Odotettavissa loistava Rautamalja

Tuomo Tomperi 22.8.2013 13:56 72 kommenttia

(8-0)

(7-1)

25.08.2013 klo 14:00 Vaasa

II-divisioonan finaalissa kohtaa tänä vuonna kaksi joukkuetta, joita yhdistää kova treenimotivaatio ja laadukas taustatyö.

Kauden 2013 ensimmäisen Power Rankingsin kaksi kärkijoukkuetta kohtaavat osuvasti myös sarjan finaaliottelussa, Rautamaljassa. Vaasassa Kaarlen kentällä järjestettävässä ottelussa maamme tämän kauden yleisöennätys on jälleen vaarassa – houkuttelihan Royals finaalijoukkueiden edelliseen kohtaamiseen huikeat 801 silmäparia. Sunnuntain kohtaaminen asettaa vastakkain kaksi joukkuetta, jotka ovat nousseet sarjan kärkeen kovalla työllä ja tinkimättömällä asenteella.

Vasta toista kauttaan toimivan Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti kertoo, että kuluva kausi on ollut joukkueelle todellinen menestys. Puheenjohtajaa on mairitellut voittojen lisäksi myös pelaajien kehittyminen.

– Ennen kauden alkua seuran hallitus keskusteli tavoitteista päävalmentaja Juha-Matti Jokisen kanssa ja silloin hallituksen osalta urheilulliseksi tavoitteeksi asetettiin pudotuspelipaikka. Lisäksi lähdettiin luomaan omaa peli-identiteettiä etenkin hyökkäyksen puolelle ja kehittämään niin pelaajia, kuin organisaatiotakin seuraavalle tasolle, Lahti valaisee.

– Nämä tavoitteet on yksi toisensa jälkeen täyttyneet. Toki pudotuspelien alkaessa joukkueen nuoren rungon kokemattomuus aiheutti pieniä perhosia vatsan pohjaan, mutta kokenut ja monissa liemissä keitetty ”veteraaniryhmä” luotsasi esimerkillään koko joukkuetta eteenpäin, jakaen vastuuta myös kokemattomammille pelaajille.

Vaikka Niclas Carpelanin ja Teemu Kuusiston saapumista joukkueeseen on muistettu hehkuttaa, koostuu pääosa joukkueesta edelleen kokemattomasta kaartista. Suurimmalla osalla joukkueen jäsenistä on takanaan vasta reilun tusinan verran otteluita tältä ja viime kaudelta. Huskies rakentaa jatkossakin paikallisten pelaajien varaan, mutta satsaaminen Carpelanin ja kumppaneiden tapaisiin tuontipelaajiin kiinnostaa myös tulevaisuudessa. Tällä kaudella veteraaniryhmän kokemus on tarttunut myös muihin pelaajiin ja siten nopeuttanut joukkueen kehitystä.

Huskies on ilmoittanut, että vaikka sillä ei varsinaisesti olekaan kiire sarjatason vaihdolle, asiaa tullaan luonnollisesti harkitsemaan ”palasten loksahtaessa paikalleen”. Fiksusti Hämeenlinnassa tiedetään, että urheilullisen menestyksen lisäksi myös seuran taustojen tulee olla riittävän vahva, jos divisioonaa haluttaisiin toden teolla jossain vaiheessa harkita.

Huskiesin Lahti muistaa jakaa kiitosta myös tulevalle vastustajalleen.

– Seppo (Evwaraye) ja seuran muut puuhaihmiset ovat tehneet mahtavaa työtä nostaakseen lajin profiilia ja arvostusta Vaasassa. Voinkin rehellisesti sanoa, että loppuottelussa kohtaavat siltäkin osin oikeat joukkueet.

Kuva: Samppa Toivonen

Rautainen Royals valmiina haasteeseen

Päävalmentaja Seppo Evwarayen asenteella luotsaama Royals on voinut rakentaa viime kauden Vikingsin ytimen varaan. Evwaraye peri viime kaudelta vajaan 20 laadukkaan pelaajan rungon, jota talven mittaan on vahvistettu. Menestys ei niinkään yllättänyt Evwarayea. Päävalmentaja kertoo olevansa iloinen siitä, että joukkueen pelaajat ovat sitoutuneet projektiin kollektiivisesti.

– Tiesin, että kunhan pysymme terveenä ja löydämme noin 10 uutta urheilijaa mukaan, tulemme olemaan hyviä tällä tasolla, Evwaraye toteaa.

– ”Vanhat” pelaajat aloittivat harjoittelemaan uuden ohjelman mukaisesti määrätietoisemmin kuin ennen ja uudet pelaajat olivat lähtökohdiltaan jo suhteellisen hyviä urheilijoita.

