Sarjapaikka panoksena Jyväskylässä

Gridiron Staff 15.8.2013 15:43 Ei kommentteja

(1-8)

(4-5)

17.08.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Ensimmäisen ottelunsa Porvoolle hävinnyt Jyväskylä tarvitsee lauantain matsista voiton turvatakseen sarjapaikkansa. Mitä tekee Santeri Supi?

Lauantain vierasjoukkueen, Porvoon Butchersin, kausi alkoi komealla 51-35 -voitolla Seinäjoki Crocodilesista. Teurastajat hävisivät kuitenkin tiukat ottelut Indiansia ja TAFTia vastaan kauden edetessä. Tämän vuoksi Butchers jää pudotuspelien ulkopuolelle ensi kertaa sitten vuoden 2002, vaikka joukkueella onkin yhä mahdollisuudet viiteen voittoon viime vuoden tapaan.

Jaguaarien alkukausi sujui puolestaan alakanttiin runsaiden loukkaantumisten ja pallonmenetysten vuoksi. Toisin kuin porvoolaisilla, on Jyväskylällä silti paljon pelissä ottelussa. Voitto nostaisi Jaguaarit 69ersin ohi, mikäli kuusysit eivät tee päätöskierroksella jymy-yllätystä kotiedusta taistelevaa Wolverinesia vastaan.

– On ottelun lopputulos sitten voitto tai tappio, tulee meidän varmasti punnita kauden jälkeen hetki ensi vuoden sarjatasoa. Voitolla saamme kuitenkin pitää kaikki vaihtoehdot omissa käsissämme, kertoi Jaguaarien puheenjohtaja Reo Landen seuran nettisivuilla.

Jaguaarien takakenttä ja Supin pelituntuma

Sebastian Karbinin johdolla Porvoon juoksupuolustus on ollut erittäin vahva ja Jaguaarit tuskin pystyvät voittamaan ottelun pelkästään Josef Sakerin ja Walter Pamin juoksuilla, vaan tarvitsee viime ottelut hyvin pelanneen Perttu Ahilan isoja pelejä. Juoksupelin lisäksi Santeri Supin pelituntuma on näin ratkaisevassa asemassa sen suhteen pystyvät kissapedot todella taistelemaan voitosta teurastajia vastaan.

Toinen huomionarvoinen kohde on taistelu Ville Kurvisen, Micky Kyein ja Jaguaarien vajaamiehisen takakentän välillä. Demetrius Cody, Jari Marttinen, Akumatti Leskinen ja Jani Joutsen saattavat onnistua karsimaan Joshua Schleusnerin juoksut, mutta suurempi kysymysmerkki on, onko Luke Painterista, Timo Kosusesta ja kumppaneista todella vastusta Bill Ashburnin ykköskohteille.

Ainakin hintansa väärti ottelu

Jaguaarien yhteistyökumppani tarjoaa katsojille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun, joten taistelu sarjapaikasta on joka tapauksessa vähintään hintansa väärtiä katsottavaa. Erityisesti ottelun kolme mielenkiinnon kohdetta ovat.

  • Porvoon motivaatio panoksettomaan vierasotteluun
  • Santeri Supin paluu ja pelituntuma
  • Kyei ja Kurvinen vs. Jaguaarien takapuolustajat

Kannattaa myös tsekata ottelun videoennakko:

Kommentoi