Northern Lights voittoon välierätrillerissä

Tuomo Tomperi 18.8.2013 21:59 46 kommenttia

(7-4)

38

(6-5)

34
1 2  
16 22 38
21 13 34

17.-18.8.2013

Keskushyökkääjä Mika Nissinen ja tukimies Antonio Harris johdattivat kotijoukkueen voittoon kamppailussa, joka ratkesi vasta puoli minuuttia ennen peliajan umpeutumista.

Kahdeksalla pisteellä tappiolla ollut Nokia Ghosthunters järjesti peliajan loppuun raivoisan takaa-ajon, jonka päätteeksi pelinrakentaja Lari Siitonen löysi laiturinsa vapaana maalialueen kulmasta. Kahden pisteen yrityksessä pallo joutui kuitenkin kotijoukkueen tukimies Antonio Harrisin ahnaisiin käsiin. Harris kiitti ja palautti pallon kaikkensa antaneen vierasjoukkueen harmiksi toiseen päähän kotiyleisön mylviessä. Lightsin Mika Mäkelä poimi seuranneen onside-potkun haltuunsa ja kotijoukkueen voitonjuhlat saivat alkaa.

Ottelu oli varsin tapahtumarikas ja tarjosi runsaasti nähtävää kotijoukkueen tämän kauden suurimmalle yleisölle. Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet kävivät vuorotellen johdossa, kunnes vierasjoukkue onnistui kasvattamaan johtoaan tilanteeseen 13-21 vain hetkeä ennen puoliaikaa. Kotijoukkue onnistui kuitenkaan vastaamaan nopealla hyökkäysvuorolla Mikko Sormusen ja Joonas Tainan kuljettaessa palloa potkumaalietäisyydelle. Sormunen kengitti noin 40 jaardin potkun haarukkaan ja petasi näin jännittävät asetelmat toiselle puoliajalle. Toisella jaksolla Lights siirtyi niukkaan johtoon eikä päästänyt enää vieraitaan rinnalle ja ohi.

Northern Lightsin puolustuksen koordinaattori Jyrki Seppälä oli ottelun jälkeen luonnollisesti helpottunut, mutta ojensi myös ison käden vierasjoukkueelle. Ghosthuntersin siirtyessä johtoon ottelun alussa Seppälä pelkäsi jo pahinta. Nokia oli selvästi valmistautunut otteluun hyvin. Kun Lightsin oma hyökkäys vielä takkuili, enteili ottelun alku hyvää vieraille. Lights sai kuitenkin hyökkäyspeliään kulkemaan sitä paremmin, mitä pidemmälle ottelussa edettiin. Seppälä nosti hattua joukkueensa hyökkäykselle, joka pystyi liikuttamaan palloa vahvaa nokialaisjoukkuetta vastaan. Joukkueen hyökkäyspeliä riivasivat pudotukset heittopelissä, jotka ryöväsivät joukkueelta useat pitkät siivut. Kokonaisuutena Zander McKeanin orkestroima hyökkäys pystyi kuitenkin liki kauden parhaimpaansa.

Seppälä nosti hattua joukkueensa hyökkäykselle

Seppälää harmitti muutama taktinen virhe puolustuksessa. Ghosthunters viljeli heittopelissä pääosin screenejä, mutta Siitonen löysi muutamaan otteeseen laiturinsa täydestä vauhdista pitkän pelin arvoisesti. Ainakin kerran Lights-puolustus näytti olleen kuutamolla sen suhteen, mitä puolustusta olikaan tarkoitus pelata.

– Tein muutaman huonon kutsun, joka maksoi maaleja. First down, touchdown, valmentaja harmitteli.

– Otan sen omaan piikkiin.

Ghosthuntersille tappio muistutti varsin karvaasti viime vuoden välierää, jossa joukkue lähti tauolle myös niukassa johtoasemassa. Silloin vastustaja tuli ohi toisella puoliajalla ja Ghosthuntersin matka kohti Spagettimaljaa tyssäsi ennenaikaisesti. Joukkuetta tällä kaudella luotsannut Rami Lilja oli silminnähden liikuttunut kovan tappion jälkeen. Lilja halusi nostaa hattua joukkueen pelaajille, joiden tekemää työtä konkarivalmentaja kertoi arvostavansa todella pitkälle. Liljan joukkue taisteli todella kovaa eikä antanut Lightsille mitään ilmaiseksi.

– Tätähän jenkkifutis parhaimmillaan on, Lilja totesi alakuloisena joukkueen valmistautuessa pitkään bussimatkaan kohti etelää.

Ghosthuntersin hyökkäyksessä Veli-Pekka Jaakonsaari pelasi loistavan ottelun keskushyökkääjän paikalla. Lightsilla oli vaikeuksia pysäyttää fyysistä Jaakonsaarta juoksupelissä. Laidalla varsinkin Henri Holopainen oli mies paikallaan.

Northern Lightsin voiton avaimena oli viime aikoina hieman kadoksissa ollut juoksupeli. Joukkue pelasi yllättäen suuren osan pelistä kahden keskushyökkääjän muodostelmasta, ja saavuttikin tulosta Mika Nissisen ja Tainan juoksuilla. Nissinen sai kunnian viimeistellä Lightsin viimeisen touchdownin kolme minuuttia ennen peliajan umpeutumista. Maalin jälkeinen blokattu lisäpiste tosin avasi mahdollisuuden Ghosthuntersille ja petasi näin ottelun huikean lopun.

Jaakonsaari oli tulessa. Kuva: Henna Tomperi

Katkera jälkimaku

Northern Lights lähtee voitosta huolimatta viikon päästä pelattavaan finaaliotteluun ennakoitua vaikeammista asemista. Joukkueen suureksi harmiksi laitahyökkääjä Aappo Saloranta loukkasi nilkkansa pahannäköisesti ensimmäisellä neljänneksellä ja joutui jättämään ottelun sikseen vierasjoukkueen johtaessa 0-7. Yhden kiinnioton ottelussa napannut pelimies sai sairaalassa kuulla hänen kautensa olevan suurella todennäköisyydellä ohi. Vammautunut nilkka on sellaisessa kunnossa, että pelin loppuun sivurajalle palannut Saloranta nähtiin kinkkaavan kepeillä. Salorannan menetys onkin Lightsille todella suuri tappio ennen ensi lauantaina finaalia Turussa.

Divisioonan ylivoimaisesti ahkerin taklaaja Antonio Harris nähtiin jälleen suuressa roolissa Lights-puolustuksessa ja erikoispeleissä. Harris palautti avausjaksolla lentopotkun komeasti maaliin ja oli luonnollisesti mies paikallaan myös leipälajissaan puolustuksessa. Harris on ollut Lightsille loistava vahvistus niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ensi lauantaina nähdään, millainen encore miehellä on mielessään loistavan välieräesityksen jälkeen.

Huomioita pelistä

Ghosthunters kärsi ensimmäisellä puoliajalla erikoispeleissä. Harrisin palautuksen lisäksi joukkueen palauttaja rähmäsi pallon aloituspotkun palautuksessa – kotijoukkue peitti…Vieraiden RB Janne Moisio jouduttiin kantamaan kentältä ottelun loppupuolella. Moisio oli kuitenkin pelin jälkeen kunnossa…Ghosthuntersilla oli mahdollisuus siirtyä pisteen johtoon tilanteessa 30-28, mutta hienosti koko kauden potkineen Kalle Luoteen n. 40-jaardinen karkasi hiuksenhienosti vasemmalta ohi. Tätä seurasi Lightsin runsaasti kelloa kuluttanut viimeinen hyökkäysvuoro, joka päättyi Nissisen touchdowniin…Lightsin voittomaaliksi jäänyt touchdown ei ollut tapahtua lainkaan. Joukkue asettautui jo potkumaaliyritykseen, mutta sai uudet neljä yritystä vierasjoukkueen pelaajan saadessa henkilökohtaisen rangaistuksen.

