Sunnuntaina liigaa kahdella paikkakunnalla

Tuomo Tomperi 17.8.2013 13:27 2 kommenttia

Sunnuntain liigakamppailut käydään Vantaalla ja Kuusankoskella. TAFT:n ja Crocodilesin välisessä kohtaamisessa pelataan playoff-sijoituksista.

Kuusankosken urheilupuistossa sunnuntaina kello 17 käynnistyvässä ottelussa Kouvola Indians saa vastaansa viime kauden mestarin, tappiottoman Helsinki Roostersin. Roosters on EFL-sarja mukaanlukien pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joista joukkue on onnistunut voittamaan 11. Roosters jatkaa täydellisen liigakauden metsästystä sarjanousijaa vastaan. Joukkueen päävalmentaja Juha Hakala ei halua vähätellä ottelun merkitystä, vaikka molemmat joukkueet ovatkin varmistaneet runkosarjasijoituksensa.

– Vaikka pudotuspelipaikat ovat jo ratkenneet, ei ottelu ole merkityksetön. Kaikki ottelut lähdetään voittamaan ja yksi tämän kauden tavoitteistamme viime kauden jälkeen oli parantaa 9-3 -recordiamme. Tämä ottelu on yksi etappi siinä tehtävässä. Otteluun tuo myös lisämausteensa se, ettei yksikään joukkue ole sitten kauden 2005 pystynyt voittamaan liigan runkosarjaa puhtaalla pelillä, Hakala kertoo SAJL:n ennakossa.

Itse ottelusta on odotettavissa varsin selkeää Roostersin näytöstä. Mielenkiintoa otteluun tuo se, kuinka paljon joukkue aikoo lepuuttaa avainpelaajiaan välieräottelun lähestyessä, ja ketkä kantavat sunnuntaina vastuun. Esimerkiksi hiljattain joukkueen riveihin palannut Torsten Malm haluaa varmasti hyödyntää tilaisuuden.

Paljon pelissä Vantaalla

Vantaan TV-ottelu tarjoaa kierroksen jännittävimmän kamppailun, kun TAFT isännöi Seinäjoki Crocodilesia joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Crocodiles saapuu otteluun vahvassa neljän ottelun voittoputkessa, kun taas vantaalaisilla on allaan nöyryyttävä 60-20 -tappio Helsinki Wolverinesille viime sunnuntain TV-ottelussa. Wolverinesin vahva juoksupeli aiheutti TAFT:lle vakavia ongelmia helsinkiläisten rullatessa 369 juoksujaardia.

Tässä vaiheessa kautta molempien joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet ovat selvillä. TAFT-hyökkäyksen nujertamiseksi kannattaa keskittyä Andre Privottin erikoisvartiointiin ja pakottaa joukkueen muut laiturit nostamaan tasoon. Sinipaitojen juoksuhyökkäys on ollut tällä kaudella vaatimatonta. Greg Tellish saattaa päästä kerran ottelussa karkuun avoimelle kentälle, mutta joukkueen juoksupeli ei vakuuta verrattuna Crocodilesin Jocques Crawfordin esittämiin suorituksiin. Crocodiles on vahvoilla, jos Privott pidetään alle 70 jaardissa, eikä hän ehdi maalintekoon useammin kuin kerran.

Crocodilesia vastaan joukkueen juoksupelin pysäyttäminen on tärkeää, mutta Charles Rifenbark keksii kyllä muitakin tapoja toimittaa palloa lempilapselleen. Crawfordilla on ennen viimeistä ottelua kasassa 1064 juoksujaardia, mutta hän on edennyt myös 599 jaardia 30 kiinniotolla. Jos mukaan lasketaan myös palautuksista kerätyt jaardit, ovat lukemat harvinaisen selvät. Crawfordin pelikohtainen keskiarvo – 49% koko joukkueen jaardeista – on täysin käsittämätön lukema. Tämän kauden liigajoukkeista vain 69ersin Charles McCrea on päässyt lähellekään Seinäjoen pikajunan lukemia. Crocodilesin menestys lepää tällä kaudella puhtaasti Jocques Crawfordin leveillä hartioila.

Kuva: Samppa Toivonen

Mistä sunnuntain ottelussa sitten pelataan? Mikäli Helsinki Wolverines voittaa odotetusti 69ersin lauantaina, ovat sunnuntain ottelun panokset selkeät. Voitolla Crocodiles saavuttaisi sarjan toisen sijan ja täten kotiedun välierävaiheeseen, mutta tappio pudottaisi joukkueen neljännelle tilalle. Neljäs tila tarkoittaisi tappiottoman Helsinki Roostersin kohtaamista Velodromilla jo välierävaiheessa, joten voitto olisi Pohjanmaan toivoille varsin tärkeä. Jouppilanvuorella joukkue kohtaisi tällöin Helsinki Wolverinesin, jonka päänahka jäi Seinäjoelle kaksi viikkoa sitten lukemin 35-28.

Ellei 69ers järjestä lauantaina jättiyllätystä, pelaa TAFT joka tapauksessa välieräottelunsa vieraissa. Tappiolla Crocodilesille joukkue kohtaisi Helsinki Roostersin, jolle joukkue hävisi heinäkuussa vain 14 pisteellä. Voitto tarkoittaisi uusintaottelua Wolverinesia vastaan. Näin ollen TAFT on ennen sunnuntain ottelua todennäköisesti tilanteessa, jossa ottelun voittaminen saattaisi jopa heikentää joukkueen mahdollisuuksia taistella Vaahteramaljasta. Kaikella todennäköisyydellä TAFT kohtaisi mieluummin ensin Roostersin välierässä ja Crocodilesin Vaahteramaljassa. Wolverinesia vastaan joukkue oli viime viikonloppuna niin aseeton, että on vaikea kuvitella sinipaitojen odottavan mahdollista uusintaottelua innolla.

TAFT ei varmasti lähde häviämään ottelua tahallaan, mutta tappio ei ulkopuolisen silmin todellakaan haittaisi joukkueen mahdollisuuksia tulevissa pudotuspeleissä. Valitettavasti vääristyneet panokset kuuluvat silloin tällöin peliin.

Lue myös

Kommentoi

  • Ennakkotiedoista poiketen illan TV-ottelu TAFT:n ja Crocodilesin välillä ei tule suorana URHOtv:ltä, koska kanava näyttää kello 18.15 suorana HJK:n ja FC Hongan välisen jalkapallo-ottelun. Runkosarjasijoitukset ratkaiseva kamppailu TAFT-Crocodiles näytetään vasta myöhemmin, kello 20.30.

    URHOplayn kautta matsin voi katsoa livenä klo 18 tavalliseen tapaan. URHOPlayn kautta peli on ilmainen.

    http://www.urhotv.fi/tiedotteet/?id=26332933

  • isompi laji käveli yli niin että heilahti.
    Kauankohan vielä jatketaan Urhon kanssa.
    Sieltä sanellaan aika paljon, ja tälläistä tämä nyt sitten on