Lauantain välierässä vain yksi suosikki

jefumaster 23.8.2013 18:00 Yksi kommentti

(10-0)

(6-4)

24.08.2013 klo 15:00 Helsinki

Lauantaina Käpylän Velodromilla ratkaistaan Vaahteramaljaan menijä ennakolta epätasaisena pidetyssä ottelussa. Puhtaan pelin Roosters on selvä suosikki.

Hallitseva mestari Helsinki Roosters on pelannut yhden kaikkien aikojen ylivoimaisimmista kausista Vaahteraliigassa. EFL-sarjaan rakennettu joukkue on kyennyt peluuttamaan laajaa rosteriaan täydellä leveydellä joutumatta kertaakaan ahtaaseen paikkaan kotimaisia joukkueita vastaan pelatessaan. Tuloksen valossa tiukimman kamppailun Roosters on joutunut käymään lauantaista välierävastustajaansa TAFT:a vastaan pelatessaan heinäkuun lopulla. Tuolloin kukonpoikien voittomarginaali oli ainoastaan 14 pistettä.

TAFT on Vaahteraliigakauden 2013 yllättäjä. Matalaa profiilia offseason-kaudella pitäneet vantaalaiset näyttivät kaikille epäilijöille kykenevänsä menestymään kotimaisella pelinrakentajalla liigakentillä. Huomionarvoista on myös se, että TAFT:n rosteri on muutoinkin vankasti kotimaiseen pelaajamateriaaliin tukeutuva. Joukkueessa ei pelaa yhtään kahden passin miestä eikä mukana ole ns. euro-pelaajia. Kaikki muut playoff-joukkueet marssittavat kentälle kavalkadin kansainvälisiä tähtiä.

Kentällä Suomen tasokkain laiturikalusto

Roosters marssittaa lauantaina Velodromille komean nimikokoelman maan taitavimpia laitahyökkääjiä. Alkukaudella vastuuta kantoivat Markus Lievonen, Rocky Ciasulli, Kimi Linnainmaa, Stephen Payton ja Henri Myöhänen. Kauden loppupuolella mukaan ovat tuleen Dwayne Hollis ja viime kauden sankari, Torsten Malm. Runkosarjan pelinrakentajatilaston ykköstykki, Robert Johnson voi lukea peliä ja puolustuksen peittoa ilman huolta siitä, että pitäisi vielä valita kiinniottajista se varmanäppisin. Roostersin laiturit ovat kaikki sitä kaliperia.

R-T Kuva Jari Turunen

Vantaalaiset pyrkivät vastaamaan Roostersin ilmasiltaan omalla vastineellaan. Yhteispeli pelinrakentaja Miro Kadmiryn ja laitahyökkääjä Andre Privottin välillä on toiminut näyttävästi. Siinä missä Roosters-laiturit ovat napsineet palloja koko leveydellään, on vantaalaisten hyökkäyksen kärki ollut liigan terävin. Amerikkalainen Privott on liigan ainoa laituri joka ylsi kiinniotoillaan runkosarjassa yli tuhannen jaardin etenemiseen. Yhden laiturin varassa etenevä hyökkäys on kuitenkin haavoittuva. Tästä hyvänä osoituksena TAFT:n kahden viimeien ottelun tappiot. Crocodiles ja Wolverines keskittyivät pimentämään Privottin ja uskoivat, että muutoin vantaalaiset eivät saa riittävästi jaardeja kasaan. Taktiikka toimi ja TAFT lähtee pudotuspeleihin kahden ottelun tappioputkessa.

Ottelun ratkaisu

Viime kauden Vaahteramaljassa tiukasti yhteenhitsaantunut Roosters voitti mestaruuden materiaaliltaan leveämmän Wolverinesin kuonon edestä tiiviillä joukkuepelaamisella. Gridiron kirjoitti hengen voittaneen materian. TAFT:n ainoa menestysmahdollisuus ottelussa perustuu juuri henkimaailman puolelle. Ajoittain vantaalaiset ovat saaneet otteluissaan päälle lähes transsinomaiset tunnetilan, joka on kannattanut joukkuetta eteenpäin vahvempiakin vastustajiaan kohdatessaan. Jos TAFT saa pelin alkuun muutaman hyvän onnistumisen ja sen hengen päälle, on kaikki kentällä mahdollista.

Mikäli molemmat joukkueet pelaavat rutiinitasollaan ei ottelun voittajasta ole epäselvyyksiä. Sen verran leveämmällä materiaalilla Roosters pelaa tällä kaudella. Esimerkiksi alun perin takakenttäpelaajana lanseerattu Dwayne Hollis ei ole juurikaan kuluttanut aikaa puolustuksen parissa keskittyessään potkujen palautuksiin sekä laiturin positioon. Tiukan paikan tullen päävalmentaja Juha Hakala ei enää säästele rosterinsa piilevää osaamista hitustakaan.

Vastaavalla tavalla on mielenkiintoista seurata siirtääkö TAFT-valmentaja J-P Kuusisto nopejalkaista ja liimanäppistä Privottia puolustuksen tehtäviin ratkaisevilla hetkillä. Vantaalaisten takakentälä no ammottava Jalon Scottin kokoinen aukko, jota TAFT ei ole onnistunut tilkitsemään kauden viimeisissä otteluissaan.

Vaahteraliigan välieräkamppailu Helsinki Roosters – Vantaan TAFT pelataan lauantaina 24. elokuuta Käpylän Velodromilla. Ottelu alkaa klo 15.00 ja se on nähtävissä myös suoraa URH-tv:n lähetyksenä.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Hyökkäyksessä Roostersin vahvuutta kuvaa hyvin runkosarjan TD-tekijöiden tilasto:

  SCORING (TDs) Team G TD Rush Pass Ret PAT Pts Pts/G
  ———————————————————
  Crawford J….. CRO 10 29 23 5 1 1 176 17.6
  Privott A…… TFT 10 20 0 18 2 0 120 12.0
  Stokes S……. WOL 10 15 15 0 0 3 96 9.6
  Brescacin J…. WOL 7 10 0 10 0 0 60 8.6
  Kyei M……… BUT 10 13 1 11 1 0 78 7.8
  Kurvinen V….. BUT 10 12 0 12 0 0 72 7.2
  Brown R…….. CRO 9 9 2 5 2 5 64 7.1
  Pam W………. JAG 10 11 9 2 0 0 66 6.6
  McCrea C……. 69S 10 10 9 1 0 1 62 6.2
  Addison T…… IND 6 6 6 0 0 0 36 6.0

  Vaikka Roosters teki selvästi eniten pisteitä runkosarjassa ei TD:n tekijäiden kärkikymmenikössä ole yhtään Roostersin pelaajaa.

  http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2013/

  Go Roosters!