Wolverines taisteli Vaahteramaljaan

jefumaster 26.8.2013 10:19 32 kommenttia

(7-4)

41

(8-3)

49
1 2  
26 15 41
35 14 49

25.08.2013 klo 18:00 Seinäjoki

Helsinki Wolverines onnistui taistelemaan haastajan asemasta paikan Vaahteraliigan loppuotteluun. Crocodiles kaatui tasokkaassa pelissä lukemin 41-49.

Seinäjoen Jouppilanvuorella kaksi petolaumaa taisteli raivoisasti elämästä ja kuolemasta tiukassa jenkkipallo-ottelussa. Historiansa aikana vierailija Wolverines oli voittanut Crocodilesin sen kotiareenalla ainoastaan kertaalleen – dramaattisessa välieräottelussa vuonna 2006. Ahmojen voitokas mitalipelitilasto sai sunnuntaina jatkoa pelinrakentaja Cedric Johnsonin johdattaessa joukkueensa näyttävään voittoon. Crocodilesin ykköstaistelija Jocques Crawford onnistui juoksemaan pallon kanssa maaliin neljästi, mutta se ei riittänyt nostamaan kotijoukkuetta tällä kertaa loppuotteluun. Wolverines etenee Vaahteramaljaan nyt kolmannen kerran perättäin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyökkäysten dominointia. Molemmat joukkueet painoivat pelin vastustajan maalialueella tasa tahtia kunnes Crocodiles-pelinrakentaja Steven Adams harhautui heittämään pallon suoraan Wolvojen takapuolustaja Jeremy Hendersonin syliin. Wolvojen ryöstämä muutos maalintekojärjestyksessä kesti loppuun saakka.

Crawford siirrettiin safetyksi

Wolverines karkasi puoliajalle 26-35 johdossa. Crocodiles-valmentaja Charles Rifenbark lähti pysäyttämään Wolverines-hyökkäystä ottelun jälkimmäisellä puoliskolla nostamalla keskushyökkääjä Crawfordin puolustuksen safetyksi. Nopea amerikkalainen toikin lisää aggressiivisuutta Crocodiles-puolustukseen, mutta kahteen suuntaan pelaaminen vei terävimmän särmän samalla pois joukkueen hyökkäyspelistä. Joka tapauksessa Crawford osoitti kertaheitolla äärimmäisen vaarallisuutensa myös puolustajana. Hän ehti keräämään uudella pelipaikallaan eniten taklauksia seinäjokisista koko ottelussa (8 kpl).

Toinen runsaista peliminuuteista kärsinyt Crocotiili oli hyvin pelannut Rodney Brown, jonka jalka kramppasi pahasti kolmannella neljänneksellä ratkaisevilla hetkillä. Brown palasi vielä kentälle koppaamaan viimeisellä neljänneksellä tärkeän lisäpisteen, mutta aika loppui seinäjokisten loppukirissä kesken.

Ottelun alla Crocodilesin Crawfordilta kysyttiin onko sunnuntain ottelusta muodostumassa juoksukilpailu hänen itsensä ja Wolverinesin Stephen Stokesin kesken. Crawford keräsi ottelussa 122 jaardia häviten juoksujaardeissa Stokesille kolmella. Ottelun todellinen jaardikuningas oli kuitenkin Wolverines-pelinrakentaja Johnson. Nopeajalkainen amerikkalainen juoksi pallon kanssa maaliin kolmasti ja keräsi jaardeja 133. Komein Johnsonin maalijuoksuista hylättiin aina niin katkeralta tuntuvan tuuletussäännön takia. Johnson paiskasi pallon kuitenkin seuraavalla yrityksellä laiturilleen Jordan Brescacinille, eikä turhauttava lippu osoittautunut ottelun ratkaisuksi. Vaarallisena tunnettu Wolvojen kanadalaislaituri koppasi ottelussa kaikkiaan neljä touchdownia, sekä yhden lisäpistesuorituksen.

Crocodilesin ja Wolverinesin kohtaamisissa on aina mukana aimo annos ylimääräistä jännitettä. Tälläkään kertaa ei tuomarien tarvinnut säästellä lippuja taskuissaan. Siinä missä Wolverines onnistui pakittamaan edellisellä vierailullaan rangaistuksillaan ottelun loppuhetkillä, otti sunnuntaina vastaavan roolin itselleen isäntäjoukkue Crocodilesin turhautuneet amerikkalaiset. Sekä Jocques Crawford, että Stacey Thomas poistettiin kentältä henkilökohtaisilla rangaistuksilla Wolverinesin pelatessa viimeiset yrityksensä polvi maassa.

Crocodilesille pronssia

Crocodiles nappasi itselleen tälläkin kaudella Vaahteraliigan pronssiset mitalit. Vahvasti kauteen panostaneelle joukkueelle kolmas sija on aina pettymys.

Wolverines eteni hieman yllättäen Vaahteramaljaotteluun surkeasta alkukaudestaan huolimatta. Kesäkuun spekuloinneissa Ahmat laskettiin armotta ulos playoff-joukkueiden sarjasta, mutta nyt joukkue on ainoa este Roostersin ja puhtaan kauden välillä. Välieräpelissä joukkue menetti yhden tärkeän pelaajan rosteristaan. Potkaisija Janne Kalpio loukkaantui ottelussa sairaalareissun arvoisesti, eikä hänen finaalipelaamisensa ole todennäköistä. Finaalissa Roostersia vastaan Wolverines tulee tarvitsemaan kaikki parhaat pelaajansa kentälle haastaakseen ennakkoon ylivoimaisen mestarisuosikin tosissaan.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Oli kyllä varsin viihdyttävä ottelu! Jouppilanvuorelle oli saapunut mukavasti katsojia myös Helsingistä, joten kannustusta riitti molempiin suuntiin. Enpä muista henkilökohtaisesti olleeni ottelussa, jossa vierasjoukkueenkin cheerleaderit kannustavat omiaan kentän laidalla, joten hatunnosto siitä Helsinkiin.

  Wolverinesin hyökkäys oli sanalla sanoen vakuuttava. Linja teki todella hienon työn. Hyökkäysvuorojen alkuun joukkue jyräsi ensin tasaisesti maata pitkin, ja kun päästiin red zonelle tai sen tuntumaan, Brescacin nousi esiin isolla tavalla. Crocodilesilla ei ollut yksinkertaisesti vastausta kaverille painetta lukuunottamatta. Jos Cedric sai tarpeeksi aikaa – mitä usein sai – kanadalainen löytyi lopulta tosi hyvällä prosentilla. Olisi väärin sanoa ettei Cedriciä juuri kukaan muu laituri kiinnostanut, mutta ei kovin väärin. Varsin usein silmät lukkiintui heti pitkään kaveriin, ja pallo laitettiin ilmaan sitten kun kaveri oli pelaamassa itseään auki. Mun näkemyksen mukaan kaveri saatiin ehkä parhaiten pimentoon silloin, kun hän pelasi slotista ja Thomas pelasi häntä läheltä miehenä. Mutta silloin Wolverines pääosin juoksi…

  Crocodiles ei lähtenyt haastamaan Wolverinesin boksia missään vaiheessa tosissaan. Toki Crawford myös juoksi – ja hyvin juoksikin – mutta varsin säästeliäästi. Crocodiles tuntui olevan sitä mieltä, että keskustaan ei edes kannata lähteä isolla volyymilla kokeilemaan. Päätös oli ilmeisesti tehty jo ennen matsia. Esim. ekalla drivella ainoa kutsuttu juoksu Crawfordille oli lyhyt TD, muuten viljeltiin kontrolloitua, lyhyehköä heittoa. Täytyy sanoa, että screen-pelin toteutus oli treenattu huippuunsa, sillä se tosiaan toimi. Rajamäki oli isossa roolissa. Sen sijaan Crocodiles saavutti tosi vähän menestystä yhtään pidemmillä heitoilla. Adamsin pitkät heitot ottelun loppupuolella olivatkin sitten enemmän hyppypalloja, jotka ei mun nähdäkseni ole Crocodilesin vahvuus Wolverinesia vastaan. Loppupuolella Crawfordin ajoittainen siirtäminen rissuksi ei tuottanut mitenkään ihmeellisiä tuloksia.

  Vaan olipa viihdyttävä peli! Stacey Thomasilla oli viimeistä edeltäneellä varsinaisella downilla mahdollisuus viedä jopa pallo Cedricilta. Thomas blitzasi keskeltä täsmälleen oikeaan aikaan ja pääsi liki koskematta häiritsemään pelinrakentajaa, kun palloa oltiin toimittamassa Stokesille. Siitä kun olisi pallo pudonnut, olisi voinut tapahtua vielä mitä. Näin ollen voi sanoa, että jännitys säilyi kyllä kalkkiviivoille saakka.

  Hieno ja ansaittu voitto Wolverinesille. Kalpion vamma oli tosiaan harmillinen. Kaverin tullessa pois kentältä hän piti rannettaan velttona, joten oliko sitten se murtunut. Sairaalareissuhan siitä tuli.

 • Onko muuten Spagettimaljasta tulossa jotain raporttia?

 • @bast: Ilman muuta on :) Katsellaas milloin valmistuu…

 • ”Vahvasti kauteen panostaneelle joukkueelle kolmas sija on aina pettymys.”

  Kyllähän finaalista tippuminen aina sapettaa, mutta en tiedä mistä toimitus on saanut mieleensä että Crocodiles olisi erityisen vahvasti panostanut kauteen.
  Kun vertaa Esim. Kouvolan, Wolvojen, Roostersin ja Sixtarien panostuksia.
  Vaihtuvuus oli toki Crocoissa aika suuri viime kauteen verrattuna.

 • YLE Pohjanmaa uutisoi Crocodilesin pronssista.

  http://yle.fi/uutiset/seinajoen_crocodiles_pronssille_vaahteraliigassa/6794675

  YLE urheilutoimitus taas ei tyypilliseen tapaansa ole noteerannut kumpaakaan play off-otteluaq.

 • yle sporten oli paikalla. T.Malmia haastateltiin telkkuun mutta valitettavasti joku oli painanut väärää nappia ja nauhoitus meni cyberavaruuteen. Mua haastateltiin yle sportenin radioohjelmaan ja siitä tuli ulos noin minuutin pätkä. Tiistaina HBL tulee treeneihin tekemään juttua vaahteramaljasta.
  http://svenska.yle.fi/artikel/2013/08/24/roosters-till-final-i-lonnlovsligan

 • Mihinköhän Crocodilesin otteluraportti tällä kertaa viittaa kommentillaan: ”Joku voisi viritellä itkuvirttä tuomareiden työskentelystä vaikkapa sosiaaliseen mediaan, mutta sekin on täysin toisarvoinen juttu. Harvoin, jos koskaan, tuomaristo muuttaa päätöksiään suuriäänisen arvostelun myötävaikuttamana. Myös se on selvää, että raitapaidatkin tekevät virheitä pelaajien tapaan. Joskus enemmän joskus vähemmän. Se vain on hyväksyttävä, vaikkei se mukavalta tuntuisikaan.”

  Mitään sen tarkempaa tuossa ei mainittu, joten on vähän vaikeaa tietää, jopa vaikka olin itse paikalla…

 • Mitä muuten säännöt sanoo noista lopun tappelutilanteista, tuleeko noista kovennuttu rangaistus?
  Wolvot otti kuitenkin polvea siinä vaiheessa, kun Crokot kävi päälle.

 • Säännöthän eivät sinänsä kiellä pelaamasta loppuun asti vaikka kaveri ottaisikin polvea (korjatkaa jos olen väärässä), mutta eihän se hirveän herrasmiesmäistä ole. Tästä sai eräskin NFL valmentaja kuulla viime kaudella.
  Mitä lopun kahakkaan tulee, niin kyllä siitä varmaan voi vielä jälkeenpäin kuulua. Sen verta miehekästä kapakkakoukkua tuli. Tosin taisivat krokotiilimiehet olla enemmän antavana osapuolena ja heidän osaltaan pelit on tältä kesää lusittu. Siirtyisivätkö mahdolliset pelikiellot sitten ensi kesään?

 • Jos ottelu on voitettavissa/tasattavissa yhdellä TDllä&lisäpisteellä, ei kukaan voi pitää epäurheilijamaisena, että kneel downissa tullaan antamaan painetta. Mutta jos toinen joukkue/tuomari sanoo että polvea tullaan ottamaan, niin olisihan se hyvä sanoa, että aiotaan tulla täysillä.

 • Samaa mieltä Josen kanssa.

 • Tuossa nyt oli kuitenkin jyse ihan nyrkkitappelusta

 • Sillä mitä crocojen jenkit touhusi kentällä polvitilanteessa ei ollut mitään tekemistä loppuun pelaamisen kanssa. Herrat Stacey ja Crawford siinä osoittivat kuinka huonoja häviäjiä ovat. Kerrankin wolvojen isoilla miehillä piti pokka eivätkä lähteneet mukaan idiotismiin.

 • Taitaa Thomas ja Crawford pelata ensivuonna Italiassa, siellä kun ei paljon siirtosäännöistä välitetä. Muihin maihin mennessä tulee pelikiellosta litteran mukana tieto ja en usko että yksikään joukkue palkkaa ketään istumaan katsomoon paria ensimmäistä peliä.

 • Säännöt sanoo, että jos eroa on yksi score (max 8 pts) saa polvea otettaessa yrittää pelata loppuun. Jos eroa enemmän pitäisi rangaista puolustajaa. Crocot siis saivat pelata tilanteessa loppuun asti. Nyrkkitappelusta ja nähtävästi tuomarin tönäisemisestä voi sitten odotella pidempää istuntoa.

  Tuomareilla oli yksi näkyvä virhe pelissä. Johnsonin ei olisi pitänyt saada lippua maalialueelle hyppäämisestä. Sääntöjen mukaan tästä tulisi rangaista vain jos pelaaja on yksin (ei vastustajia 5 jaardin sisällä)

 • Miksi Sarvela ei lentänyt ulos 69ers matsissa? No toisaalta ei sillä ole pelillisesti mitään annettavaakaan eli ilmeisesti tuomari tulkitsi että ei ole kuin positiivista vastustajille.

 • Guru, ei tuo ole mikään sääntö, ja ei se kielettyä ole vaikka piste-ero olisi 50 – 0. Maalin eron ollessa kysymyksessä ja kun koko kausi on päättymässä, niin peräti ymmärrettävää että yritetään loppuun asti ja hyökkäyksen tulee olla tähän valmis. Tästä syystä polvimuodostelma onkin hieman erilainen. En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä koodistoa herrasmiessäännöissä, että toinen joukkue voi kertoa vaikka on minuutti peliaikaa jäljellä, että enää ei pelata. Tämä nimenomaan tilanteessa jossa piste-ero on maali tai alle. Muutoin ihan järkevä herrasmiessääntö, jota olisi syytä kunnioittaa, jotta turhilta loukkaantumisilta vältytään. Se mitä sen jälkeen tapahtui, ei kuulu jenkkifudikseen. Crawfordin ulos ajon syy on selvä, mutta mistä syystä Thomas lensi pihalle?

 • Näytti katsomoon että Thomas löi Kuuttilaa? ja kävi käsiksi väliin menneeseen tuomariin.
  Iso käsi annettava Wolverinesien pelaajille etteivät lähteneet lyöntikilpailuihin mukaan.

 • Ei hyvää päivää vieläkö täällä on katkeria numeropoikia kommentoimassa ison maailman kolhuista. Koville ottaa…

 • Jos tilanne on 50-0 ja vastustaja ottaa polven niin puolustuksen syöksyessä pallon perään, tulisi puolustukselle antaa 15-jaardin rangaistus, joko väkivaltaisuudesta tai epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Ja ulosajo väkivaltaisuudesta, jos hyökkäys ilmoittanut tuosta polven ottamisesta.
  Osa pelin kirjoittamattomia sääntöjä ja jos joku on tuominnut toisin niin on tuominnut väärin.
  Vastaavasti jos hyökkäys ilmoittaa ottavansa polven niin 15-jaardin epäurheilijamainen käyttäytyminen tulisi antaa hyökkäykselle, jos se tekee jotain muuta.

