Omat pojat kotiin

Gridiron Staff 5.9.2013 10:35 13 kommenttia

Parivuotias Päijät-Häme Panthers jatkaa vahvistumistaan kohti tulevaa kautta muutaman tutun konkarin avustuksella.

Viime kaudelle päävalmentaja Anthony De Carvalhon alaisuuteen siirtynyt Päijät-Häme Panthers lähtee rakentamaan lahtelaista jenkkifutista selkeillä päämäärillä. Joukkueessa on aloitettu ”omat pojat kotiin”- kampanja, jolla pyritään tarjoamaan kokeneille Lahden seudulla asuville pelaajille kilpailukykyinen joukkue kotikaupungissa. Ensimmäisinä usean vuoden rakennusprojektiin ovat sitoutuneet puolustuksen linjamies Sampsa Ilmonen, tukimies Anssi Kaikkonen ja jo viime kaudella mukana ollut linjamies Tomi Lähde. Jokainen konkari toimii myös oman pelipaikkansa valmennuksessa tulevalla kaudellla. Tavoitteena Panthersilla on saada mukaan vielä useita kokeneita pelaajia ennen talvikauden harjoituksia.

Vuosi sitten Panthersin peräsimeen tarttunut De Carvalho uskoo, että joukkue menestyy tulevalla kaudella.

– Meillä on paljon kykyä, hyvää valmennusta ja kehittyvä joukkuehenki, valmentaja kommentoi.

Lahden lähettyvillä asuva, myös 2minuutinvaroitus.com:sta tuttu Sampsa Ilmonen kertoo päätöksen pelata kotinurkissa syntyneen lopulta helposti.

– Ensimmäisen kerran kun puolustuksen valmentaja Jan Reinersin kanssa asiasta tuli puhetta, kausi oli vielä kesken ja sanoinkin olevani sitoutunut edelliseen sopimukseeni. Kuitenkin asia jäi harkintaan ja kauden päätyttyä päätös oli oikeastaan helppo tehdä. Kotikylälle on helppo lähteä treeneihin ja nykyään kuitenkin elämässä on muutakin, niin on mukavaa ajella treeneihin vain parikymmentä minuuttia, kuluneena kesänä Mikkeli Bouncersia edustanut Ilmonen kommentoi.

– Toinen tärkeä syy oli se, että valmennuksesta löytyy jo ennestään sitä halua voittaa, ja lisäksi päävalmentajalla oli selvä näkemys miten tulemme pelaamaan tulevaisuudessa. Vuosien varrella kuitenkin olen pelannut eri joukkueissa ja suurimpana erona joukkueiden välillä pidän valmennusta. Jokaisesta jengistä löytyy aina potentiaalisia pelaajia, mutta ilman kunnon valmennusta osa mahdollisuuksista jää käyttämättä.

Ilmonen myöntää, että kolmosdivarin tulevan kauden taso mietitytti alkuun, sillä pelimiehellä saattaisi hyvinkin olla rahkeita korkeammallekin sarjatasolle. Halu auttaa juuri kotikaupungin joukkuetta pelaajana ja valmentajana vei kuitenkin voiton. Lahdessa tuleva kausi otetaan vastaan haasteena, jonka tavoitteena on myös löytää talven aikana uusia pelaajia ja nostaa joukkueen pelillistä tasoa kohti kolmosen kärkeä. Potentiaalia kokemattomasta joukkueesta kuitenkin löytyy.

Pojat

Kokemusta kaivataan

Ilmosen ja Kaikkosen Panthersiin neuvotellut puolustuksen valmentaja Jan Reiners kommentoi kokeneiden pelaajien merkitystä joukkueelle.

– Kokeneet pelaajat tuovat meille todella huomattavan avun valmennukseen, varsinkin pelipaikkakohtaisissa harjoituksissa. Eikä tietenkään Kaikkosen, Ilmosen tai Lähteen arvoa kentällä voi edes mitata johtajuudessa, tai esimerkissä. Me olemme todennäköisesti keski-iältään nuorin ja kokemattomin joukkue miesten sarjoissa, joten näiden pelaajien tuoma johtajuus ja kokemus ovat liki lottovoitto meille.

Panthers on asettanut tavoitteeksi olla kaudella 2014 III-divarin kahden parhaan joukkueen joukossa, ja tavoittelee siten mahdollista nousua II-divisioonaan seuraavalle vuodelle. Tavoite on kova, muttei mahdoton. Jo viime kaudella joukkue esitti pirteitä otteita, vaikka voittoja ei yhtä enempää lopulta lohjennutkaan. Jan Reiners muistuttaa, että Panthers on pelannut vasta kaksi kauttajenkkifutista. Molemmat vuodet ovat kuluneet voimakkaasti oppirahoja maksettaessa. Tulevan kauden etuna on kuitenkin se, että valmentaja Anthony De Carvalhon pelitapa on jo valmiiksi tuttu.

– Uuden pelisysteemin myötä toisesta kaudesta tuli meille tavallaan toinen rookie-kausi. Viime kautta varjostivat epäonniset loukkaantumiset, armeijasta aiheutuneet poissaolot ja Lahden uuden kuplahallin myöhästyminen joka rajoitti talviharjoitteluamme. Tälle offseasonille lähdettäessä koko paketti näyttäisi olevan paljon viime vuotista valmiimpi. Meillä on jo nyt varsin hyvä yli 25 pelaajan runko, joka on taas vuoden kokeneempi.

Panthersin runko on vaatimattomasta menestyksestä huolimatta motivoitunut harjoittelemaan ja kehittymään. Valmentaja Reinersin mukaan hienointa oli nähdä porukan yhdistyvän joukkueeksi kauden mittaan, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Panthers toivoo kuitenkin, että joukkueeseen löydettäisiin vielä ensi kaudeksi lisää kokemusta Lahden seudulta auttamaan paikallisen joukkueen kehitystyössä. Reiners uskoo, että Lahdessa on tilausta amerikkalaiselle jalkapallolle. Tavoitteena on Vaasan ja Hangon näyttämä esimerkki siitä, miten alasarjojen joukkueen ympärille voidaan luoda toimiva ja innostunut yhteisö.

Kommentoi

 • Upea homma! Tsemppiä! Näin sen pitää mennäkin. Jotkut näyttävät tietä, asettavat riman ja tartuttavat kipinän muihinkin. Niin nousivat Itävalta ja Sveitsi puulaakisarjoista hetkessä Euroopan kärkeen. Niin toivottavasti käy Roostersin perässä koko Vaahteraliigalle ja Vaasan, miksei myös Hangonkin perässä II-divarille. Panthers voi näyttää mallia III:lle. Kyse ei ole vain voitetuista peleistä vaan organisaation tasosta, jolla luodaan niin jatkuvuutta kuin kannattajajoukkojen laajuuttakin.

 • Vielä tietokilpailukysymys lahtelaisille: koska pelattiin ensimmäinen jefumatsi Lahdessa?

 • 1986 Radiomäen kentällä.

 • Ihmettelen kovasti kuinka nyt vasta panthers on avannut ovensa oman kaupungin vanhoille pelaajille, enemmänkin tarkoitan juurikin valmennus avussa.Tiedän että apua on tarjottu useammastakin suunnasta, mutta tylysti on kieltäydytty.Esim.huskiessin toiminta kuuleman mukaan alkoi lahden ”sisäänpäin lämpiävästä”ajattelutavasta.Hämeenlinnassa kasattiin n.30pelaajan rinki parissa viikossa ja lahdessa ajateltiin että he ovat ns.farmi josta parhaat kerätään päältä.Nyt jos vanhoja viellä kiinnostaa auttaa niin suunta on ylöspäin, lahdessa kuitenkin löytyy osaavia ukkoja apuun.Siitäkin avusta ovat aikasempaa kieltäytyneet

 • Coach D jälleen Lahdessa. Sillä lailla se ympyrä sulkeutuu.