Ennen kauden alkua moni epäili sitä, miten Evwarayen valitsema liki ehdoton linja voisi toimia II-divisioonajoukkueessa. Royals on kuuluisa siitä, että se vaatii kaikilta pelaajiltaan erittäin korkeaa sitoutumisastetta. Evwaraye uskoo valmentajana Royalsin visioon menestyksekkääästä jenkkifutisjoukkueesta. Avainasemassa on toistojen ratkaiseva merkitys. Royals asetti riman korkealle yksinkertaisesti siksi, että joukkue halusi menestyä.

– Oma käsitykseni menestymisen mahdollistamisesta on se, että pitää sitoutua tekemään työtä asian eteen. Pelaajat ymmärsivät ja omaksuivat tämän erittäin hyvin. Pelaajien sitoutumista vastaan olemme yrittäneet ”palkita” heitä mahdollisimman paljon erinnäisin asioin. Eihän kukaan jaksa jos koko ajan vain vaaditaan ja vaaditaan. Jotakin on myös pelaajana saatava takaisin hyvän mielen ja yhteishengen lisäksi, Evwaraye kertoo

– Eihän meillä mitään palkkaa makseta, mutta olemme yrittäneet hoitaa pelaajien peruspalvelut kuntoon mahdollisimman hyvin.

Viimeinen taisto sunnuntaina

Kuva: Samppa Toivonen

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille luonnollisesti kauden viimeinen kamppailu, joten pelaajat molemmin puolin jättävät varmasti kentälle kaikkensa. Evwaraye uskoo, että Huskiesin tehokasta heittohyökkäystä saadaan hidastettua riittävästi.

– Hämeenlinnan heittohyökkäys on myrkyllinen, mutta lähdemme peliin oikeastaan samoin eväin kuin viimeksi. Painetta pelinrakentajalle on saatava ja takakentän pitää pelata vastuunsa tiukasti. Emme saa päästää isoja pelejä, Evwaraye tähdentää.

Joukkueiden kohdatessa viimeksi Royalsilla oli paikkansa ratkaista ottelu jo aiemmin, mutta virheet hyökkäyksessä pitivät vierasjoukkueen mukana pelissä. Royals tietää, että vaarallista Huskiesia vastaan moiseen ei ole tällä kertaa varaa, sillä Carpelan ja kumppanit ovat saamassa peliään kuntoon juuri parahiksi. Evwarayen mukaan avain otteluun onkin siinä, että Royals-hyökkäys pysyy ”aikataulussaan” ja pitää Carpelanin sivurajalla. Rytmiin pääseminen on sunnuntain avainasemassa.

Royals tuskin lähtee yllättämään vastustajaansa hyökkäyksessä, vaan luottaa myös finaaliottelussa joukkueen rautaiseen juoksuhyökkäykseen, jota johtavat Tom Suoste ja Joakim Jakobsson. Jos Vaasan Smash & Dash saadaan linjapelin avustamana kunnolla vauhtiin, löytyy Juuso Saikon heittopelillekin helpommin tilaa. Hieman kliseisesti sunnuntain Rautamalja tuleekin ratkeamaan siihen, kumman joukkueen linjapeli pystyy kauden parhaimpaansa ratkaisun hetkillä.

Hämeenlinna Huskiesin taustatiimi on tehnyt koko kauden mahtavaa työtä mm. live-raportoimalla joukkueen otteluita Facebookin kautta. Samanlainen palvelu on laji-ihmisten iloksi tarjolla myös tällä kertaa. Hämeenlinnasta starttaa myös fanibussi kohti Vaasaa sunnuntaiaamuna. Lisätietoja aiheesta seuran sivuilta.

Lue myös

Kommentoi

 • Toivon ehdottomasti Vaasan voitto ostojoukkuetta vastaan.

 • Ostojoukkue saattaisi toimia terminä siinä tapauksessa, että pelaajille pelaamisesta maksettaisiin.
  Ymmärrykseni mukaan Hämeenlinnassa haluttiin edelliskauden vahvan, joskin kokemattoman puolustuksen lisäksi tuoda osaamista hyökkäyksen puolelle, missä oli lahjakkaita omia pelaajia, muttei niinkään kokemusta hyökkäyksen eri systeemeistä.

  Kateellinen saa olla, mutta kyllä Huskiesin menestyksessä on vahvasti ollut mukana oman kylän pojat molemmin puolin palloa.

  Hyvä trolli Divarijyrältä :)

 • Yllättävää että saatiin fiksua kommenttia heti alkuun :)) osto ja osto.. Jos olet esim.vaahteraa seurannu vuosien mittaan, niin iso kasa kärki pelaajia juoksee ns.voittaja joukkueiden perässä.Näin pieniin ympyröihin mahtuu paljon kavereita jotka pelaavat eri seuroissa ja kun mahdollisuus tulee niin tottakai ukot haluaa pelata samoissa väreissä, itse en nää siinä mitään pahaa. Voittaja on aivan sama, kuhan peli on hyvä ja saavat kyhättyä samanlaisen tapahtuman kun viime kohtaamisessa.

