Crocodiles runkosarjan kakkoseksi

jefumaster 19.8.2013 9:55 12 kommenttia

(6-4)

30

(7-3)

45
1 2  
24 6 30
17 28 45

18.08.2013

Seinäjoki Crocodiles otti vakuuttavan 30-45 voiton TAFT:sta ja nousi Vaahteraliigan runkosarjan kakkospaikalle. TAFT johti ottelua puoliajalla 24-17.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa oli paljon panoksia molemmille joukkueille. Tappion kärsineelle joukkueelle oli odotettavissa playoff-vastustajaksi täydellisen liigakauden kauden pelannut Roosters.

Kotijoukkue TAFT aloitti ottelun vahvasti. Miro Kadmiryn näyttävän pelaamisen turvin TAFT karkasi ensimmäisellä neljänneksellä jo 14-0 johtoon ja tarkasti taklannut puolustus onnistui pitämään vaarallisena tiedetyn Crocodilesin Jocques Crawfordin tiukasti pihdeissa juoksupeleissä. Vantaalaisten amerikkalaiskeskushyökkääjä Greg Tellish oli saanut otteluun päälle kauden parhaan taisteluvaihteen ja onnistuikin keräämään 31 juoksuyrityksellään 167 jaardia. Puoliajalle siirryttäessä ottelu oli kotijoukkueen näkökulmasta hyvin hallinnassa.

Crocodiles oli valinnut pelaavaan kokoonpanoonsa sunnuntaina amerikkalaiskolmikon Stacey Thomas, Crawford sekä Steven Adams. Penkkikomennuksella oli jälleen puolustuslinjan BJ Bell. Ottelun alussa joukkueen kantava voima oli kuitenkin pelinrakentajan paikalta laitahyökkääjäksi siirretty Rodney Brown. Brown onnistui koppaamaan Adamsin heittoja kiinni vaikeistakin paikoista ja keräsi ottelussa kaikkiaan 139 jaardia kiinniotoillaan.

Puoliajalle siirryttäessä ottelu oli kotijoukkueen näkökulmasta hyvin hallinnassa.

Ratkaisevassa roolissa Brown oli myös puolustuksen takakentällä napatessaan kolmannen neljänneksen alussa Kadmiryn heiton näppeihinsä. Suunnanmuutoksen seurauksena Crocodiles pääsi tasoittamaan ottelun ja loppu pelistä olikin Jocques Crawrordin näytöstä. Liigan etenijätilaston ykköspaikan ylivoimaisesti itselleen vallannut amerikkalainen keräsi TAFT:a vastaan juosten 259 jaardia ja viisi touchdownia. Kaikkiaan Crocodilesin Crawford keräsi runkosarjan aikana joukkueelleen juoksupeleillään 1326 jaardia voittaen tilastossa toiseksi tulleen Wolverinesin Stephen Stokesin 268 jaardin marginaalilla.

Seinäjoki Crocodiles on päässyt harjoittelemaan tiukkojen otteluiden kääntämistä kahdessa runkosarjan viimeisessä pelissään. Viikko sitten Helsinki 69ers onnistui pitämään seinäjokiset tasalukemissa 13-13 ottelun puoliajalle saakka. Nyt Vantaalla peli oli tilanteessa 24-24 kolmannen neljänneksen lopussa ennen Crocodilesin loppurynnistystä. Tiukkojen tilanteiden kääntäminen itselleen eduksi kertoo pelaajien taistelumoraalin ohella valmennuksen ammattitaidosta.

TAFT saa vastaansa Roostersin

Vaahteraliiga huipentuu kahden seuraavan viikon aikana pudotuspeleihin. Sunnuntain ottelun tulos merkitsee sitä, että tulevana viikonloppuna lauantaina toisensa kohtaavat 10-0 kauden pelannut Helsinki Roosters, sekä kahteen tappioon erinomaisen runkosarjansa päättänyt Vantaan TAFT. Joukkueiden ainoa kohtaaminen tällä kaudella päättyi Roostersin 35-21 voittoon.