 • ”Yllätys” on valitettavasti väärässä tuosta huskiesin syntymisen syistä. Kuten itsekin sanoit, saivat kerättyä riittävästi porukkaa omaan jengiin joten oli järkevää pistää se oma porukka pystyyn. Siinäpä se.

  Ovet on ollut auki aina ja on meillä käynyt kokeneita pelaajia valmentamassa, mutta valitettavasti nämä pelaajat ovat pelanneet korkeammilla sarjatasoilla, tai käytettävissä ollut aika on ollut vähissä. Joten he eivät ole pystyneet sitoutumaan valmennukseen riittävästi. Joukkie tarvitsee menestyäkseen sitoutunutta valmennusta, toki leirityylisestäkin valmennuksesta saa paljon. Me tarvitsemme enemmänkin sitoutuneita henkilöitä joukkueen vähäisen kokemuksen takia.
  Tämän projektin tarkoitus on ennen kaikkea tarjota kokeneelle pelaajalle kilpailukykyinen joukkue, ja siinä ohessa mahdollisuus jakaa tietouttaan eteenpäin.

 • Olihan D jo viime vuonna Lahdessa niinkuin jutussa jo mainitaan.

  Tuosta Hämeenlinna kuviosta en todellakaan tiedä mutta eikö Hämeenlinna irtautunut yhteisestä projektista? Mutta joo tämä mielikuva on tullut täysin ulkopuolisena ja vuosia sitten kun homma oli ajankohtainen.

  Mutta tosiaan jos innokkaita auttajia löytyy niin mukaan vaan kunhan sitoudutte pelisysteemiin jota tulemme pelaamaan. Ei ole ainakaan minun aikana liikaa ollut auttajia tulossa, eli puskista päät pois ja ilmottautumaan mukaan vaan. Aina kokemukselle löytyy tilaa.

 • Oikea vastaus oli 1982. Mikä peli?

  En oikein ymmärrä tuota kiistaa H:na vs Lahti. Eikö ole hyvä, että saatiin kaksi jengiä? Toinen pääsi vielä Rautamaljaan.

 • Näinhän se juuriki on, hienoa että saatiin kaksi uutta joukkuetta. Ja hienoa duunia tehty Hämeenlinnassa parin vuoden aikana.
  Se että olisi jotain kiistaa, on hevosmiesten tietotoimiston ”varmaa tietoa” :)

 • Jan, olitko toiminnassa silloin jo mukana kun hämeenlinnan miehet lahdesta irtautuivat? Lahden suunnalta on kuultu että jäi huono maku suuhun siitä että hämeenlinna irtautui ja ei ollut vain kassan täyttäjänä.Hämeenlinnan suunnalta on kuulunut ”en taida olla kommentoitavan arvoinen juttu” ja ”noh, ei se ihan puhtaasti menny..” Jotain peräähän niissä jutuissa on silloin oltava? ;)

 • En nyt aivan ymmärrä sun tarkoitusperiä ”lietsoa” tätä. Alusta asti olen kyllä ollut mukana valmennuksessa, jos siellä jollain on jotain ollut niin ne on kyllä menneitä. Kyllähän se harmittaa kun hyvät pelaajat irtaantuu omaksi porukaksi ;)
  Summa summarum, menneitä asioita eikä todellakaan ole mitään hampaankolossa.

 • Reiners on ihan oikeassa. Maailmassa tapahtuu niin paljon harmittavia asioita ja se harmittaa aina, ettei muut tanssi oman pillin mukaan. Asiat menisivät itselle niin paljon paremmin, jos kaikki muut ajattelisivat asioita mun kannalta. Ja sitten kiukutellaan siitä, ettei se aina mee niin. Mutta c’mon, kakaratkaan eivät kiukuttele ikuisesti. Ei siis voi sanoa, että grow up vaan täytyy sanoa, että lakatkaa kiusaamasta itseänne. Menestystä molemmille jengeille!