Ottelusta ja sitä edeltäneestä U17-sarjan divisioonan finaaliottelusta NL-GH on tulossa kuvia maanantain aikana.

Kommentoi

 • Onko käsitystä, mistä tuo viime minuuttien GH:n henkilökohtainen virhe tuli? Tilanne vaikutti katsomoon hyvin epäselvältä.

 • Päätuomari vihelsi potkumaaliyrityksen uusiksi ennenaikaisen aloituksen takia ja Nokian pelaaja meni päätuomarin luokse ja sanoi: ”Vittu sä oot täys pelle”

 • Pelaaja oli siinä asiassa täysin oikeassa. Jeesus sentään mitä toimintaa raitapaidoilta…

 • Vaikka päätuomarin vihellys ois ollu virheellinen, niin aika typerää pelaajalta soittaa suutaan tuomarille. Varsinkin jos sillä pilaa oman joukkueen pelin.

 • Olihan yksi tuomareista haistatellut v*ttuja nokian valmentajalle pelin jälkeen… Tiedä nyt sitten onko sekään kovin asiallista toimintaa.

 • Taitaa oulussa vieläkin olla seuran PJ viheltämässä otteluita…??

  Mutta ei tuo työskentely mitenkään uutta ole..

 • Yhden maalin oulu teki niin, että pallollinen pelaaja kävi jaardin päässä maalista, sen jälkeen nokian puolustajat työnsi tämän pelaajan pois, tuli fumble ja vasta kun nokian pelaaja sai pallon niin sit vihellettiin pilliin ja nostettiin kädet ilmaan maalin merkiksi. Toivottavasti TUOMARIT pystyvät nukkumaan yönsä levollisin mielin ilman omantunnon tuskia

 • en ymmärrä myöskään miksei Saloranta saanut henk.koht lippua siitä kun poistui kentältä ja viskoi kypäräänsä olleensa vielä kentällä. kaksi tuomaria näkivät tämän mutta käänsivät päänsä.

 • Yhtäkaikki lopputulosa tulostaululla ratkaisee edelleen nämä pelit. Ainakin oli hieno matsi molempien joukkueidin pelaajilta. Siistiä herrasmiespeliä. myös se kuuluisa tuomaripeli kuuluu tähän lajiin ja siihen ei voi kun suhtautua. Kiitoksia Oulun pelaajille reilusta matsista!

 • Niin se pallollinen pelaaja kävi jaardin päässä maaliviivasta- sen sisäpuolella. Selkeästi. Näkyy varmasti videolla.Samaa mieltä pelistä-reilua vääntöä. Olihan siinä GH:llakin lopussa ottelun ratkaisu omissa käsissä.

 • No. Eihän se nyt ihan noin mennyt, mutta hyvää värittelyä. Todellisuudessa GH pelaaja kysyi tuomarilta hyökkäyksen väärän aloituksen perään. Pelaaja taisi mainita Vaahteraliigan, jota tuomarin itsetunto ei näemmä kestänyt. Typerää kysellä tuomareilta, jotka selvästi osaavat hommansa!!!

 • Lisätäkseni vielä, että liitossa herätkäääääääääääääääää!!!!!! koska lajille tollanen perseily noiden tuomareiden suhteen tekee hallaa. Ymmärrän kyllä toisaalta kun niitä dissattiin joka suunnasta sen vaahteraliiga homman suhteen, mikä minunkin mielestä oli suuri vääryys. Nyt saavat sitten muut joukkueet tuntea nahoissaan paskan valumisen alaspäin. Niin ja pelin jälkeen kuulemma Gh valmentaja olisi halunnut keskustella päätuomarin kanssa pelistä niin tuomari oli vaan huutanut että vitun homo vedä kättees. Siinä mun milestä kiteytyy hyvin koko toiminta.

