaajia talvikauden aikana. Myös amerikkalaispelaajia ollaan hankkimassa sallitut kaksi kappaletta. Uskomme, että Royals vahvistuu ensi kaudelle amerikkalaisella pelinrakentajalla sekä puolustuksen monitoimipelaajalla, joka voidaan sijoittaa joko puolustuksen takakentälle tai tukimieheksi.

Päävalmentaja Evwaraye kertoo, ettei joukkueen tavoite kaudella 2014 ole pelkästään sarjassa säilyminen. Joukkue hakee menestystä kentällä ja sen ulkopuolella.

– Tavoitteenamme on tottakai myömenestyä uudella sarjatasolla. Toinen tavoitteemme on kehittää ottelutapahtumiamme edelleen yleisö- ja perheystävällisemmiksi ja tottakai rikkoa 2000 katsojan raja yhdessä, ellei useammassa kotipelissä, Evwaraye avaa.

– Toivommekin, että myös nousun myötä Vaasan kaupunki suhtautuu suopeasti toivomukseemme käyttää Kaarlen kenttää jatkossakin vielä suuremmissa määrin kotikenttänämme.

Wasa Royalsin tulevan kauden sarjapaikka on toki varma vasta asian käsittelyn jälkeen, mutta tässä vaiheessa nousulle on hankala nähdä estettä. Divisioonan ensi kauden kokoonpano riippuu vielä Turku Trojansin päätöksestä hakea tai olla hakematta liigapaikkaa ensi kaudelle, mutta viime kesän esitysten perusteella Royals nousee välittömästi haastamaan vähintään pudotuspelipaikasta.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *