Ylivoimainen Roosters loppuotteluun

jefumaster 25.8.2013 10:24 Yksi kommentti

(11-0)

63

(6-5)

28
1 2  
42 21 63
13 15 28

24.08.2013 klo 15:00 Helsinki

Helsingin Roosters otti suvereenin voiton välierävastustajastaan Vantaan TAFT:sta. Ottelun lopputulos 63-28 ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

Hallitseva mestari Roosters lähti välieräkamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina, Joukkue tuli Velodromille vahvasti latautuneena, eikä ottelun aikana ollut hetkeäkään epäselvää, kuka tulee voittamaan pelin. TAFT onnistui hidastamaan väistämätöntä vain alussa pitäen ensimmäisen neljänneksen lukemat 7-0 tilanteessa. Sitten punainen kone laittoi vauhtia lisää ja meni menojaan. Hieman epäselväksi jäi, peluuttiko päävalmentaja Juha Hakala edelleenkään kertaakaan parasta 11 miehen kokoonpanoaan samanaikaisesti kentällä. Roosters-valmentaja kertoi pelin ratkenneen miehistönsä varmaan suorittamiseen, mutta oli ottelun jälkeisessä haastattelussaan myös tyytyväinen mahdollisuudesta peluuttaa rosteriaan sen koko laajuudessaan:

– Pistelukemat alkoi olla sen näköiset että päätettiin laittaa kakkos ja kolmosstringiä sinne kentälle, että saatiin paljon suomalaisia pelaajia kans sinne ja omia junioreita sisään, joka on hienoa tietysti tällaisessa semifinaaliottelussa.

Kaikkiaan Roosters eteni ottelussa 452 jaardia. Varman pelin pelanneen Robert Johnsonin heittoja koppasi kiinni välieräottelussa peräti yksitoista eri pelaajaa. Kymmenen punapaitaisen lisäksi hetken huumaa sai maistaa TAFT-tukimies Riku Sorsa, jonka näyttävän syötönkatko ja 27 jaardin palautusjuoksu piti vantaalaisten toiveita hengissä pienen hetken ottelun toisella neljänneksellä.

Kymmenen laitahyökkääjän iltapäivä

Yhdestä syötönkatkosta huolimatta pelinrakentaja Johnson pelasi hienon ottelun. 36 heitosta 26 päätyi omien laiturien näppeihin tuottaen kuusi touchdownia ja 303 edettyä jaardia. Kun lukuun lisää Eino Matikaisen heittämän maalin, kirjattiin Roosters-laitureille lauantaina seitsemän maalisuoritusta tililleen. Ahnaimmin palloja koppaisi kiinni Markus Lievonen, Rocky Ciasulli ja Ilkka Laitinen. Heidän lisäksi maaliin johtaneita heittoja ottivat kiinni myös vahvan paluun elokuussa kentille tehnyt Torsten Malm, sekä kentän vikkelin mies, Dwayne Hollis. Hollis näytti suunnanmuutostaitojaan myös palauttamalla näyttävästi yhden aloituspotkun maaliin saakka.

TAFT-hyökkäyksessä amerikkalainen Andre Privott näytti vaarallisuutensa karkaamalla kahdesti pitkään maalijuoksuun. Pääosin Roostersin takakenttä onnistui kuitenkin pitämään pelinrakentaja Miro Kadmiryn heitot kurissa. Joukkueiden suurin tasoero näkyi hyökkäyslinjojen toiminnassa. Siinä missä Roosterin linjamiehet onnistuivat ohjaamaan TAFT:n rynnivät puolustajat etäälle pelinrakentajastaan, joutui Kadmiry heittämään palloa useita kertoja juoksusta Roosters-puolustajien ahdistaessa miehen kintereillä. Isojen miesten työstä saa harvoin nimiä lehtien palstoille, mutta lauantaina Robert Johnsonin ”passing pocket” ansaitsee kunniamaininnan Akseli Kaasalaiselle, Aleksi Kriivarinmäelle, Jussi Honkoselle, Mikko Toimiselle sekä Jere Lahdelle.

Välierä R-T Kuva Jari Turunen

TAFT:n erinomaisestii alkanut kausi päättyi kolmen tappion putkeen. Joukkue kohtasi kauden viimeisissä otteluissaan Roostersin ohella Crocodilesin, sekä Wolverinesin. Maaliero otteluista on TAFT:lle surullinen 178-68. Juuri nämä joukkueet sijoittuvat lopullisessa taulukossa vantaalaisten edelle kärkikolmikkoon. TAFT:n nousu playoff-peleihin on kuitenkin hyvä viesti kotimaiselle jenkkifutikselle. Suomalaisen pelinrakentajan johtama joukkue kykenee pelaamaan näyttävää ja voittavaa jenkkifutista ja hyvänä päivänä sillä yltää vähän pitemmällekin. Vantaalaisten kauden käännekohtana voidaan pitää eräällä tavalla takapuolustaja Jalon Scottin loukkaantumista. Tasapainoinen joukkue sai puolustukseensa särön, eikä laitahyökkääjä Privottia peluutettu kahteen suuntaan samalla tavalla kuin muissa joukkueissa amerikkalaisia kierrätetään maksimaalisesti.

TAFT-sivurajalla usko voittoon katosi toisen neljänneksen lopuilla

Lauantaina TAFT-sivurajalla usko voittoon katosi toisen neljänneksen lopuilla. Ns. body language kertoi sen yleisölle vantaalaisten menetettyä mahdollisuutensa kaventaa ottelu puoliajalle kymmenen pisteen marginaaliin. Red zonelle asti viedyn hyökkäyksen epäonnistuttua Roosters nakutti taululle nopeasti kolme touchdownia ja peli oli taputeltu valmiiksi. Vantaalaisia tuskin lämmittää tässä vaiheessa kautta tieto siitä, että kokonaisuudessaan he pelasivat erinomaisen kauden.

Roosters eteni toista kertaa peräkkäin Vaahteramaljaan. Riippumatta siitä, kuka viikon päästä vastaan on asettumassa, tulee ottelussa olemaan vain yksi ennakkosuosikki. Ennen Crocodiles-Wolverines ottelua on jo selvää, että vastaan on asettumassa juoksupainotteinen joukkue.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi