Trojans suosikkina Spagettimaljaan

Gridiron Staff 22.8.2013 12:29 5 kommenttia

(11-0)

(7-4)

24.08.2013 klo 15:00 Turku

Tappioton Trojans lähtee hakemaan kahdettatoista voittoaan lauantain Spagettimaljasta. Vastaan asettuu runkosarjan kakkonen, Oulu Northern Lights.

Turku Trojansin historian ensimmäinen divisioonakausi on ollut äärimmäisen menestyksekäs. Vaikka Trojansia arveltiinkin sarjan kärkikahinoihin ennen kautta, harva olisi uskonut joukkueen saapuvan Spagettimaljaan edelleen ilman tappioita. Stan Bedwellin saapuminen kaupunkiin kauden alla on ollut Trojansille erinomainen asia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kaikki merkit viittaavat siihen, että joukkueella on kova halu voittaa lauantain ottelu ja mahdollistaa siten nousu takaisin liigatasolle.

Viimeksi joukkueiden kohdatessa Oulussa Trojansin heittopeli toimi varsin mallikkaasti Bedwellin onnistuessa 73-prosenttisella osumatarkkuudella. Lights-puolustus sai kuitenkin minimoitua vahingot päästämällä vain neljä touchdownia. Yksi tärkeimmistä peleistä oli Antonio Harrisin 100 jaardin syötönkatkon palautus, jolla Lights siirtyi ottelussa viimeisen kerran johtoon lukemiin 12-14. Ville Vene oli ottelussa elementissään viimeistellen kolme maalia. Seikko Vennelä palautti syötönkatkon 60 jaardia toisella puoliajalla ja käytännössä ratkaisi näin ottelun turkulaisille.

Trojansin mahdollisuudet paranivat runsaasti viime sunnuntaina, kun finaalivastustaja Northern Lightsin Aappo Saloranta loukkaantui vakavasti välieräottelussa Nokia Ghosthuntersia vastaan. Vaikka vanha klisee ”ei sota yhtä miestä kaipaa” pitää edelleen paikkansa, on Saloranta ollut Lightsille erittäin tärkeä viime vuodet. Trojans ja Northern Lights ovat kohdanneet kaudesta 2011 lähtien viisi kertaa, joista Trojans on voittanut kolme, Lights kaksi. Northern Lights on voittanut kohtaamiset aina Salorannan pelatessa, ja hävinnyt pelimiehen puuttuessa kokoonpanosta.

Jos Lights haluaa lauantaina taistella voitosta, vastuuta kantavat toiset miehet. Kuten Turun ennakossakin arvellaan, on Northern Lightsin todennäköisesti vaikea voittaa Trojansia pelkällä heittopelillä. Joukkueiden kohdatessa kesäkuussa Turussa Lightsin juoksupeli toimi todella hyvin. Tasaisuutta kaivataan varmasti myös lauantaina. Trojansin etuna on koko kauden ollut hyvä linjapeli, joka vahvistui entisestään Aki Jonesilla kauden puolivälissä. Jonesin liityttyä joukkueen vahvuuteen kentällä Trojans ei ole joutunut kertaakaan edes tiukille.

Kaikkien aikojen ensimmäisestä Spagettimaljasta Turussa odotetaan hienoa tapahtumaa, johon Trojans toivoo mahdollisimman suurta yleisöä. Sää tulee suosimaan, joten molemmat joukkueet pääsevät varmasti esittämään parasta osaamaansa peliä. Mihin se riittää tulee selviämään Turun urheilupuiston Yläkentällä lauantaina kello 15 alkaen.

Lue myös

Kommentoi

 • No, vaikka Oulu nyt pääsikin vähän kyseen alaiseti loppuotteluun niin Onneksi turkulaiset perse raiskasi heidät!!

 • Ei näyttänyt Oulu saavan juuri mitään aikaiseksi, tai ei siis mitään. Total offense VAIN 34yds……

  Että sellaista peliä Oulun pojiilta.

 • Ihan hyvä matsi ainakin eka neljännes. Tasaista vääntöä ja hyviä suorituksia, mutta sen Oulun potkunpalautus-rähmäys, minkä Trojans palautti päätyyn jotenkin käänsi pelin kulun täysin. Näytti siltä, että Oululaisten selkäranka katkesi vähän turhan aikaisin, vaikka mitään ei siinä vaiheessa ollut vielä hävitty ja kaikki oli omissa käsissä, vaikka tappioasemassa olivatkin. Harmi, että repes tuollaisiin lukemiin.

 • Miten tuomarointi? Tuliko moitteelle sijaa;)
  Jännä miten tännekin on ilmaantunut suomi24 käyttäjäkuntaa:( Herrasmiesten lajin pariin.

 • Tuomaristo oli minusta Turussa hyvä, eikä kumpikaan joukkue nähdäkseni urputtanut erityisesti tuomioista. Tuomareilla oli myös kanttia liputtaa pari väärää tuomiota pois todettuaan ne tarkemmassa tutkinnassa aiheettomiksi. Arvovalta ei siitä murene, jos pitää kiinni oikeudenmukaisuudesta. Enemmän se murenee siitä, jos sitkeästi pitää kiinni vääräksi osoittautuneesta tuomiosta.

  Ottelu oli muutenkin siisti. Ensimmäinen puolisko oli tosiaan tasaista kamppailua, mutta kuten nimim. ”ihan jees” totesikin, ottelun käännekohta oli aivan toisen neljänneksen loppuhetkillä Trojansin nappaama rähmäys aloituspotkun palautuksesta ja vienti pohjiin asti käänsi suunnan. Sen jälkeen vielä sekuntia ennen puoliaikaa yksi maali lisää oli viimeinen niitti. Trojans teki 20 pistettä vajaan kahden minuutin sisällä ja se vapautti turkulaisten pelin, joka oli alussa aika lailla kohmeessa, osin jännityksestä, osin Bedwellin olkapäävamman takia.