Kaksijakoinen kausi

Tuomo Tomperi 12.8.2013 12:35 Yksi kommentti

(4-5)

41

(3-6)

22
1 2 3 4  
6 14 21 0 41
9 13 0 0 22

10.08.2013 klo 16:00 Porvoo

Kouvola Indiansin sarjan pisin tappioputki sai lauantaina jatkoa Porvoossa. Miten joukkueen hyvä avaus muuttui kauden edetessä syöksykierteeksi?

Lauantain ottelussa Kouvola Indiansin niukka puoliaikajohto muuttui 19 pisteen tappioksi Porvoon Butchersin nollatessa Indians-hyökkäyksen toisella puoliajalla. Indians-pelinrakentaja Henri Kauhanen pelasi tilastojen valossa mallikkaan ottelun, mutta joukkueen juoksuhyökkäys ei edennyt Butchersia vastaan juuri minnekään. Pelinrakentaja Bill Ashburn ja Micky Kyei johdattivat lopulta mustapaidat kauden neljänteen voittoon lukemin 41-22.

Indiansille tappio oli jo viides peräkkäinen. Indiansin joukkueenjohtaja Juha Hallikainen myöntää, että kauden alku oli joukkueelle kenties jopa liiankin onnistunut. Odotusten nousu niin joukkueen sisällä kuin ulkopuolellakin johti suorituspaineisiin, joita joukkue ei ole pystynyt parhaalla mahdollisella tavalla käsittelemään. Hallikainen kertoo, että vaikeampien aikojen tullessa joukkueen henkinen alamäki jyrkkeni, eikä tilannetta saatu oikaistua oikeastaan missään vaiheessa.

– Tietysti yksi kulminaatiopiste oli Chaz Thompsonin kauden päättänyt loukkaantuminen. Hänen puuttumisensa näkyi varsinkin puolustuksen takakentällä, johon vastustajat pääsivät iskemään isoja pelejä. Myös muutaman suomalaisen runkopelaajan tippuminen loukkaantumisten takin kriittisillä hetkillä näkyi otteluissa, Hallikainen murehtii.

Kaikesta huolimatta Indians on jo ehtinyt saavuttamaan kolme voittoa tälle kaudelle, ja sijoittuu näin kuudenneksi riippumatta viimeisen kierroksen tuloksista. Kolme voittoa ei nousijajoukkueelle ole lainkaan huono suoritus, mutta Kouvolassa kaudesta jää silti karvas maku suuhun. Joukkueenjohtaja Hallikainen antaa kokonaisuutena joukkueelleen arvosanaksi tyydyttävän. Kauden aikana Indiansille selvisi, että joukkueesta puuttuu tiettyä johtajuutta. Aiempina kausina joukkuetta kannatelleiden Lautamatin veljesten ja Niclas ”Nesi” Carpelanin puuttuminen näkyi.

– Joukkueeseen jäi tyhjiö näiden pelimannien osalta. Täyttäjää ei oikein löytynyt nuoremmista vielä tällä kaudella. Henkinen puoli näyttelee kohtuullisen isoa osaa pelissä. Se ei aina ollut sitä, mitä voittavassa joukkueessa pitää olla.

Ennen kautta spekuloitiin sillä, miten voimakkaasti uusiutunut Indians toimisi yhtenäisenä joukkueena. Liki kentällisen ulkomaalaisia maahan tuonut Indians on ollut sinällään tyytyväinen vahvistustensa panokseen. Joukkueenjohtaja Hallikainen kuitenkin myöntää, että tiettyjä asioita olisi pitänyt pelaajia valittaessa sekä kauteen valmistautessa ottaa paremmin huomioon.

– Yli kymmenen ulkomaalaisen tuominen maahan on suuri projekti, joka aiheuttaa tiettyjä huomioonotettavia asioita koko kauden aikana. Työmäärä on vähintään nelinkertainen verrattuna 2-3 ulkomaalaiseen. Näissä asioissa kannan itse vastuun siitä, minkälaisia työkaluja valmennus saa käyttöönsä.

Kommentoi

  • I made a lot of good friends at the Indians last season and had no doubt they could compete at the maple league level. It would not be easy with the lack of domestic players. However a big factor in the Indians team is the positive and negative influence of GM Mika Lindholm brings. He works very hard to secure money for the team, doing a lot of team jobs himself. He gives a lot of time and energy to all the youth/junior teams. His family gives more then anyone else in Kouvola. But, he is struggling with the pressure and every season becomes very negative towards the end of the summer months especially towards the imports and players in general, this does have an effect on morale. I think his heart is in the right place but he has done it so long and given so much I think he is running out of steam. He needs help, otherwise the whole club will struggle.