• FINAL
  Indians25
  Wolverines 65
 • FINAL
  Patriots34
  Mayhem 26
 • FINAL
  Steelers34
  Butchers 17
 • FINAL
  TAFT12
  Nordmen 19
 • FINAL
  Falcons28
  Trojans 0
 • FINAL
  Bears68
  Lions 0
 • FINAL
  East City Giants37
  Crusaders 29
 • FINAL
  Royal A's0
  Bulldogs 40
 • FINAL
  Jaguaarit7
  Bouncers 26
 • FINAL
  Crocodiles21
  Roosters 88

Soininen: “Joukkue meni eteenpäin”

Tuomo Tomperi 19.8.2013 17:14 2 kommenttia

(8-0)

34

(6-2)

0
1 2  
14 20 34
0 0 0

Kuva: Samppa Toivonen

Wasa Royals eteni Rautamaljaan selvällä 34-0 -voitolla vierailevasta Steelersista. Steelersin Mikko Soininen näki joukkueensa menneen kuitenkin eteenpäin viime kaudesta.

Yllättävän selkeistä loppulukemista huolimatta sunnuntain kamppailu Steelersin ja Royalsin välillä tarjosi mielenkiintoisen jenkkifutisottelun. Ottelun alussa Steelers pystyi laittamaan isännille kampoihin ja etenikin lähelle Royals-maalia useampaan otteeseen. Vierasjoukkueen omat virheet kostautuivat kuitenkin ratkaiseville hetkillä pallonmenetyksiin, ja ottelun hallinta siirtyi yhä enemmän kotijoukkue Royalsille. Seppo Evwarayen suojatit välttivät virheet ja etenivät lopulta Rautamaljaan selvin lukemin.

Steelersin pelinrakentajana pelannut Mikko Soininen myönsi, että varsinkin loppua kohden joukkueen peli meni yliyrittämiseksi, mikä johti osaltaan lukemin repsahtamiseen. Soininen halusi nostaa hattua kotijoukkueelle, jonka puolustus oli valmistautunut otteluun huolella ja toteutti myös suunnitelmaa tehokkaasti.

– Peruspeli meillä toimi aivan hyvin, mutta virheet maksoivat kalliisti. Se ei kuitenkaan vie siitä mitään pois, että Vaasa oli todella kova. Thomas Ceken oli toki odotetun kova, mutta ratkaisevampaa Vaasalla oli heidän tasaisen hyvä pelinsä. Heikkoja lenkkejä ei ollut, Soininen totesi.

Steelersin peliä hankaloitti joukkueen aloittavan keskushyökkääjän, Jari Sinkkosen, loukkaantuminen torstain harjoituksissa. Viime hetkellä tullut polvivamma piti Sinkkosen poissa pelistä, ja vaikeutti myös joukkueen hyökkäyksen työskentelyä. Joukkue ei ehkä pystynyt Royalsia vastaan parhaimpaansa, mutta viime vuodesta tultiin silti Soinisen mukaan eteenpäin. Vaasa vastaan joukkue osoitti taistelutahtoa ja pelaamisen meininkiä.

Royalsin jatkaessa sarjan finaaliotteluun Kuopiossa voidaan vain arvailla, mitä Hämeenlinna Huskiesia vastaan olisi tapahtunut. Joukkueen asettama tavoite ei tällä kaudella toteutunut, mutta eteenpäin joukkue meni silti huomattavasti. Samaan aikaan kehitystä nähtiin myös muilla paikkakunnilla. Varsinkin Vaasan tason nostaminen keräsi konkari-Soinisen kiitokset. Kuopiossa ollaan kuitenkin tyytyväisiä siihen, että pelit jatkuvat ensi kaudella koventuvassa kakkosessa. Soininen piti uutta sarjajakoa muuten hyvänä asiana, mutta Lappeenrannan Rajaritarien kohtalo Kuopiossa arvelutti. Soinisen mukaan Steelersin kanssa tasapäisesti taistellut lappeenrantalaisryhmä kuuluisi ensi kaudeksi selvästi myös ylempään sarjaan muiden sinne selvinneiden joukkueiden lisäksi.

Kokonaisuutena Steelersin kaudesta jäi Kuopiossa kuitenkin positiviinen kuva. Joukkuehenki oli korkealla koko kesän, ja joukkue otti harppauksia fyysisellä puolella. Kaikesta päätellen jenkkifutiksen tulevaisuus on Savon sydänmailla jatkossakin hyvällä mallilla.

Royals-tunnelmiin palataan tarkemmin Rautamalja-ennakossa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *