Roostersin ilmasirkus liikaa Jaguaareille

Gridiron Staff 11.8.2013 16:38 Ei kommentteja

(1-8)

28

(9-0)

60
1 2 3 4  
0 7 7 14 28
21 14 18 7 60

10.08.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Helsinki Roostersin hyökkäys toimi mainiosti myös Eino Matikaisen astuessa pelinrakentajan saappaisiin.

Jaguaarien ja Roostersin kohtaamisen ennakoitiin sytyttävän Rocky Ciasullin ihmetekoihin. Robert Johson jakoi palloa kuitenkin tasaisesti koko laitahyökkääjäkaartilleen ja ykkösnimeksi nousi Ilkka Laitinen, joka teki ottelussa kolme touchdownia ja potkaisi haarukkaan kahdeksan lisäpistettä. Rocky oli Roostersin seuraavaksi tehokkain kahdella touchdownillaan. Näistä toinen syntyi tutulla pystyyn-kuviolla. Vaikkei Ciasullin vauhti ollutkaan vuoden 2008 veroinen, juoksi hän kuvionsa hyvin ja hankkiutui vapaaksi harhautuksillaan.

Johnson pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan, jonka jälkeen pelinrakentajan paikalla nähtiin Eino Matikainen. Tauolle mentäsessä tilanne oli 7-35. Jaguaarien ainoan maalin teki lyhyellä juoksulla Walter Pam. Perttu Ahila oli tätä ennen pohjustanut tilanteen Jyväskylälle polttamalla Pekka Rantalan. Myös Matikainen pelasi Roostersin peräsimessä hyvin. Jaguaarit eivät saaneet hänelle Akumatti Leskisen säkityksen jälkeen kunnolla painetta ja hän malttoi hyvin etsiä vapaita laitureita. Matikainen onnistui ottelussa loistavasti heittäen lopulta kolme touchdownia.

Vastuuta myös helsinkiläisten aiemmissa otteluissa saanut Matikainen on alkukaudesta tullut tunnetuksi pääasiassa jaloistaan, mutta nyt tuloksia syntyi myös heittäen. Pelinrakentaja kertoo, että suurin ero alkukauteen on nimenomaan lukunopeudessa. Lauantain ottelussa Matikainen pystyi aiempaa nopeammin arvioimaan, miten Jaguaari-puolustus oli aikeissa pelata.

– Juokseminen itse pallon kanssa on aina ollut omassa pelityylissä juttu, joka on tuntunu mulle sopivalta ja jota on ehkä ainakin aluksi ollu helpompi käyttää liigatasollakin, Matikainen kertoo.

– Heittopelien pelaaminen ja ylipäätään pelinrakentajana pelaaminen on tässä kauden aikana mennyt parempaan suuntaan.

Matikainen iloitsee hyvästä mahdollisuudesta kehittyä pelaajana juuri Roostersissa. Atte Kniivilä ja Jens Holmström ovat vakuuttaneet Matikaisen valmentajina.

– Pelkästään se, että on annettu peliaikaa ja mahdollisuuksia kentällä, on asia josta pitää olla kiitollinen. Sitten totta kai on vielä Robertin kanssa samassa joukkueessa pelaaminen. Kaikki tietää, minkätasoinen pelaaja Robert kentällä on, mutta sen lisäks RoJo todella koettaa auttaa muita joukkuekavereita kehittymään, Matikainen kehuu.

– Jo heti ensimmäisistä harjoituksista asti on tullut vinkkejä ja neuvoja pelaamisesta, ja aina voi kysyä aika lailla mistä vaan. Kaiken kaikkiaan Roostersissa on niin paljon hyviä tyyppejä ja taitavia pelaajia, että nykyisestä omasta tilanteesta ei juuri voi valittaa valittaa.

Ottelun lopussa piste-ero oli jo sen verta suuri, että myös kolmospelinrakentaja Otso Flinkman sai peliaikaa. Hän ei kuitenkaan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja Jaguaarit kavensivat loppunumeroista kauniimmat Ahilan ja Demetrius Codyn isoilla peleillä. Ottelu päättyi näin Roostersin 28-60 voittoon.

Roosters kohtaa viimeisellä kierroksella Indiansin, jonka loppukausi on ollut alavireinen. Helsinkiläiset lähtevät otteluun varmana ennakkosuosikkina.

Jaguaarit kohtaavat päätöskierroksella Porvoon Butchersin ja voivat välttää jumbopaikan voittamalla porvoolaiset. Jyväskylä hävisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 0-40 ja joutuu lähtemään päätösotteluun ilman kotimaahansa palaavaa Evan Mozzochia. Häntä tuuraa Santeri Supi, jonka pelituntuma on varmasti ottelun suurin kysymysmerkki.

Kommentoi