 • Tuohon maniacin kommenttiin lisäyksenä että kuitenkin joukkue sisältää 85% pelaajia joilla on kokemustalaj8sta 1-2v, eli eiköhän kokemuksen lisääminen joukkueeseen ole ihan sallittua jo pelkästään pelaajien kehityksen kannalta.Eka kausi meni niin että koirilla oli 2-3 ns.vanhempaa pelaajaa. Lupaan että tästä eteenpäin aina kun huskies saa ”ostettua”pelaajan muualta joukkueeseensa niin lahjoitan 20e seuralle, mutta onko se sitten osto vai lahjoitus yms??;))

 • Olin katsomassa tuon välierän Vaasassa sunnuntaina ja tällä kertaa sivurajalta katsoessa, niin kyllä Vaasan juoksu on niin hienoa katsottavaa! Vaasan heittokin näytti petraantuneen kauden mittaan jonkin verran. Eli tuo paketti on tosi vaikeasti haastettavissa, ellei tule mitään yllätyksiä ennen peliä tai sen aikana – viittaan lähinnä kapeaan materiaaliin.

  Sitten taas Hämeenlinnan paketti on hieman erilainen ja ehdottomasti heittopainotteinen. Hämeenlinnan heitto Nesin johdolla on kyllä valmis haastamaan tuon Vaasan heittopuolustuksen. Nesi on äärimmäisen kokenut pelintekijä, joka ei varmast hätkähdä kovaa painettakaan ja saa tarvittaessa myös jalat alle. Tarpeeksi yksinkertaisella heittopaketilla, jossa nyt sitten Lässy pitämässä juoksupuolustukset hereillä, niin on ehdottoman haastava puolustettava.

  Paljon jää sittenkin puolustusten varaan. Molemmat varmaan hieman parantaneet edellisestä pelistä ja astetta ehjempänä ainakin Hämeenlinna. Ei siis todellakaan ole millään tavalla selvää suuntaan tai toiseen.

  Veikata jos pitää niin veikkaan Vaasaa sen hienon juoksupelin takia, Lässyä nyt mitenkään väheksymättä, mutta nuorempia pitää aina kannustaa eteenpäin, että jaksavat yhtä vanhoiksi kuin Lässy, musta nyt puhumattakaan:-)

 • Kyllähän Vaasa selvänä suosikkina otteluun lähtee. Ero ei ole valtava, mutta kuitenkin kohtuullinen. Jos Hämeenlinna pelaa huippupelin, pitää Vaasan vastata hyvällä pelillä myös. Mutta jos Hämeenlinnalla ei ole hyvä päivä, hoitaa Vaasa normipelillä. Pallonmenetykset ovat toki isossa roolissa, kuten myös loukkaantumiset. Vaasalla eritttäin ohut rosteri, mutta yhden kaksi tyyppiä pystyvät silti vielä korvaamaan. Hämeenlinnalla vähän enemmän porukkaa, mutta enemmän kriittisiä pelaajia, joiden menetystä vaikea korvata. Edellisen pelin lukemat voivat olla lähellä tälläkin kertaa.

 • Olipa loistavia kuvia!

 • Minusta tässä ottelussa voi käydä miten vaan. Hämeenlinnan heittopelissä Hangon taisivat yllättää loistavat ajoitukset, joissa nopeat receiverit käänsivät pään vasta viime hetkellä ja pallo tuli joka kerta tarkkaan oikeaan kohtaan. Se sai Hangon puolustajat näyttämään paljon huonommilta, kuin ”oikeasti” olivat. Samanlaisella pelillä Huskies tekee taatusti paljon pisteitä ja luultavimmin selvästi Royalsia enemmän. Mutta jos Royals onnistuu pysäyttämään Huskiesin heitot, pelistä tulee yhtä maalia, sillä Royals tekee taatusti pisteitä, eikä vastaavasti Huskies juoksemalla yhtään.
  Avainkysymys on siis Huskisien heittohyökkäyksen pysäyttäminen. Todella mielenkiintoinen valmennusten shakkipeli tulossa!

 • Huskies järjestää tosiaan finaalista live-raportoinnin Facebook-tapahtumana (http://www.facebook.com/events/413610035412367/). Liittymällä siihen voit seurata miten ottelupäivä ja matsi kulkee joukkueeltamme. Vaikka raportoimme oman jengimme näkökulmasta, tuomme parhaamme mukaan esille hyvät suoritukset molemmilta joukkueilta.

 • Divarijyrälle tiedoksi, että Teemu Kuusisto kertoo tässä Huskies-uutisessa vähän siitä miksi päätti liittyä Hämeenlinnan joukkueeseen Niclas Carpelanin kanssa (http://huskies.fi/?p=3472). Tämä on käsittääkseni osa seuran selkeätä tavoitetta kehittää seuran toimintaa pitkällä aikavälillä (en ole mukana seurassa missään virallisesssa asemassa). Edustusjoukkueen lisäksi tällä kaudella panostettiin pelitapahtumin booster clubeineen ja tailgate partyineen, ensi kaudelle kasataan naisjoukkuetta, sunnitellaan junnujoukkueita…. On aika hienoa, että kundit yrittävät tuoda yhteen parhaat mahdolliset ihmiset tekemään jotain merkittävää yhdessä. Sen kritisoiminen on vähän sama kuin vanha kasku palomesterista joka haukkuu vapaapalokunnan työn sanoin ”väärin sammutettu”. :-) Peace Out, Bro!

 • Ihan peruskysymys näille marisijoille, mitä väliä sillä olis, vaikka huskies olisi täysi ostojoukkue?

 • Samoilla linjoilla Erik Pöntiskosken kanssa. Vaasan tapaan myös Hämeenlinnassa on tehty hyvää työtä. Toivottavasti työn tekeminen myös jatkuu tulevaisuudessa laadukkaana ja toiminta kehittyy entisestään. ”Pahista” ei tästäkään finaaliparista löydy! Molempia on näin ulkopuolisen silmin helppo kannustaa.

 • Olisihan tämä nyt mahtavaa kun Vaasan uutta tulemista todistaisi kauden ennätysyleisö 1000+ ja tuhkimotarina olisi syntymässä…tietenkin Vaasan pitäisi silloin peli voittaa.

  Pelistä tulee todella tiukka ja se kumman puolustus (Vaasa heitto ja Hlinna juoksu) pelaa vie ottelun sillä molemmat tulevat tekemään pisteitä.

 • Kaksi joukkuetta jotka ovat paikkansa ansainnut ihan pelillisesti finaalissa, ei pitäisi kenelläkään olla mitään valittamista. Hienoa että haluavat kehittää joukkueen muitakin osaalueita, eikä vaan jätkäporukassa pelailla. Vahinko et finaali on 450km päässä muuten olisin menny katsomaan. Mutta onneksi on hurttien live fb sivu :) kiitos siitä.

 • Kas, promovideotakin näemmä pukkaa:

 • Huh. Älytön kitaristi. Guardille tuli hiki kuunnellessa;)

 • Täytyy kyllä nostaa hattua näille II-Divarin joukkueille (Huskies, Hanko, Vaasa ainakin) jotka ovat tätä promootiotyötä tehneet lajin eteen todella paljon. On videota, kuvia, otteluennakoita ja raportteja nopeasti sekä laadukkaasti. Kyllä nämä ei pelilliset jutut tuovat sitä hypeä-lajin ympärille paikkakunnalla ja nostavat sitä imagoa.
  Ei edes kaikki I-divarin ja vaahteraliigan seurat saa tälläisiä aikaiseksi. Hienoa työtä, josta moni saisi ottaa mallia.

  Otteluveikkaus: Royals 31 Huskies 28

 • Vielä kysymys nimimerkille ”yllätys :))” joka aiemmin lausahti: ”Lupaan että tästä eteenpäin aina kun huskies saa ”ostettua”pelaajan muualta joukkueeseensa niin lahjoitan 20e seuralle, mutta onko se sitten osto vai lahjoitus yms??;))” –> Onhan sinulla seuran tilinumero jo tiedossa? :-p

 • Vastauksena ainakin Makelle ja Damenille aiheeesta ”Kyllä nämä ei pelilliset jutut tuovat sitä hypeä-lajin ympärille paikkakunnalla ja nostavat sitä imagoa.” Meidän live-raportointi on ollut yksinkertaisimmillaan mies iPadin ja mokkulan kanssa kentän laidalla. :-) Videon ja kuvan laatu on ollut välillä heikkoa eri teknisistä syistä, mutta nyt hiljalleen ollaan opittu miten sitä kannatta tehdä. Mitä enemmän seurat tekevät tällaistakin puuhaa, sitä laajemalle yleisölle jefu leviää. Esim. Hämeenlinnassa fanit ovat seuranneet joukkuetta myös vieraspelien aikana ja nyt finaaliin lähteekin ekan kerran fanibussi! Myös vanhoja pelaajia, jotka saattavat asua muualla on saatu takaisin tiimin pariin. Jos porukkaa kiinnostaa järjestää tapaaminen aiheeseen liittyen kauden jälkeen, niin voin mielelläni jakaa kokemuksiamme.

