Kommentoi: viikonlopun ottelut

Gridiron Staff 17.8.2013 13:36 40 kommenttia

Jännittävä viikonloppu tarjoaa neljä välieräottelua sekä Vaahteraliigan viimeisen kierroksen.

Ehkä koko kotoisan jenkkifutiskesän mielenkiintoisin kierros käynnistyy näillä näppäimillä, kun II-divisioonan välieräkamppailu Sun City – Huskies pyörähtää käyntiin Hangossa. Viikonlopun kahdeksan ottelua tarjoavat jännitystä koko rahalla, sillä jokaisessa pelissä on panosta. Divisioonien pudotuspelien lisäksi Vaahteraliigassa pelataan viimeinen runkosarjakierros, joka ratkaisee sekä playoff-joukkueiden järjestyksen että sarjan putoajan. Kuusankosken ottelussakin panoksena on Roostersin täydellinen kausi.

Sunnuntain TV-ottelussa runsaasti ruutuaikaa saaneet Crocodiles ja TAFT iskevät kypärät yhteen. Ottelu on katsottavissa joko kanavalta tai osoitteesta URHOtv.fi.

La 17.8. Sarja Pelipaikka
Sun City – Huskies II kello 14:00 Rukki Areena
Trojans – Saints I kello 16:00 Yläkenttä
Jaguaarit – Butchers  VL kello 17:00 Palokka
69ers – Wolverines  VL kello 17:00 Velodromi
Su 18.8. Sarja Pelipaikka
Royals – Steelers II kello 16:00 Botniahallin keinonurmi
Northern Lights – Ghosthunters I kello 16:00 Castrenin urheilukeskus
Indians – Roosters VL kello 17:00 Kuusankosken urheilupuisto
TAFT – Crocodiles VL kello 18:00 ISS Stadion

Olitko katsomassa matsia? Kerro tähän kommenttisi pelistä!

Kommentoi

 • C finaali 6-0 crok 1qtr

 • 14-0 3 qtr

 • C final 22-0. 3 qtr

 • Sun City – Huskies 29-48 (21-26)

  Taisi Nesi heittää kaikki maalit Huskiesille. Lohkojen väliset tasoerot alkaa ratketa..

 • Nesi palkittiin joukkueen parhaana, mutta Hangon takakenttä pelasi luvattoman huonosti. Kukaan ei katsonut palloa! Hangon hyökkäys pelasi maata pitkin loistavasti ja olisi voinut jopa voittaa pelin, mutta heittopeli oli myös surkeaa ja katkaisi pari kriittistä draivia. Jälkiviisaana voi sanoa, että maassa pysyminen olisi voinut tuoda pari TD:tä enemmän. Sama tauti taitaa vaivata eli treeneissä ei ole puolustus antanut heitoissa vastusta ja vasta nyt sitä vaadittiin.
  Ensi kautta ajatellen voi sanoa, että iso potentiaali piilee puolustuksen kehittämisessä. Samalla voi laittaa heittopelin kuntoon, minkä jälkeen Hanko on luokkaa parempi ja ensi vuonna vahva ehdokas Rautamaljaan. Pelaajissa on ihan riittävästi perustalenttia.
  Lohkoista en vetäisi vielä johtopäätöstä. Kuopion takakenttä ei anna jaardeja läheskään yhtä paljon, eikä Huskiesin juoksupeli paljon häikäissyt. Hankoa vastaan vaan heittopeli oli tällä kaudella myrkkyä, kuten ECG jo antoi ennakoida.

 • Vähän tulos risoo, mutta hyvä kausi HSC:llä ja huima parannus viime vuodesta. Potkikaa pojat hetki roskakoreja ja alkakaa sitten juhlia. Sitten voi alkaa jo miettiä syksyn salitreenejä. Onneksi olkoon sijasta 3-4!

