Falconsin kausi päätökseen Nokialla

Tuomo Tomperi 12.8.2013 15:52 Ei kommentteja

(6-4)

19

(3-7)

00
1 2  
12 7 19
0 0 0

10.08.2013

Ghosthuntersin kolmen touchdownin voitto lähetti nokialaiset välieriin Ouluun. Falconsin kausi päättyi runkosarjan viidenteen sijaan.

Isäntäjoukkue Ghosthunters oli siirtänyt amerikkalaisvahvistuksensa Jarrod Williamsin täysipäiväisesti puolustuksen puolelle, ja hyökkäsi lauantain ottelussa näin pelkästään kotimaisin voimin. Lari Siitosen heittopeli toimi kuitenkin myös ilman Williamsia mainiosti, kun 29 yrityksellä syntyi yli 250 heitettyä jaardia ja kolme touchdownia. Puolustuksessa Ghosthunters sai pidettyä 21 pelaajaan kutistuneen Falconsin pisteittä, vaikka kertaalleen vierasjoukkue nähtiinkin Ghosthuntersin yhden jaardin linjalla.

Ghosthunters-valmentaja Rami Lilja kehui joukkueensa puolustusta.

– Teimme ennen ottelua valinnan siitä, että Jarrod Williams pelaisi koko ottelun vain ja ainoastaan puolustuksessa. Tämä saattaa olla yksi syy siihen, että lukemat säilyivät erittäinkin maltillisina. Falcons taisteli erinomaisesti pienellä rosterilla eikä antanut meille mitään ilmaiseksi. Heidän pelinsä on mennyt koko kauden eteenpäin ja uskon, että Falconsilla on loistavia kausia edessään, Lilja totesi.

Falcons oli ennen kautta asettanut tavoitteekseen pudotuspelipaikan, mutta lopulta joukkue joutui tyytymään sarjan viidenteen sijaan. Kaksi tappiota toiselle sarjanousijalle Tampere Saintsille nousivat ratkaisevaan asemaan. Joukkueen päävalmentaja Olli Hautala on silti valmis antamaan kaudesta joukkueelle hyvän arvosanan. Päävalmentaja myöntää, että vaikka loukkaantumisia tulikin, jossittelu on sinänsä turhaa. Tulostaulu ratkaisee.

Kakkosdivisioonasta ykköseen täksi kaudeksi noussut Falcons hoiti velvollisuutensa kentän ulkopuolella esimerkillisesti. Joukkueen edesottamuksista sai lukea joka viikko, pelasi joukkue sitten kotona tai vieraissa. Hautala kertoi olleensa yllättynyt siitä, miten epätasaisesti eri seurat hoitivat yhdessä sovittuja asioita.

– Otteluennakoiden, otteluraporttien, tilastojen ja videoiden toimittaminen näytti olevan yllättävän työlästä. Lisäksi se yllätti, että joillakin paikkakunnilla ottelutapahtumat olivat melko vaatimattomasti järjestettyjä, päävalmentaja kommentoi.

Kauden vasta päätyttyä on ensi kautta turha miettiä vielä liian tarkasti, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä Falcons pelasi olosuhteisiin nähden onnistuneen kauden. Onnistumisia nähtiin myös voittojen muodossa. Tästä Oulu Northern Lightsin kukistaminen kesäkuun lopussa toimii hyvänä esimerkkinä. Pelaajakato eri syistä kauden edetessä koitui kuitenkin joukkueen kohtaloksi.

– Kaikki pelaajat tässä Joukkueessa ansaitsevat hatunnoston, päävalmentaja Hautala kehuu.

– Loukkaantumisia sattuu, se on harmittavaa, ne kuuluvat tähän lajiin. Kuitenkaan koskaan en muista tälläistä kautta, jossa olisi tullut näin paljon loukkaantumisia. Tämä 21 pelaajan joukkueeksi kutistunut joukko taisteli erinomaisesti. Etenkin kaksi viimeistä peliä olivat iloista peliä, jossa pisteillä ja maaleilla ei ollut väliä, vaan kentällä pidettiin hauskaa ja annettiin pelille kaikki mitä oli annettavissa.

– Olen ylpeä tästä porukasta, on sarjataulukon tilanne mikä tahansa!

Lue myös

Kommentoi