 • Erik, hienoa. Nykytekniikalla se on loppujenlopuksi helppoa, ei tuollaiset haastikset/livepätkät ainakaan omasta mielestä tarvii olla HD-tasoa tai 5.1äänillä…

  Pienet ja yksinkertaiset asiat tuo lisäsisältöä, nykyään tietää otteluista heti ottelun jälkeen.. joskus piti odottaa lehden ilmestymistä aamulla :)

 • Olette kyllä tehnyt loistavaa duunia. Koska monet yhteistyökumppanit myös vaativat näkyvyyttä ja että heitä mainostetaan kanssa otteluiden yhteydessä. Ja tämä on ymmärrettävää ei firmat syynnä sponssi rahaa huvikseen enään. Tuota live-raportointi varmaan kanssa mietitään meillä syksyn kokouksessa viimeistään on si niin hieno juttu. Työtä se tietysti nämä muut asiat vaatii ja joukkueen sitoutumista mutta mun mielestä sen on aika jo tulla jefuunkin mukaan, sitä tapahtuu monessa muussa lajissa mutta me ollaan vähän niinkuin eletty jossain 70 luvulla vieläkin. Toivottavasti tämä lähtee leviämään kaikkiin joukkueisiin, tätäkautta harrastaja määrä lähtee nousuun ja ihmiset tulee katsomaan pelejä, ja se taas tuo rahaa seuralle. Hienoa duunia.

 • Makelta hyviä pointteja.

  Hyvä esimerkki tästä näkyvyydestä minusta on Pori Bearssin Higlight-pätkien alussa oleva Miamin mainos. Eihän se paljoa vaadi nykylaitteilla, että saa sponsorien logot näkyviin videoissa. Taas pystyy tuomaan lisäarvoa seuraaviin neuvotteluihin, kun pystyy näyttämään vähän missä se mainos näkyy ja youtuben katsojamääriä (olkookin pienet, vielä..) mutta tätä kautta on helpompi myydä tuotetta.

 • Suomen Jefu-skenen paras PR-työ löytyy ehdottomasti II-divarista. Mainiota duunia alusta loppuun! Toivottavasti tällainen henki lähtee leviämään myös divariin ja liigaan näiden pioneerijoukkueiden noustessa sinne.

 • Yhden kauden perusteella on pr työtä turha nostaa jalustalle.

 • Hienoja juttuja seurat tekevät ja totta on, että nämä ovat elintärkeitä mausteita faneille. Pelkät pelit ja vaikka tasokkaatkin, toisivat vain todelliset hard core-fanit peleihin. Kyse on siitä, myydäänkö katsojille ”pihvi ja perunaa” vai ”Filet Mignon ja paistetut perunat tattien kera”. Jälkimmäinen myy, vaikkei liha olisi Highland Cattle. Siksi ehkä Vaasassa on enemmän katsojia kuin liigassa ja Hangossa väestöön verrattuna suhteessa vieläkin enemmän. Hämeenlinnan katsojalukuja en tiedä, mutta ovat varmasti kasvussa.
  Tällainen toiminta vaatii hyvän organisaation, mutta vain tehtäviä jakamalla hommasta ei tule mitään. Tarvitaan omien juttujensa innokkaita harrastajia (kuvaaminen, filmaus, kirjoittaminen, blogi/kotisivut jne.) ja heidän arvonsa ymmärtäminen! Kun tulos on poikkeuksellisen hyvä, on tekijä yhtä iso sankari kuin rosterin pistenikkarit. Jokainen vapaaehtoistyöntekijä kuuluu seuraan yhtä oleellisena kuin pelaajatkin. Tämä ikävä kyllä monesti unohdetaan. Tuskin kukaan vähättelee heidän merkitystään, mutta jokainen ihminen kaipaa kehuja jossain muodossa ja olla sankari omassa jutussaan. Hyvässä jengissä kaikki ovat ylpeitä toisistaan ja seurastaan.

 • Hyvin sanottu Filebacker. (Ja monet muutkin tässä ovat puhuneet samasta asiasta.)

  Ja vaikka H. Sukurin kommentti onkin hieman kyyninen, niin pitää sisällään myös totuuden siemenen. Alkuhuumassa ja innostuksessa on ”helppo” tehdä uusia ja hyviä asioita. Haaste onkin ylläpitää ja kehittää jatkuvasti pitkässä juoksussa.

  Sama pätee myös kentällä. Yllättävän nopeasti rupeaa usein unohtumaan perusasioiden tekemisen tärkeys.

