Wolverines pakkovoittoon rutiinilla

jefumaster 17.8.2013 23:43 15 kommenttia

(1-9)

14

(7-3)

42
1 2 3 4  
7 0 0 7 14
14 3 19 6 42

17.08.2013 klo 17:00 Helsinki

Helsingin paikalliskamppailussa 69ers ja Wolverines taistelivat kahdesta sarjapisteestä odotettua paremmassa kelissä. Wolverines voitti rutiinillaan 14-42.

Lauantain vaahteraliigakamppailu ei odotetusti ollut suurta urheilun juhlaa. Yleisurheilun MM-kisojen keihäsfinaali verotti meteliä katsomosta ja ottelun ennakkoasetelmat olivat varsin selvät. Siitä huolimatta kotijoukkue 69ers oli päättänyt nauttia kauden päätöspelistään ja yllätti vähälukuisen yleisön menemällä ensimmäisellä draivillaan johtoon.

Daavidin ja Goljatin kohdatessa yllätyksiäkin voi toisinaan tapahtua. Velodromilla kotijoukkue 69ers aloitti ottelun pirteästi Kris Kougian kantaessa Jason Thomasin heiton Wolverines-maaliin saakka. Maalia seurannut onside-potku päätyi hölmistyneen Ahmalauman vasta heräillessä mustapaitaisten haltuun, mutta siihen kotijoukkueen karnevaalit päättyivät. Wolverines -puolustus piti 69ersin juoksukoneen, Charles McCrean pimennossa ja ilman Marquette Floydia pelannut sixtarien puolustus ei löytänyt lääkettä vastustajan monipuolisen hyökkäyspelin eliminointiin.

Yksi ottelun jännitysmomenteista oli se, kykeneekö McCrea juoksemaan tuhannen jaardin paalulle kauden viimeisessä ottelussa. Amerikkalaisen tuli juosta pallon kanssa ottelussa vähintään 57 jaardia saavuttaakseen merkkipaalun. Sixtereiden kaudelle tyypilliseen rimaa hipovaan tapaan McCrea onnistui pusertamaan ottelussa tasan 57 jaardia täyteen ja siten 1000 jaardin raja saavutettiin niukasti.

Wolverines-ikoni nousi sixtarien McCrean edelle kauden juoksutilastoissa

Wolverines otti pelin haltuun alun hapuilusta toivuttuaan. 69ersin Kougian koppaaman avausmaalin voi ottaa kontolleen brittitakamies Ric Hennessy, joka saikin antaa paikkansa näyttävän loppupelin pelanneelle Hannu Aboncelle. Ilman toimitsijakiellossa ollutta valmentajaansa Peetja Mannilaa pelannut Wolverines-puolustus pysäytti vastustajan juoksupelin alkutekijöihin ja onnistui napsimaan takakentällä kolme syötönkatkoa Thomasin heitoista. Ilya Redin ei onnistunut kartuttamaan säkkitilastojaan ottelussa, mutta kaikkiaan Ahmat lisäsivät kolme merkintää joukkuetilastoonsa. Ennen kierroksen kahta viimeistä peliä Wolverines-puolustus johtaa pelinrakentajan säkitystilastoa 21 suorituksellaan. Roostersin on onnistuttava sunnuntaina seitsemän kertaa mennäksen Wolvo-puolustuksen ohitse tällä tilastojen osa-alueella.

Ahmojen pelinrakentaja Cedric Johnson heitti ottelussa 212 jaardia joista kaksi päätyi maalialueelle saakka. Mitään huippupeliä amerikkalainen ei kuitenkaan esittänyt pallojen lentäessä ajoittain pahasti ohi targettiensa. Eniten koppeja nappasi tuttuun tapaan Jordan Brescacin, joka keräsi seitsemällä kiinniotollaan jaardeja 102. Stephen Stokes kirjasi ottelussa nimiinsä 145 juoksujaardia sekä yhden touchdownin. Jaardeillaan wolverines-ikoni nousi sixtarien McCrean edelle kauden juoksutilastoissa saavuttaen 1058 jaardin etenemisen kymmenessä runkosarjan ottelussaan. Yksi illan onnellisimmista ahmoista lienee kuitenkin Teemu Pietiäinen, joka keräsi neljällä juoksullaan joukkueelleen 34 jaardia ja kauden avausmaalinsa.

Toimitsijakielto Facebook-kommenteista

Wolverinesin puolustuksen valmentaja Peetja Mannila kärsi lauantaina yhden ottelun toimitsijakieltoa Facebookiin kirjoittamistaan kommenteista. Mannilan verbaaliset sivallukset kohdistuivat Crocodiles-Wolverines ottelun tuominneeseen tuomariryhmään. Mannilan kriittisimmät arvostelut kohdistuivat tilanteeseen, josta Wolverines-pelinrakentaja Cedric Johnsonille tuomittiin henkilökohtainen rangaistus vastustajan potkaisemisesta. Mannila oli ottelun alla närkästynyt rangaistuksestaan, mutta katsoi että se on parempi lusia nyt pois

– Kurinpitolautakunta antoi päätöksen tänä aamuna, ja liittohallitus ei kykene käsittelemään tekemääni valitusta ennen ottelun alkua. Hämmästystä herättää, että kurinpitolautakunnan ratkaisu kesti perjantai aamuun, vaikka vastineen asiaan annoin jo maanantai iltana. Joten nyt ollaan tilanteessa, että kärsin mielestäni täysin päättömän rangaistuksen varmuuden vuoksi nyt, ettei asia vaikuta välieräpeleihin.

Youtubessa tarjolla olevasta tallenteesta ei kriittiselläkään tarkastelulla löydy potkaisemiseen viittaavia liikeratoja. Velodromin suljetussa aurinkokatsomossa järjestettiin aiheen tiimoilta eräänlainen mielenilmaus, jonka sanoman ydin jäi kuitenkin suurelta osalta katsojia ymmärtämättä.

69ers - Wolverines-21 Jari Turunen

Edellinen muistissa, tulee olemaan mielenkiintosta seurata sosiaalisen median keskustelua lauantain ottelun jälkipeleistä. Ottelun toisella neljänneksellä mustapaitainen 69ers-pelaaja potkaisi ainakin katsomosta seurattuna vastustajaa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa, mutta 15 jaardin henkilökohtainen rangaistus langetettiin tilanteessa julmistuneelle Wolverinesin Matias Sarvelalle. Tämäkin näytelmä tarjoiltaneen kaikille jälkipelaajille lähiaikoina Youtuben välityksellä.

69ers kesälomalle, Wolverines jännittää sijoitustaan

Lauantain otteluiden tulokset varmistivat Helsinki 69ersille Vaahteraliigan seitsemännen sijan ja ainakin kilpailullisen tarkastelun perusteella paikan seuraavan vuoden liigassa. Kunniamaininta kaudesta täytyy antaa muiden sixtarien rollaattorisarjan miesten ohella 52-vuotiaalle ikäpresidentille, Johann Dowelle, joka sunnuntainakin pelasi täyden ottelun hyökkäyksen linjassa pelinrakentajaansa suojellen.

Wolverines jännittää sunnuntaina TAFT-Crocodiles ottelun lopputulosta. Todennäköisesti Wolverines-pelaajat voidaan bongata ISS-stadionin katsomosta kannustamasta vantaalaisia voittoon. TAFT:n menestys toisi Ahmoille kotiedun välieräpeliin.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • ”potkaisi ainakin katsomosta seurattuna vastustajaa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa, mutta 15 jaardin henkilökohtainen rangaistus langetettiin tilanteessa julmistuneelle Wolverinesin Matias Sarvelalle.” Klassinen tapaus. Tuomari ole ole nähnyt alkutilannetta, mutta koska meteliä syntyy niin kosto näkyy. Tämä sama pätee niin moneen lajiin. Kuningas jääkiekkoonkin, jossa sentään on videotuomarit ja tv-tallenteet. voisiko Gridiron katsomotuomaroinnin sijaan keskittyä otteluraporttien tekoon? Ja jos taasen toimitaja muistaisi että peleissä ei ole videotuomarointia käytössä ja tilanteita on ottelun aikana mahdoton tarkistaa videolta. Olisihan se siistiä jos olisi mutta kun ei ole. Jälkikäteen katsottuna jokaisesta pelistä löytyy viheltämättä jääneitä virheitä ja ehkä ei jokaisesta, mutta monesta pelistä myös vääriä vihellyksiä. Harrastelaji, jota tuomaroivat harrastajatuomarit.

 • Hyvä esimerkki siitä kuinka nimimerkin takaa voi raapustaa mitä vaan. Taso on kuin suoli24.
  Odota jefumaster sitä videota. Kato se ja kirjoita kerrankin korjaus, vaikkapa omalla nimelläsi jos uskallat.

 • Kyllähän tässä taas vahvistuu mielipide, että jefumaster on Wolvojen mies, kun tätä lukee. Ei muuta kun juutuubista kelaamaan nauhoja ja itkemään lisää. Ja koska kirjoitat nimimerkin takaa, niin et ansaitse muuta kuin nimetöntä palautetta.