 • Merimakkara: siitä jaardin päässä maalista käymisestä. Kyllähän linjatuomarilla(?) oli kädet ylhäällä maalin merkiksi, toki vihellystä ei syystä tai toisesta kuulunut kuin vasta paljon myöhemmin. Ja se linjatuomari oli huomattavasti lähempänä maaliviivaa kuin minä joten tässä minä ainakin joudun luottamaan tuomarin näköelimiin. Ja en jaksa uskoa että siitä paikasta olisi sokeinkaan tuomari väärin asian nähnyt.

 • Selailin eilisiä kuvia Oulusta, ja seasta löytyi kuvasarja tästä maalilinjatilanteesta:

  Harmi että kuvat rajautuvat silleen, että varmasti asiaa ei voi tän perusteella mun mielestä sanoa. Kuvista näkee kuitenkin miten Taina on pelaajien ympäröimänä todella lähellä maalilinjaa, ja miten hän päättää ojentaa pallon linjan yli rähmäyksenkin uhalla. Jos pallo ylittää edes hiuskarvan verran tässä tilanteessa linjan, on kyseessä sääntöjen mukaan touchdown.

  Olin itse kentällä lähellä GH:n sivurajaa tässä tilanteessa, ja minustakin näytti ettei #16 ylitä maalilinjaa. En kuitenkaan nähnyt sitä, että hän ojentaa pallon irti vartalostaan, koska välissä oli lihamuuri. Näistä kuvista on tietenkin satavarmasti paha sanoa, mutta uskaltaisin luottaa maalilinjalla seisoneen linjatuomarin arvostelukykyyn.

 • Ketkäs tälläkertaa vihelsivät, kun taas itkettää?

 • Tuomareina oli ainakin Nikula, Rajakangas, Ervelius ja Karsi.

 • Kenelle GH:n valmentajalle on tuomariston toimesta sanottu tollaista ”vedä kätteen”- juttua? Voin paikalla olleena sanoa, että tuomariston toimintaan se(kään) peli ei ratkennut. Hyvää vääntöä, jenkkifutista parhaimmillaan ja raaimillaan – just niinkun pitää ollakin. Jännä peli jossa saa pureskella kynsiä loppuun asti josta kumpi tahansa olisi voinut mennä jatkoon. Oulu käytti paikkansa ja menee finaaliin.

 • Jos tuomaristosta on joku oikeasti todennut näin päävalmentajalle, niin se on kyllä kaikkea muuta kuin hyväksyttävää.

  Epäselvästä TD:stä sanoisin, että jos nimimerkkien takaa löytyy GH:n pelaajia tai muita toimijoita, niin täällä itkeminen kannattaisi lopettaa. Tilanne oli todella epäselvä, mutta kun kuvia katsoo niin itse ainakin uskon että pallo todennäköisesti rikkoi maaliviivan – ja senhän ei tarvi kuin käväistä viivan päällä. Tuomari oli kuitenkin vieressä, varmasti hän tilanteen näki paremmin kuin kukaan muu. Toki olen tässä asiassa puolueellinen, kun NL:ää kannatan.

  Potkumaaliyritys ja sen yhteydessä tullut henkilökohtainen rangaistus näytti katsomosta epäselvältä, ja kommenttien perusteella vaikuttaa edelleen todella oudolta tilanteelta. Tilannehan taisi olla se, että Oulu snäppäsi pallon ennen kuin päätuomari oli pilliin viheltänyt? Tästähän olisi siis pitänyt tulla väärä aloitus. Toisaalta taas henkilökohtainen virhehän olisi antanut Oululle uudet yritykset joka tapauksessa.

  Fanina voin sanoa, että matsi oli parhaita mitä olen kahtena kautena saanut Oulussa katsoa. Molemmin puolin pelattiin todella hienoa futista, ja matsi ratkesi aivan loppumetreillä. Jos tuomarien toiminta on oikeasti ollut epämääräistä, ottaa se kyllä minuakin päähän vaikka oma joukkue finaaliin menikin. Tällä hetkellä kommenteista on vaan vaikea muodostaa puolueetonta mielipidettä.

 • Mikäli tuomareiden toimesta on haistateltu ottelun aikana tai sen jälkeen kummankaan joukkueen pelaajille tai toimitsijoille, on tästä syytä tehdä kirjallinen valitus lajiliittoon ja vaatia kurinpitotoimia tuomareille.

  Epäselvästä TD:stä on vaikea sanoa mitään tuon annetun kuvasarjan perusteella; tilanne on voinut olla kummin päin vaan, kuvan ottokulman takia vaikea sanoa juuta tai jaata, samaten maaliviiva ei näy ratkaisevissa kuvissa. Pakko tässä on vaan luottaa (paikallisen) tuomarin harkintakykyyn.

 • Anonyymien nimimerkkien takana huutelu ja epämääräisten väitteiden esittäminen nyt on muutenkin turhanpäiväistä niin voisiko Tomperi palauttaa keskustelun takaisin vain rekisteröityneille, omalla nimellään kirjoittaville ihmisille?
  Henkilökohtaisesti harmittaa kun todella kovan ja tiukan matsin jälkeen kaikki huomio siirtyy tuomaripelin arvosteluun ynnä muuhun sellaiseen johon pelaajille ei ole osaa eikä arpaa. Nokialaiset pelasi todella kovaa loppuun asti ja siitä hatun nosto heille!

 • GH:n valmentajat olivat kummatkin koko pelin todellakin raivoissaan, kirosivat tuomareille useaan kertaan ja vähän väliä huutelivat ”repikää niiltä päät irti”. Se haistattelu tapahtui sitten siten, että pelin lopulla kun NL otti jo polvea maahan niin GH:n valmentaja sanoi ohimennen tuomarille, että ”vedä käteen, homo” jonka jälkeen tuomari kävi toistamassa saman valmentajalle ”vedä sinä käteen, homo”. Aika naurettavaa käytöstä GH:n valmentajilta…http://www.youtube.com/watch?v=MVmcTGQt6rc&feature=youtu.be

 • Hieno video… Saataisiinkohan ne tilastot kanssa?

 • Damen: Sulla ei ilmeisesti ollut mitään lisättävää tähän kaksi viikkoa sitten käytyyn keskusteluun, jonka kommenttisi perusteella olet ilmeisesti lukenut? https://www.gridiron.fi/blog/2013/08/05/northern-lights-varmisti-playoff-paikan/#comment-11947

  Kerro ihmeessä, jos uutta näkökantaa vielä löytyy. Kuulisin mielellään. Koetetaan viihdyttää itteämme sillä aikaa :)

 • Ei oikeastaan, huvittavaa vaan että youtubeen saadaan ladattua highlight pätkä kahdeksan tuntia sitten, mutta ei tilastoja? Mietin vaan että mikä on tärkeysjärjestys?

  Tietenkin jos omenani ei suostu näyttämään tilastoja sajl:n sivuilla, pyydän anteeksi mielipahan aiheuttamista

 • Meillä on Oulussa tosi vähän käsiä, jotka näitä asioita hoitaa, valitettavasti. Tärkeysjärjestys on kutakuinkin päivätyö ja sitten jenkkifutis. Joidenkin osalta ”jenkkifutis” jakautuu vielä oman seuran asioihin ja koko maan asioihin. Tilastot tehdään tavalliseen tapaan tänään illalla, kuten on tehty koko kauden ajan. Yksityiskohdat on käsitelty tuolla aiemmin, sieltä voi lukea jos kiinnostaa.