 • Esitit Arpa-matic 2 sen hallituksen suurimman haasteen: miten luoda jatkuvuutta? Hyvin hoidetussa hommassa tekijät vaihtuvat ja uudet tekevät vanhasta entistä paremman kunnioittaen uranuurtajia ja perustyön tekijöitä. Siitä tullaankin toiseen oleelliseen perusjuttuun… Kuinka moni seura oikeasti kunnioittaa vanhoja aktiiveja ja pelaajia? Miten se osoitetaan? Jos koko laji olisi siinä onnistunut, kuinka monta katsojaa olisi Vaahteramatseissa ja varsinkin finaalissa tai maaotteluissa? Onhan lajin harrastajia kertynyt 70-luvulta asti.

 • Iso tekijä Vaasan onnistumisessa pr-asioissa on varmasti seuran toimijoiden (niin pelaajien kun taustavoimien) aktiivisuus some:ssa. Tapahtumia ja päivityksiä on todellakin tykitetty hartijavomin muun muassa facebookiin. Silti, vaati se aina ne muutamat tulisielut jotka laittaa pallon liikkeelle. Iso hatunnosto Sepolle ja muille. Varmasti tämän kauden onnistumiset, niin kentällä kun sen ulkopuolella ruokkii liekkiä ja ens kaudella kehtiys vaan jatkuu… Mutta eipäs mennä asioiden edelle, otetaan ensin se RAUTAMALJA KOTIIN!

 • Peli päättyy 17-18

 • HTT kertoo, että Nesi ei pelaisi finaalissa loukkaantumisen takia.
  Jos näin niin menee vaikeaksi Huskiesille. Ja latistaa vähän finaalia.

 • Toivotaan ettei pidä paikkansa! Tässä jo ehti odotella jännää Rautamaljaa ja toi veisi siltä kyllä tekoruohomaton alta. Nesi loukkasi Hangossa vasemman kätensä, mutta jatkoi peliä. Ei kai se murtunut tai jotain? Tsemppiä!
  Tai sitten tehkää muu jengi pieni ihme.

 • Kristallipallo kertoo , että lopputulos on 42 – 8
  Ja kun tarkemmin kattoo ni Vaasan puolustus tekee enemmän pisteitä kuin Hämeenlinnan hyökkäys :)

 • Vaasan puolustuksen tarviikin sitten ylittää itsensä moneen kertaan, mikäli näin kävisi :))

 • Erik:se on pitävä lupaus =) ja tilinumero on jo hankittuna

 • Waasa vie, 44 – 6

 • Huskies on jo ylittänyt kaikki odotukset tällä kaudelta. Vaikka kyyti olisi Vaasassa numerojen valossa samaa mitä Kuopio koki välierissä, on Hämeenlinna kauden suurin onnistuja ennakkoasetelmiin nähden minun mielestäni. Siitä hatunnosto ja jos niikseen sunnuntaina käy niin hoppee ei oo tässä tapauksessa häppee!

 • laitetaanpa nyt itsekin veikkausta kehiin; Royals-Huskies 31-14

 • Varma tieto 24-32

 • Wasa johtaa ekan neljänneksen jälkeen 21-0.

 • Carpelan ei pelaa, Huskiesilla ei mitään heittouhkaa. Onkohan juuri ennen puoliaikaa Huskies saanut yhtään uusia downeja? Ei vissiin. 30-0.

 • Jos Carpelan ei tosiaan pelaa, ei teurastus ole mikään yllätys. Huskiesin juoksuhyökkäys törmäsi seinään Hankoakin vastaan. Sääli. Tasoltaan kokonaisvaltaisesti katsottuna loistokaudesta jää surullinen loppumaku.

 • Valitettavasti. Huskies oli ainut joukkue tällä kaudella, joka pyöritti näyttävää ilmahyökkäystä. Nyt Royals saa juoksut melkein kokonaan taaksepäin. Jos tilastoja pidettäisiin, niin en usko että yhtään olisi Huskies päässyt eteenpäin. Yksi safety nähtiin myös, kun Royals pakotti reippaasti hyökkäyksen taaksepäin, ja jaardin päästä omalta maalialueelta lentopotku, ja potkaisija astui takaa yli.

 • Yleisömäärä 1408

 • Katsojamäärästä hatunnosto! Tuskin kotiyleisö suree tulostaulun numeroita… Eväät divariin ovat erinomaiset. Sepolle syvä kumarrus.

 • Ilmeisesti Nesi ja Lässy poissa Hämeenlinnalta niin ei ihme kyllä kun Vaasa vie, Sääli katsojien kannalta että ottelun taso vähän laski koska vastustajan parhaat pelaajat ovat poissa. Mutta nostaa kyllä Nesin loistokkuutta Hangossa jos ukko pelas puol matsia rikkinäisenä.

 • Onhan se tietty huono juttu, jos pelaajia uupuu, mutta kapea rosteri aiheuttaa päänvaivaa. Ja aina pelataan niillä, jotka ovat mukana. Loppupeleissä tulostaulu kertoo voittajan.