 • Semmonen peli :) parempi voitti kiitos hyvästä matsista, painetta yritettiin antaa kyllä ja loppuunasti pelattiin. Nyt huilitaan hetki ja sit alkaa syys-talvikauden treeni ja ensivuotta odotetaan innolla. Vielä kerran kiitos hämeenlinnan pojille pelistä ja toivottavasti nähdään ensikaudella.

 • Turku vs. Saints 34-0

 • Trojansin ja Saintsin matsi oli aluksi turkulaisittan nihkeää. Saintsin puolustus onnistui sateen avustamana pitämään ottelun tasaisena puoliaikaan asti, mutta sitten Trojans alkoi heittää lyhyempää kuvaa ja meni kolmannella neljänneksellä parilla nopealla maalilla tavoittamattomaan johtoon. Andersson astui remmiin neljännellä neljänneksellä ja pääsi vielä kaunistelemaan numeroita petaamalla maalin Juha Yli-Arvelalle.

 • Kiitos Hangolle hyvästä vastuksesta, pelimiehiä olette kaikki :)

 • 7 heitettyä TD ja vika on takakentässä. Hei ihan niinkun oikeesti järki nyt käteen, joskus myös se hyvä pelinrakentaja ratkoo noita matseja. Varmasti myös takakentässä oli vikaa mutta ei se ihan vaan sattumaa ollut ketkä niitä maaleja koppaili. Onhan toi porukka jo muutaman matsin keskenään tässä vuosien varrella ratkonut sillon kun on voitta pitänyt ottaa.

  Tuloshan oli juuri se mitä pysty ennustaan jo kauden alussa, 3 joukossa on Vaasa,Kuopio ja HML. Hanko lopulta näytti tasonsa ja lohkojen eron. Hieno kausi kuitenkin kesäkaupungilla ja juuri sellainen jota jo vuosi sitten odotin. Omaan jalkaan ampuminen lopetettiin ja viime kauden hölmöily oli vaihtunut fiksusti pelaamiseen hyökkäyksessä. Toissa vuoden Hanko oli jo kuitenkin esitellyt tuon jengin potenttiaalin ja itseäni jengin otteet ei kamalasti yllättänyt. Valmennuksella ja hyvällä pelikirjalla kuitenkin tehdään jo paljon jenkkifutiksessa.

  Toisaalta toivoisin Vaasa-HML uusintaa niin että myös hämäläiset saisivat pelata ottelun terveellä porukalla. Kuitenkin nuori nälkäinen Steelers ansaitsee mun papereissa finaalipaikan ja mun unelma finaali olis Kuopio-HÄmeenlinna.

 • Vieläkin ottaa päähän tappio, jos ei ottais niin ei paljoo olis sydäntä pelata. Pelaajana olen tyytyväinen kuitenkin meidän kauteen ja tästä meidän on hyvä jatkaa ensikauteen.

  Katsoin tossa yöllä pelivideon ja jossittelun varaa jäi paljon virheitä ja jos ne oltaisiin saatu pois niin peli olis ollu tiukempi, toisaalta kyllä nesi heitti upeesti ja hämeenlinnan pojat otti hyvin koppia. Meidän jätkät eteni juosten hyvin, heitot ei menny niin putkeen kun normaalisti. Voi olla että tais meillä olla pikkasen ylilatausta päästiinhän loistavan kauden jälkeen ekaa kertaa pleijareihin. Voin kertoo hyvältä tuntu.

  Kuitenkin v.tuttaa tappio olis halunut vielä pelata :) Mutta onnea hämeenlinnalle finaaliin ja toivon vaasaa yhtään väheksymättä että kuopion jäbät tulee teitä vastaan finaaliin.

  Gridironin toimitukselle loistavaa duunia koko kauden, yritetään toimittaa teille uutisaihetta off-season tekstiä :)

  HSC kiittää kaikkia hyvästä kaudesta ja kannatuksesta. Tervetuloa ensikesänä taas aurinko kaupunkiin katsomaan ja pelaamaan.