  Mulla ei oo mitään tekemistä tuon videoklipin kanssa, mutta uskoisin että yhden klipin lataaminen kamerasta Youtubeen on ajallisesti aika paljon pienempi panostus kuin tilastojen tekeminen samaiselta nauhalta.

  Mä oon edelleen aidosti pahoillani siitä ettei täällä Oulussa selvästikään ole hoidettu tänä(kään) vuonna kaikkea kaikilta osin kuten kuuluu. Mutta tää asia on jo mun mielestä käsitelty, eikä siihen oo mitään ihmeempää syytä palata jokaisen Lightsin kotiottelun jälkeen. Näillä mennään nyt valitettavasti tämä vuosi.

 • Ei tätä ole sinun niskaasi kadettu, päinvastoin, tämä sivu on parasta mitä Oulusta on tullut Sentencedin jälkeen.

  Se että sinä et saa tukea seuralta, on aika harmittavaa. Kun noita tilastoja on tehty kehä3n sisäpuolella jopa linjamiesten toimesta…

 • Ajatelkaapa sajl:n sarjoja ilman Oulua. Olis varsin puisevaa tämä foorumointi. Kukaan ei vetäs kotiinpäin, tai käteen. Saati sitten kehottais muita niin tekemään.
  Aappo ei olis väitetysti rikkonut Seinäjoen sopparia ja liittoakaan ei saisi jatkuvasti parjata.
  Lights kyllä muikiasti värittää tätä sceneä!
  Olin aina pitänyt aiemmin sitä Taftin ex-koutsia tiimeineen class actina, mut noita ylilyöntejä sattuu näemmä sit kaikille. Meinaan nuita onanointipuheita.
  Hieno pointti Mursi ja paukkuja vikaan rypistykseen koko Lightsille!

 • Liittoon on lähtenyt palautetta ja asia varmaan jollain lailla selvitellää. Pelin tulokseen se ei vaikuta, mutta kun talvella ehdotetaan uudistuksia, kannattaisi varmaan harkita sajl tuomareita ainakin ratkaisupeleihin ja kotijoukkueen valmentajat/pelaajat eivät voisi viheltää/tuomita otteluita. Turha tietenkin valittaa, jos seuroilla ei itsellään ole kokouksissa edustajia/kiinnostusta osallistua sääntömääräisiin kokouksiin. Toisaalta tällä kaudella aika monella paikkakunnalla ollaan keskusteltu Oulun tuomareiden toiminnasta. Toisaalta ihmettelen hieman tuomaroinnin vaikeutta, koska ainakin linjatuomarin homma ei vaadi ydinfyysikon koulutusta, sitä itse myös tehneenä lajin säännöistä tietämättä sen ihmeemmin! Kun olin katselemassa, sitä eilistä peliä niin anteeksi vaan jäi vähän sellanen maku, ettei tuomarit ainakaan peitelleet kauheasti kotijoukkueen suosimista, mistä ehkä räikeinpänä pisti omaan silmääni toisen päätuomarin löytyminen useasti kotijoukkueen pelaajien kanssa juttelemassa. Muualla yritetään edes vähän peitellä puolueellisuutta tuomaritoiminnassa.

 • Eihän siellä viheltänyt yksikään Oulun valmentaja/pelaaja. Lisäksi päätuomareita oli vain yksi ja tuomarit usein puhuvat pelaajille, ohjeistaen sääntöjen noudattamisesta tai kertovat rangaistuksen syitä ja niin edelleen. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että vähintään playoffeihin pitäisi saada tuomarit AJEK:n kautta neutraaleilta paikkakunnilta niin ei tätäkään keskustelua olisi tarvinut edes aloittaa.

 • Se ei veikkoset olekaan katsojat se ylimääräinen mies kentällä! Se on Ykä:)

 • @Peltola
  ”Olin aina pitänyt aiemmin sitä Taftin ex-koutsia tiimeineen class actina, mut noita ylilyöntejä sattuu näemmä sit kaikille. Meinaan nuita onanointipuheita.”
  Yksittäisen apuvalmentajan puheita tuomarin kanssa…..

 • Tiimeineen. Tiimeineen. HC kai on kuitenkin se kapellimestari, joka viimekädessä polkasee jalan lattiaan ja komentaa ne perseilevät apupojat (ja vesipojat) ruotuun. Tällasia koutseja oon itse nähnyt niin ameriikassa, kuin härmässäkin.
  Auktoriteettifiguureita.

 • Pelin tulokseen se ei vaikuta, mutta kun talvella ehdotetaan uudistuksia, kannattaisi varmaan harkita sajl tuomareita ainakin ratkaisupeleihin ja kotijoukkueen valmentajat/pelaajat eivät voisi viheltää/tuomita otteluita.

  Niin, tähän samaan asiaan törmäsin pari vuotta sitten piraattien kanssa kun Hyvinkäällä oltiin pleijareissa. Siellä oli Falconsin pj tuomarina, mikä herätti vähän ihmetystä. Ei peli tuomarointiin kaatunut eikä siitä muistaakseni jäänyt mitenkään paha maku suuhun, mut oli se minusta hiukan erikoista. PT:nä oli tosin itse Noronen, että homma kyllä toimi. Mutta tuo on kyllä asia mitä voisi miettiä.

 • Jahas, komiasti kusahti lainaukset. Pahoittelen.

 • Jos joku on lueskellut SAJLn uutisia , niin on voinut törmätä tähän tietoon.

  http://www.sajl.fi/?x118281=1563349

 • Muutenhan tuo tuomarikoulutus on ihan jees, mutta kun sitä saattaa joutua sitten viheltämäänkin. Ja mikäli viehltää, ei voi täällä spekuloida ollenkaan Oululaisten saunojen lämpötiloja;)

 • Niin kentän laidalta on aina kiva huudella niille raitapaidoille mutta harvasta on munaa ryhtyä siihen duuniin itse.

 • Onkohan tuosta matsista tulossa ns. virallisia kuvia?

 • Mitäs tossa videolla toi Nokian valmentaja nakkaa kentälle kohti Harrisia? Katsokaa tota videota..

 • Ainakin videon perusteella jää selkeä DPI liputtamatta maalialueella…

 • Mitä muuta me voidaan odottaa kuin tälläistä kalabaliikkia ottelun jälkeen, jos tuomarit on pelaavien seurojen jäseniä tai ex-jäseniä.

 • @stiiv kynän se nakkas

 • Pitää pahoitella, kun en oo kerenny vieläkään käsitellä tän matsin kuvia. Onneksi paikalla oli toinenkin kuvaaja: http://jarmoh.1g.fi/kuvat/Tapahtumat/NorthernLights2013/

  Kuvat tulee kyllä jossain vaiheessa myöhemmin, mutta on ollu liian hoppu nyt tällä viikolla.

 • Tossa tilanteessa ei ole DPI:tä ja lipun heittäminen olisi ollut virhe tuomarilta. Kontakti tapahtuu pelaajaan, jolla ei ole mahdollisuutta kiinniottoon, eikä kontakti ole kovinkaan voimakas. Lisäksi pallo ei saavu tuohon tilanteeseen missään vaiheessa.
  Jos välissä oleva pelaaja ei katkaisisi syöttöä ja pallo olisi tullut tuohon tilanteeseen niin sitten kyseeseen voisi tulla DPI, koska tällöin tuon kontaktin voitaisiin katsoa häiritsevän kiinniottajaa.

 • Terve Tuomo.

  Nyt kun kausi on ohi, niin olisko tästä pelistä ja Trojans pelistä tulossa tällä viikolla kuvia? Aina mukava katsoa toisen hyvän kuvaajan kuvia.

 • Onkohan tästä pelistä vielä tulossa kuvia vai onko ne painettu jo unholaan?