Klassikkovälierä Crocodiles – Wolverines

jefumaster 24.8.2013 15:00 6 kommenttia

(7-3)

(7-3)

25.08.2013 klo 18:00 Seinäjoki

Vaahteraliigan runkosarjan kakkonen ja kolmonen kohtaavat toisensa sunnuntaina Seinäjoella. Kaksi petolaumaa ovat valmiina raatelemaan vastustajansa kesälomille.

Seinäjoki Crocodiles ja Helsinki Wolverines ovat kohdanneet 2000-luvulla liigan mitalipeleissä ainostaan kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla Wolverines on onnistunut voittamaan kamppailun niukasti. Klassikkoasetelma sunnuntain ottelussa johtuu joukkueiden aiemmasta välieräkohtaamisesta. Vuonna 2006 selkeänä altavastaajana Seinäjoelle matkustanut helsinkiläisjoukkue kukisti ylivoimaisena pidetyn Crocodiles häkellyttävästi 7-12. Tänä vuonna joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat ainakin aiempin kohtaamisten valossa tasaisemmat kuin edellisellä kerralla. Tasapisteissä keskinäisten kohtaamisten paremman maalieron turvin kotiedun itselleen kaapannut Crocodiles lähtee kuitenkin sunnuntain peliin hienoisena ennakkosuosikkina.

Crawford vs. Stokes

Crocodiles on pelannut vahvan kauden parantaen peliään kauden ratkaisujen lähestyessä. Pelinrakentajahuoliensa kanssa alkukaudella painiskellut joukkue on saanut Steven Adamsin myötä heittopelinsä kuntoon ja samalla tilaa liigan ykköskeskushyökkääjäksi yltäneelle Jocques Crawfordille. Adams on tuonut ryhtiä Crocojen heittopeliin, mutta eräässä mielessä helpottanut vastustajien puolustusten pelinlukua. Neljässä pelaamassaan ottelussa croco-pelinrakentajan tilille on kirjattu ainoastaan viisi juoksuyritystä ja yhdeksän edettyä nettojaardia. Vastaavanlaista juoksu-uhkaa hän ei muosta kuin edeltäjänsä Brown.

Seinäjokisten nettisivuilla julkaistussa haastattelussa pohditaan syntyykö ottelusta juoksukilpailu Wolverinesin Stephen Stokesin ja Crocojen Crawfordin kesken. Amerikkalainen ei kommentoi asetelmaa, mutta uskoo että ottelusta tulee tiukka taistelu:

– I just hope we can put first half together as good as we have been put second halfs together and we come out with a victory.

Syntyykö ottelusta juoksukilpailu Wolverinesin Stephen Stokesin ja Crocojen Crawfordin kesken

Crocodilesin hyökkäys ei ole ainoastaan Crawfordin onnistumisten varassa. TAFT:a vastaan pelatussa runkosarjan viimeisessä ottelussa erityisesti alkukauden pelinrakentajana pelannut Rodney Brown on osoittanut vaarallisuutensa laitahyökkääjänä sekä potkujen palauttajana. Wolverinesin kovana tiedetyn puolustuksen frontin on laitettava pelikentälle parasta osaamistaan kyetäkseen pysäyttämään krikotiilien ahnas hyökkäyskalusto.

Wolverines on onnistunut tasapainottamaan hyökkäyspeliään merkittävästi sitten alkukauden aikana nähdyn Stokes-Cedric Johnson pallottelun. Ahmat ovat edenneet heittämällä tasaveroisesti juoksun ohella ja kanadalaisen Jordan Brescacinin tuoma kiinniottovarmuus ei voi jäädä huomiotta Crocodileseiltakaan. Oman mausteensa Wolvojen peliin tuo nuoren Sebastian Sagnen ulottuvuus syvissä heittokuvioissa.

Crocodilesin ja Wolverinesin välillä on perinteisesti ollut jännitteitä pelikentän lisäksi kulisseissa ja ottelujen epäselviä tilanteita on tulkittu sosiaalisessa mediassa tiuhaan. Kalabaliikilta ei ole vältytty tälläkään kertaa mutta sunnuntaina molemmat organisaatiot tulevat keskittymään pelaamisen. Ottelussa on panoksena paikka Vaahteramaljassa 31. elokuuta.

Lieneekö psykologista sodankäyntiä, Wolverines-valmentaja Mike Garzan kertoessa SAJL:n ennakossa aloittavansa hyökkäysmuodostelmalla, jossa käytetään sisempänä laitahyökkääjänä yli kaksimetristä ja 150 kiloista Kamran Osmania. Muutoin Garza luottaa viimeisissä peleissä toimineeseen systeemiin eikä ennakoi suuria muutoksia viime peleissä nähtyy asetelmaan:

– Last 3 games our offense average is 466 per game and defense is 180 per game. So we are not going to do nothing differently, just polish and make it shine.

Ottelu ratkeaa…

Molemmat joukkueet pelaavat juoksupainotteista hyökkäystä. Siinä missä Crocodilesin pelinrakentaja Adams etsii loppuun asti vapaita laitureitaan heittopeleissä, pyrkii Wolvojen Johnson vapautumaan tilanteesta pitkiin juoksuihin. Wolverines-puolustuksen on kyettävä ahdistamaan Crocodiles-pelinrakentaja epämukavuusalueellaan aggressiivisella blizauksellaan. Tästä ahmapelaajilla on kovaa näyttöä joukkueen onnistuttua säkittämään vastustajien pelinrakentajia liigassa joukkueista eniten.

Crocodilesin rosterista löytyy ehkä Wolvojen säkkikoneitakin aggressiivisempi linjarynnijä, mutta ainakin viimeisissä runkosarjan peleissä amerikkalainen B.J. Bell on joutunut tyytymään vesipojan rooliin sivurajalla. Mikäli Bell olisi saanut pelata täydet ottelut runkosarjan aikana olisi hän erittäin todennäköisesti ohittanut Wolvojen ykköstaklaajat taistelussa säkkikuninkuudesta. On kuitenkin epätodennäköistä, että Crocojen Bell ohittaa erinomaista kautta pelanneen Stacey Thomasin Crocodilesin nokkimisjärjestyksessä sunnuntain pelaajia valittaessa.

Ottelun ratkaisu tapahtunee pitkälti mentaalipuolella. Viime ottelussa Wolverines keräsi itselleen yli 150 jaardia rangaistuksia. Näistä useat ajoittuivat pelin ratkaiseville sekunneille. Joukkue, joka kerää vähemmän rangaistusjaardeja tililleen sunnuntaina tulee voittamaan ottelun.

Vaahteraliigan välieräpeli Seinäjoki Crocodiles – Helsinki Wolverines pelataan sunnuntaina 25.8. Seinäjoella Nordic Nutriens Areenalla klo 18.00 alkaen. Ottelu on seurattavissa myös URHO–tv:n suorassa lähetyksessä kotikatsomoissa.

Tutustu myös:

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • mielenkiintoista nähdä, paljonko katsojia on Pohjanmaan peleissä tänään yhteensä. Taitaa olla Suomen Texasissa jefu kulttuuri nousussa

  • Wolvot vie 14-28.

  • Tai ennustus mennä päin p******ä. Wolvot pelaa tosi passiivisesti puolustuksessa, rissut saa juosta ihan vapaasti ja painetta ei ole pystytty Adamsille antamaan.

  • Wolverines johtaa 26-35 puoliajalla.

  • Tilanne 33-49. 10.36 4. neljännestä jäljellä. Täällä seurantaa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10151737647398022&id=43101223021

  • Wolvot vei!