Liljasta Falconsin päävalmentaja

Gridiron Staff 8.9.2013 13:17 Yksi kommentti

Hyvinkää Falcons on on solminut kaksivuotisen valmentajasopimuksen menneellä kaudella Nokia Ghosthuntersia valmentaneen Rami Liljan kanssa.

Seuran tiedotteen mukaan Rami Liljasta tulee edustusjoukkueen uusi päävalmentaja ja samalla edustusjoukkue lähtee määrätietoisesti kapuamaan kohti amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonan kärkeä.

– On selvää, että tällä nimityksellä tähtäämme ylöspäin. Nousimme vuosi sitten 2-divisioonasta 1-divisioonaan ja viime kausi osoitti, että menestys tällä sarjatasolla vaatii määrätietoisia toimia, seuran puheenjohtaja Janne Halla-aho sanoo.

Myös uusi päävalmentaja on luonnollisesti innoissaan uudesta projektista.

– Keskustelimme Hyvinkään kanssa jo vuosi sitten, mutta silloin jätin asian kypsymään mieleeni. Nyt päätös syntyi ensimmäisen tapaamisemme jälkeen – pidän haasteista ja Falcons on sellainen, tuore päävalmentaja Lilja kertoo.

– Urheilussa menestyksen resepti on loppujen lopuksi varsin yksinkertainen; kova harjoittelu, jota seurataan yksilöllisillä mittareilla, tiivis kurinalainen joukkuepelaaminen sekä ripaus onnea ja hyvää fiilistä. Uskon, että meillä on Falconsissa edessä mielenkiintoinen projekti ja pelaajat saavat tutustua minun tapaani tehdä töitä. Kahden vuoden päästä olemme jo pitkällä, Lilja lupaa.

Rami Liljan mukaan valmennustiimi muokkautuu syksyn mittaan.

Olli Hautala ja Jyri Kontiainen jatkavat valmennustiimissä, mutta muita nimiä ei vielä kiinnitetty. Käyn keskusteluja ihmisten kanssa rauhassa ja myös seuralla on ollut muutamia vetoja vetämässä ennen minun nimittämistäni. Julkaisemme valmennustiimin syksyn aikana.

Falcons pudotuspeleihin ensi kaudella?

Rami Liljan sopimus Hyvinkäälle tuo Falconsin toimintaan reilun annoksen kokemusta valmennuksesta Suomessa. Monivuotisen TAFT-pestinsä jälkeen Lilja valmensi Nokia Ghosthuntersia I-divisioonassa kuluneena kesänä menestyksekkäästi. Sami Teleniuksen palatessa Nokialle Liljan siirtyminen toiseen seuraan on odotettu uutinen. Jos Falcons pystyy ratkaisemaan talvikaudella sitä kesällä piinanneen rosterin kapeuden ja saa peliinsä Liljan myötä uutta virtaa, on joukkueella kaikki mahdollisuudet taistella myös tulevana kesänä I-divisioonan pudotuspelipaikasta. Ensi kauden divarista odotetaan kokonaisuutena aiempaa kovatasoisempaa.

Mitä mieltä olet Liljan sopimusuutisesta? Nähdäänkö Falcons pudotuspeleiessä kesällä 2014?

Kommentoi

  • Saavat Ramista hyvän liiderin koko organisaatioon!! Hyvä valinta päävalmentajaksi.