 • HML:n QB ja koppailijat tosiaankin ratkaisivat pelin. Samalla kyllä näytti myös siltä, että HSC:n takakenttä yritti pikemminkin estää koppareita saamasta palloa kuin pelasivat sitä. Ehkä johtui siitä, etteivät pysyneet koppimiesten perässä ja kokemuksen puutteesta unohtivat seurata kuuppaa ja palloa. Silloin menee helposti perässäjuoksemiseksi, vaikka kuinka zonea pelattaisiin. En silti halua heitä moittia, sillä niin olisi käynyt monelle muullekin jengille. Kokenut takakenttämies/valmentaja opettaisi hetkessä muutamilla perusjutuilla hommasta toisen näköisen, vaikka tietenkin vasta tuhannet drillit ja monet kaudet tekevät mestarin. Taitaa juuri tuo osa-alue puuttua HSC:n valmentajien omista pelikokemuksista. Hyvä kausi HSC:ltä joka tapauksessa ja erinomaista valmennusta kokonaisuutena!

 • Carpelan Hangossa kokonaisuutena seuraava statline: 20/28, 306 yds, 7 TD, 1 INT. Lisäksi tosiaan kolme kahden pisteen passia, joten ei pöllömpi iltapäivä. Alku oli monella tavalla murhaava, ensin aloituspotkun palautus SC:ltä pohjaan ja sen jälkeen Nesiltä viisi syöttöä omille ja taululla 7-12. Nesin eka puoliaika 11/13, 180 yds, 4 TD. Kaikista ”oudoin” stat lienee kuitenkin Huskiesin kolmannet (6/9) ja neljännet (1/1) yritykset.

  Hangon selkä taisi viimeistään napsahtaa kolmannen neljänneksen ehtoopuoliskolla tulleeseen 4th & 25 @ SC30 tilanteeseen tilanteessa 29-34 josta TD (29-40) ja seuraavassa hyökkäysvuorossa Berndtssonin intteriin kentän keskustassa.

  Rangaistuksista sen verran, että vaikka pientä jälkipeliä oli joissain tilanteissa havaittavissa Huskiesilta, kotijoukkue nappasi niitä kasapäin enemmän. Sun Cityllä rangaistuksia 7-100 jaardia, Huskiesilla 3-40.

 • Toivoisin koko sydämelläni, että Steeers kaataisi Vaasan tänään.
  Ei varmasti herkullisempaa finaaliasetelmaa olisikaan, kuin kuopiolaisten pitkäaikainen piinaaja ja akilleen kantapää; Nesi Carpelan ja Co. vs uudistunut, nuori ja nälkäinen Steelers.

  Nesi ja Demons oli aikanaan se viimeinen pylväs, joka seisoi Steelersin ja Spagettimaljan välissä, kunnes Carpelan ja kumppanit siirtyivät Kuopion riveihin, kaudelle 2009. Ei liene sattumaa, että tällä kyseisellä kaudella malja Kuopioon jäikin.

  Nyt on toisaalta uudet tuulet puhaltamassa ja ikää on Carpelan-Kähönen tutkaparille jo kertynyt, eikä Steelersin nuorella rungolla ole näitä menneisyyden apinoita niskassaan, joten finaali voisi olla hyvinkin herkullista katsottavaa.

  Mutta ennen kuin mennään asioiden edelle, odotellaan tulos tuosta Royals-Steelers välierästä.

  Tilannetietoja saa ottelun alettua laitella, nimittäin kiinnostuneita varmasti löytyy.

 • Odotan innolla kuka menee huskiesin vastaan rautamaljaan. Jos puoliajalla saisi tietoa vaasasta päin kiitos :)

 • Royals vs. Steelers 1. qrt jälkeen 0-0

 • Kiitos Lassi. Laita ihmeessä tilanteet joka neljänneksen jälkeen….
  Varmaan huikea peli…

 • 14-0 Vaasalle puoiajan tuntumassa.