  Tuo katsojamäärä on komea,paljonkohan tuossa on vapaalippuja jne. Jos tuhannen pintaan maksaneita,niin kassa kiittää.

 • Vapaalippuja 1408 joukosta oli 20kpl. Loput on maksaneita katsojia ja kausikortin haltijoita. Lukema on täysin pitävä eikä sisällä cheerleadereitä tai taustajoukkoja.

  Hieno tapahtuma ja hieno peli. Vastustajalle iso kiitos että jaksoitte yrittää loppuun saakka! Tuosta on hyvä jatkaa.

 • 1400 katsojaa tarkoittaa myös myyntiä. Makkaraa kyllä meni jokunen kilo. Ottelupallon toimittaneille laskuvarjohyppääjille ISO käsi. Onneks osuivat oikealle kentälle…

 • Oli kyllä aivan jäätävä veto tuo laskuvarjohyppääjät! olis pitänyt melkein näille hemmoille laittaa se sykähdyttävin hetki palkinto :)

 • On palloa ennenkin tuotu laskuvarjolla, mutta toi video antaa siihen huiman mausteen. Makea nähdä kentän lähestyvän. Loistoidea!

 • 1400 katsojaa on kyllä aikamoinen saavutus jo. Täytyy kyllä sanoa että mahtavaa työtä ovat tehneet Vaasassa tänä vuonna. Onnittelut voitosta!

 • Selostajalle +++++. Avasi hyvin kentän tapahtumia niille jotka ei lajia kovin hyvin tunne.

 • Saadaankohan Vahteeramaljaan saman verran katsojia? No tuossa on nyt ainakin rima sopivalle korkeudelle asetettu kauden 1. tapahtuman suhteen.

 • Tarkoitus on tosiaan pitää huoli siitä, että katsojille lajin hienoudet avautuvat, ja jokainen lähtisi kotiin ”vau”-fiiliksen kanssa. Laji on kuitenkin ensikertalaiselle vaikea, jollei mitään apuja seuraamiseen saa. Eikä monenkaan kerran jälkeen ihan kaikkea kukaan osaa. Ei muuta kuin ensi kaudella taas mukaan!

  Palautetta on tullut todella paljon, ja kaikki positiivista, joten ilmeisesti ollaan tehty asioita oikein kaikkialla! Hieno kausi!

 • @46
  Hyvin oli lasipallo kiillotettu. Käytännössä, ainoastaan Huskiesin ainokainen jäi tekemättä. (Puolustuksen pisteiksi safety kai voidaan laskea)

 • Vaasan selostaja on Suomen paras jenkkifutisselostaja, ei ole kovinkaan montaa edes lähellä Pasin tasoa.

 • Hieno saavutus Vaasalta sekä pelillisesti että yleisömäärältä! Huono ei ollut Turun noin 1200 katsojaakaan! Maljassa viime vuonna 2552 katsojaa, joten eiköhän pidetä kaikki huolta siitä, että saadaan siihenkin hyvä lisäys ja rikotaan 5000 katsojan raja näiden kolmen ottelun osalta komeasti!

 • Ehdottomasti myös täältä hatunnosto Pasi Roimelalle. Selostus oli asiantuntevaa, rauhallista, asiallista ja informatiivista, ja juttua tuli juuri sopivasti. Ei turhaa väritystä tai vitsailua. Juuri näin selostuksen pitääkin toimia.

 • ”katsoja” eipäs nyt liioitella siellä :) tässä ote Trojansin otteluraportista: ”Katsomon 1000 hengen kapasiteetti oli lähestulkoon kokonaisuudessaan käytössä, varsinkin jos väkimäärään lasketaan mukaan myös hyvänkokoisella joukolla paikalle saapuneet entiset Trojans-pelaajat” 1200 katsojaa kuulostaisi tuon mukaan aika mahdottomalta…

 • ”Vaasan selostaja on Suomen paras jenkkifutisselostaja, ei ole kovinkaan montaa edes lähellä Pasin tasoa.”

  Niimpäniin. Kannattaa aluksi ainakin opetella perusasiatjenkki futiksesta esimerkiksi neljänneksien pituudet. Ja eiköhän asiantuntevin ja kieli taitoisin selostaja kuitenkin vielä löydy Turusta, Iku Viitanen.

 • Se on aina joltain pois kun yhtä kehutaan. Eläköön suomalainen kateus!

 • Oletan silti että osaan lajin perusasiat kohtalaisen hyvin, vaikka neljänneksen pituus sattui unohtumaan. Ei se kuitenkaan ole kuin yksi asia miljoonasta muusta. Tuskin huonoilla perustiedoilla olisin tässä lajissa entinen Vaahteraliiga-pelaaja, divarituomari, monivuotinen kenttäkuuluttaja Vaasan lisäksi Seinäjoella, TV-selostaja Urholla, ja vielä jossakin vaiheessa ehtinyt kirjoittamaan kirjankin lajista. Sen olen tosin viime aikoina unohtanut, että Turussa ei koskaan tehdä virheitä, mutta kiitos kun sen muistutit. Jenkkifutis on minulle kuitenkin vain kolmoslaji. Osaan myös sarkasmin.