 • Kaksi erillistä asiaa sekoitetaan tässä nyt sujuvasti. Puolustuksen pelaaminen polvitilanteessa ja vihellyksen jälkeinen sikailu. Loppuun asti yrittäminen on ymmärrettävää ja kaksi kertaa olen Vaahteraliigassa nähnyt nosen varastavan pallon centteriltä onnistuneesti noissa polvitilanteissa. Toinen taisi olla jopa wolverines-crocodiles pelissä parin kauden takaa crocojen toteuttamana.. Toinen juttu on Crocojen jenkkien sikailu. Siinä ei ole kenelläkään varmaankaan mitään puolusteltavaa. Oikea pelimies osaa hävitä eikä anna vitutukselle valtaa. Jos vielä tuomarin koskemattomuutta loukattiin niin eiköhän pelikieltoa tule ennätysmäärä.

 • Oiskohan siitä rähinästä kellään videota? Itse en kentän laidalta huomannut Thomaksen tai kenenkään muunkaan käyneen käsiksi tuomariin.

 • Joskus pelissä tuomari sanoi antavansa lippua jos rushaamme kun vastustajat otti polvea. Oltiin häviöllä 7 pisteellä ja kellossa oli yli minuutti. Toimiko tuomari siis väärin?

 • Pukseli, riippuu milloin tuo tapahtui. Aikoinaan tulkinta ollut ettei ole oikeutta rushata jos hyökkäys ilmoittanut ottavansa polven.

 • Videota tiirailleena näyttäisi siltä että Kuuttila sai iskun munille tai alavatsaan Staceyltä tossä jälkijupakassa.

 • Jos joku lihapiirakka ottaa takaapäin toista kiinni ja paiskaa v*ttuun niin Kyllähän siinä voi vähä nyrkkiä antaa. P.S. kuuttila sikaili koko pelin ajan eikä saanut mitään rangaistuksia koska tuomarit pelkäävät saavansa parrua häneltä. Kuvassa Karri antaa välillä muutakin kuin dogistailia. http://touchdown.kuvat.fi/#/kuvat/Palloilu+2013/Amerikkalainen+jalkapallo++2013/Vaahteraliiga/Crocodiles+vs.+Wolverines+playoffs/133-DSC05616.JPG

 • Mitä Kuuttila tekee kuvassa väärin? Täydellinen pannukakkuhan tuo on, ei muuta.
  Polvenottotilanne on haastava, koska pelikellosta riippuen hyökkäyskin viivyttelee polven maahanlaiton kanssa. Huomion voisi kiinnittää siihen miten tilanteessa rushataan, pyritäänkö palloon vai johonkin muuhun lopputulokseen. Oma lukunsa tilanteet jossa ollaan ottavinaan polvi, mutta pelataankin. Onneksi näitä ei ole näkynyt Suomessa pariin vuoteen.

 • Taitaa olla viimeinen feikki-polvi kahden vuoden takaa Porvoosta kun Bucthers yritti 2. neljänneksen viimeisillä sekunneilla kusettaa Wolvoja. Tilanne päättyi Sarven tekemään touchdowniin eli paha sai palkkansa.

 • Muutama kausi sitten Vennelä? onnistui turussa hyökkäämään sentterin jalkojen välistä palloon ja peittämään sen.

 • Goosen, Sarvi ei pelannut koko kaudella edustuksessa. Abonce tais napata intterin ja siitä puoliajalle.

 • Olet väärässä. Lue SAJL otteluraportti vuodelta 2011:
  ”Butchers toivoi pääsevänsä tässä yhden pisteen johtoasemassa puoliajalle, mutta valmennustiimin muuttaessa ”polven” peliksi, hämääntyy koko Butchers hyökkäys, jonka jo junioriajoilta peliotteillaan vakuuttanut Viktor Sarvi hyödyntää. McGrady pudottaa pallon, jonka Sarvi noukkii ja vie maalialueelle.