 • Tulospäivitystä paikanpäältä:
  https://twitter.com/KuopioSteelers

 • 14-0 Vaasa-Kuopio. Steelers yritti omalla 40 yardin linjalla fake punttia joka epäonnistui melko pahasti. Vaasa rankaisi neljän pelin draivilla joka päättyi touchdowniin.

 • Kuopio on aloittanut ainakin pari kertaa aikaisemmin antaen kolme TD:tä etua. Katsotaan nyt, miten käy…

 • Royals-Steelers 21-0 kolmannen qrt lopussa

 • Ja heti neljännen alkuun Steelers heitti intterin joka palautettiin lähelle maalia. Yhdellä juoksulla Vaasa laittoi tilanteeksi 28-0.

 • Ohi menneen lisäpistepotkun jälkeen 34-0. Neljättä jäljellä about 4 minuuttia.

 • Royals-Steelers 34-0 final

 • Indians – roosters 0-45 puoliaika.

 • 34-0 lopputulos Vaasa vs Hämeenlinna finaali onnea.

 • Oulu taistelee Spagettimaljasta, matsi päättyi 36-34 (pistetaulun mukaan 38-34?) Oulun hyväksi. Kiitos Ghosthuntersille äärimmäisen jännittävästä ottelusta, joka ratkesi vasta loppusekuntien epäonnistuneeseen kahden pisteen yritykseen.

 • 26 – 61 lopputulos Kouvolassa.

 • Vaasassa 400 katsojaa sai täydet vastineet rahoilleen. Eka puolisko oli todella huikeeta futista. Ylilatautunut Vaasa poimi penalteja liukuhihnalta ja hetken näytti jo ett Steelers meni johtoon, mutta peli oli jo vihelletty poikki. Downin uusinnassa intteri ja sen jälkeen Royals meni menojaan. Toinen puoliaika olikin sitten aikalailla Vaasalaisten dominointia.

  Viikon päästä Rautamalja Kaarlenkentällä, rikkoutuuko 1000 katsojan raja?

 • SAJL:n tulosten mukaan Oulu voitti 38-34. Toivottavasti päätuomarilla on pistelaskut oikein omassa lapussaan…….

 • No oliko se lohko B sitten ”reilusti kovempi” loppujenlopuksi mitä täälläkin huudeltiin? Hirveät lukemat vaasa lyönyt enkä ikinä olis uskonut ainakaan ite et laittaa täs vaihees steelerssin nollille. Tulee kova finaali

 • Haloo… Mikä ihmeen lohkokisa? Salo versus Rajaritarit? Pori otti selvästi turpaan Kuopiolta, joten kyse on vain kärjestä. Kuopio hävisi Hangolle ja Hanko Hämeenlinnalle. Jos Huskies voittaa Royalsin reilusti, niin miten lohkojen ja joukkueiden järjestys sitten laitetaan? Jos Royals voittaa, ovat II-divarin 1 ja 2 sijat spekulaatioissakin selvät. Fakta on, että Huskies ja Royals ovat pelanneet itsensä finaaliin,

 • Viikonlopun pelien perusteella voidaan todeta lohko 1:n olleen hienokseltaan kovempi. Tulee hieno finaali. Pitää yrittää itsekin vaivautua paikalle katsomaa Vaasan kehuttua ottelutapahtumaa.

 • Harri: ilmeisesti lopullinen tilanne NL – Ghosthunters olikin tosiaan 38-34. Tilanne oli 36-34 Ghosthuntersin yrittäessä kahta lisäpistettä touchdownin jälkeen, ja tästä yrityksestä Harris otti tosiaan syötönkatkon ja palautti sen kentän toiseen päähän. En tiennyt että tästä oikeasti tulee 2 pistettä puolustavalle joukkueelle. :) Nämä on näitä pieniä eroja NFL:n sääntöihin, jotka ovat tutummat.

 • Tilastoja Oulusta odotellessa, niin saadaan sitten katottua mitä on tapahtunut..

 • Ne tulennee sitten spagettimaljan jälkeen.

 • ”Seiska on parasta viihdettä” Ja pah, tää palsta on parasta viihdettä