 • Niin kuka sen kissan hännän nostaisi jollei kissa itse. Jännä juttu että suomessa ei ole pelattu koskaan 15 minuuttisia eriä ja väität olleesi vaahteraliiga ja divarijyrä. Mutta hieno homma sinulle että olet noin monipuolinen ja osaava selostaja. Huomaatko, minäkin osaan sarkasmin. Muta omakehustasi päätellen taidat olla kuitenkin aito vaasalainen.

 • Kun seuraa intohimoisesti NFL:ää, sitä tahtoo väkisin sotkea asiat. Suusta tulee eri sanat kuin olisi tarkoitus. Eihän sitä aina muista, että NHL:ssä pelataan 20 minuutin eriä. Eiku NFL:ssä 12 minuutin, eiku miten se meni?
  Älä Roy Mela ota paineita. Se mitä suurin osa sanoo, on se mikä merkitsee. Itse kerran selitin kaverille tuomarin merkin tarkoittavan holdingia, vaikka kyse oli puolustuksen rangaistuksesta.

 • SunDance: Myös puolustus voi syyllistyä kiinnipitoon ;)

 • Kyse ei tietenkään ollut syötön vastaanoton häirinnästä. Oli pakko ottaa sääntökirja käteen ja yrittää tavata. Onneksi en ole tuomari! En koskaan ajatellut, että puolustaja edes haluaisi jäädä painimaan muun kuin pallonkantajan kanssa, mutta perhana – sehän on jopa kiellettyä. Tuli heti pykälistä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Pitäisi kuulemma pyrkiä pallolliseen pelaajaan, mutta entä jos haluaakin vain sumputtaa linjan linjanläpipeliltä? Vai päteekö tässä sääntö siitä, onko hyökkääjä samalla jaardiviivalla? Tai entä jos menee feikkiin ja taklaa väärän pelaajan?
  Voisi olla aika lysti alkaa saivarrella säännöistä ja saada kokeneen tuomarin kommentteja asiasta. Tuomarin pitäisi vielä tehdä päätökset lennosta. Huh huh!

 • Pikainen sääntökertaus.
  Corneri ottaa vauhdin pois lailliselta vastaanottajalta vauhdin pois ennen kuin heitto on lähtenyt -> kiinnipito koska rissu ei pääse juoksemaan kuvioon -> 10yd ja automaattinen ensimmäinen.
  Puolustaja pelaa toiselle puolustajalle vapaan juoksureitin pitämällä kiinni -> joko väärä käsien käyttö tai kiinnipito.
  Jos heitto on lähtenyt -> syötönvastaanoton häirintä -> riippuen virheentekopaikasta, joko 15yd ja automaattinen ensimmäinen, tai automaattinen ensimmäinen jos rike tapahtunut alle 15yd edellisestä aloituspisteestä. Ja tässä tilanteessa vaikuttaa vielä se onko heitto suuntautunut kyseiselle pelaajalle, onko kiinniotettavissa, onko palloon koskettu ennen kontaktia, onko heitto ylittänyt aloituslinjan.

  Ei muutakuin C-tuomarikoulutukseen, siellä oppii ja vielä paremmin kentällä itse tekemällä: http://www.sajl.fi/?x118281=1563349

 • ”Corneri ottaa vauhdin pois lailliselta vastaanottajalta vauhdin pois ennen kuin heitto on lähtenyt -> kiinnipito koska rissu ei pääse juoksemaan kuvioon -> 10yd ja automaattinen ensimmäinen.”

  Niin tämä sillä oletuksella että puolustaja pitää kiinni, muulla tavalla vauhdin poisottamisessa ei ole mitään väärää.

 • Karavaani kulkee, ja koirat haukkuu.

  On kahdenlaisia ihmisiä. Toiset kuuntelee musiikkia, haaveilee rokkitähteydestä, ja istuvat sohvalla. Toiset kuuntelee musiikkia, haaveilee rokkitähteydestä, ja käyvät ostamassa kitaran.

 • Eli en ota itseeni. Yksikään vaasalainen ei ole moittinut, vaan kehuja sataa kaikkialta. That’s all that matters.

 • Ja se korjaus, että kyseessä pitää olla heittopeli, jotta rangaistus on 10 yrd ja automaattinen 1. yritys. Pelin ollessa juoksupeli tai muuttuessa juoksupeliksi on rangaistus vain 10 yrd ei automaattista ensimmäistä.