Sunnuntaina pelattavasta toisesta välieräpelistä ei tule ainakaan puuttumaan tunnetta. Vastakkain asettuvat monasti mitalipeleissä toisensa kohdanneet Seinäjoki Crocodiles, sekä Helsinki Wolverines. Joukkueet ovat voittaneet toisensa molemmat kertaalleen runkosarjassa, joten tiukka taistelu on odotettavissa Seinäjoella.

TAFT-Crocodiles ottelun URHO-tv:n kommentaattori, U19 maajoukkueen valmentaja Petrus Penkki ennakoi sunnuntaina näyttävästi TAFT:n voittaneen Crocodilesin marssivan Roostersin ohella elokuun viimeisenä päivänä pelattavaan Vaahteramaljaan. ISS-stadionilla vastustajiaan scoutannut Wolverines päävalmentaja Mark Garza ei ollut mielissään Penkin ennakoimasta Crocodiles voitosta ja aloittikin playoff-viikon henkisen latautumisen kommentillaan:

– The urho tv moderator does not know shit about the game! I do not care if he is the U19 head coach

Peli Vaahteramaljapaikoista on alkanut.

Vaahteraliigan välieräottelu Helsinki Roosters – Vantaa TAFT pelataan lauantaina 24.8. Käpylän Velodromilla klo 15.00 alkaen. Seinäjoki Crocodiles kohta Helsinki Wolverinesin kotikentällään sunnuntaina 25.8. klo 18.00.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Vihdoin kunnon kommentti Garzalta! Taisi olla ensimmäinen, joka ei ole perushömppää kurinalaisuudesta ja joukkueena yhteentulemisesta.

 • Kommenttiin liittyen FB:n puolelta:

  Kuva

 • Jälleen Jefumasterilla on kommentit vain Wolvoilta. Nämä on oikeasti tylsää luettavaa.

 • olihan tuo Wol päävalmentaja mesonnut Seinäjoellakin runkosarjan Wolvo ottelua edeltävänä iltana Wilsonin térassilla, kuinka Crocoista ei ole mihinkään. ”Montako mestaruutta Crocodilesilla on?” Yms.
  Väkevä kaveri. Suustaan…

 • Huomaa ettei Garza vielä kunnolla tunne Suomalaista luonnetta, täällä yleensä yritetään kaikin keinoin työntää suosikin viitta vastustajalle, Suomikoutsi olis tähän varmasti tarttunut.

 • montako mestaruutta krokoilla on?

 • Yhtä monta kuin Wolwoilla ;)

 • Taitaa Penkilläkin niitä mestaruuksia ”muutama” olla, mutta kai ne ovat sitten tuurilla tulleet, kun hän ei ymmärrä kerran pelistä mitään. Noh, ei tarvitse pitkään odotella, että nähdään kumpi on oikeassa :)

 • 1 liigassa Crocoilla. junnuissa jo 2.

 • Mielenkiintoista. Ei olisi uskonut, että Suomessa saadaan näinkin paljon aikaa draamaa (näinkin pienillä resursseilla)..

 • Kyllähän tuo Garza oli oikeassa. Olihan se Penkki juu hyvä qb, mutta selostushommista se ei kyllä tiedä yhtään mitään. Niinkuin eivät tiedä Urhon muutkaan kommentaattorit …

  Vääntö VaahteraMalja-paikasta tullee olemaan tiukkaa. Veikkaus : IsoPaha ja Seinäjoki finaaliin.

 • Penkki toi mun mielestä ihan hyvät pointit peliin.
  Ei sen homma ollutkaan selostaa, vaan kommentoida.
  Ja näkemystä on hiuka pitemmältä ajalta pelaajana, valmentajana sekä koti että USAn kamaralta.