 • Meniköhän kommentoijilta toimittajan pointti hieman ohi? Artikkelissa ei mun ymmärtääkseni suu vaahdossa syytetä ketään tai valitella suurta vääryyttä. Toimittaja on vain nostanut esiin kyseenalaisen tilanteen, jonka johdosta saattaa – Crocodiles-ottelun jälkipelit muistaen – syntyä jälleen keskustelua. Kyseessä on objektiivinen toteamus.

  Oon lukenut jutun nyt useampaan kertaan, enkä vieläkään löydä

  A. Tuomareiden työskentelyn arvostelua
  B. Väitettä siitä, että 69ersin pelaaja on varmasti ketään potkaissut (väite siitä että Sarvela on näin tilanteen tulkinnut kylläkin löytyy)
  C. Itkemistä

  Mielellään kuulisin, mistä syystä edelliset kommentoijat ovat tulkinneet toimittajan tekstin aivan toisella tavalla.

 • ”Ottelun toisella neljänneksellä mustapaitainen 69ers-pelaaja potkaisi ainakin katsomosta seurattuna vastustajaa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa, mutta 15 jaardin henkilökohtainen rangaistus langetettiin tilanteessa julmistuneelle Wolverinesin Matias Sarvelalle. Tämäkin näytelmä tarjoiltaneen kaikille jälkipelaajille lähiaikoina Youtuben välityksellä.”
  Jos tuossa ei kirjoittajan mielestä väitetä 69ers-pelaajan potkaisevan, niin en osaa lukea.

 • Se on aina mukavaa, kun kirjoitus herättää suuria tunteita. Yritän hakea näihin raportteihin mieluummin jotain muuta näkökulmaa kuin play-by-play statistiikan toistelua. Tällä kertaa mentiin näillä eväillä ja seuraavissa peleissä toivottavasti tapahtuu taas jotain muuta mielenkiintoista.

 • Jefumaster myös unohtaa mainita törkeän lyönnin, jonka Sarvela antoi ensin estettyään 69ers#5 selkään pallon ollessa jo maassa, sekä väänsi tilanteen jälkeen vielä #5 jalkaa.. Siitä lyönnistä se rankaistus tuli. Jefumasterin kirjoitukset ovat enemmän propagandaa kuin journalismia. Suomi24 palstalla on hyvin sanottu: ”Sellainen kanava, joka on ladattu sympatioilla taustoista johtuen, ei koskaan tule saamaan kokonaisvaltaista kunnioitusta koko yhteisön silmissä.”.

 • Niin ja kun jefumaster nyt tälle linjalle (tuomareiden arvostelu nimimerkin takaa) lähtee niin oletan jatkossa kaikkiin raportteihin listaa niistä tönimisistä ja sikailuista, joita vihellyksen jälkeen tullaan play-offseissa näkemään ja joista ei lippua lennä. Disrespect.

 • Ihme itkijöitä noi numerohemmot. Miksi kukasn ei myönnä, että McCrea potkaisi wolvopelaajaa ja sai siitä hyvästä Sarvelalta pataan. Rangaistus tuli vaan kostosta mutta McCrea oli se chicken joka potkaisi. Lopettakaa ulvominen ja valmistautukaa divarikauteen. Ja sille jonka mielestä tuomareita ei arvostells tiedoksi että tuomaritouminta on samalla tavalla osa peliä kuin jokkueittenkin tpuhu ja kuuluu mukaan hyvään ottelurapsaan. RESPECT.

 • Tuomareita voi arvostella, mutta Peetja Mannilan sanavalinnat olivat hänen saamansa rangaistuksen arvoiset. Kyllä seuran toimihenkilön pitäisi osata paremmin valita sanansa, vaikka kuinka ketuttaisi.

  http://www.sajl.fi/?x167512=1566128

 • Mites sen videon kanssa? Muut klipsit onkin jo Wolverinesin Facebookissa

 • No en tiiä teistä, mutta meilläpäin nimimerkin suojasta huutelu ei ole kovin miehekästä.

 • Sinänsä hilpeetä, että kun luin Mannilan penaltystä, niin veikkasin viheltäneet dumarit 3/3. Jotkut asiat ne ei vaan muutu.

 • …ja lopettakaa kaikki tuo huutelu. Raskasta moinen posuaminen.
  Ystavällisin terveisin, Juho Peltola

 • Antaa poikien kinastella. Tämä siitä seuraa kun ei ole pienenä leluja tarpeeksi.