Kommentoi: viikonlopun ottelut

Gridiron Staff 10.8.2013 9:23 55 kommenttia

Viikonloppua värittävät lauantaina alkavat kakkosdivisioonan pudotuspelit sekä sunnuntain mielenkiintoinen Wolverines – TAFT.

Lauantaina pelataan kahdeksan kamppailua, joista ensimmäinen alkaa jo kello 14 Söderkullan kentällä, kun Bulldogs isännöi Oulu Northern Lightsia. Myöhemmin päivällä käynnistyvät kakkosdivisioonan puolivälierät ratkaisevat, mitkä joukkueista selvittävät tiensä sarjan välieriin Hanko Sun Citya ja Wasa Royalsia vastaan. Lauantaina pelataan myös kolme liigakamppailua, joilla on merkitystä pudotuspelitilanteen ja putoamistaistelun kannalta.

Sunnuntain TV-ottelussa välieriin matkaavat Wolverines ja TAFT ottavat toisistaan mittaa. Jos Wolverines voittaa ottelun, säilyy sillä mahdollisuus jopa runkosarjan kakkossijaan, ja siten kotietuun. Jo kuusi voittoa tällä kaudella saalistanut TAFT kärsii jopa hävitä ottelun muutamalla pisteellä, ja säilyttää silti mahdollisuuden kotietuun omissa käsissään. Ottelu on katsottavissa joko kanavalta tai osoitteesta URHOtv.fi.

La 10.8. Sarja Pelipaikka
Bulldogs – Northern Lights I kello 14:00 Söderkullan kenttä
Ghosthunters – Falcons I kello 15:00 Keskuskenttä 1
Saints – Trojans I kello 16:00 Pyynikin kenttä
Huskies – Wolverines II II kello 16:00 Pullerin keinonurmi
Butchers – Indians VL kello 16.00 Keskuskenttä
Steelers – Bears II kello 17:00 Väinölänniemen stadion
Jaguaarit – Roosters VL kello 17.00 Palokka
69ers – Crocodiles VL kello 17.00 Velodromi
Su 11.8. Sarja Pelipaikka
Wolverines – TAFT VL kello 18.00 Velodromi

Olitko katsomassa matsia? Kerro tähän kommenttisi pelistä!

Kommentoi

 • Kun katsoo lauantaina pelattavien otteluiden määrää, tulee kyllä mieleen että seurojen on aika turha ihmetellä jos on vähän erotuomarit kortilla. Tulevaisuudessa on varmaankin kiinnitettävä tähänkin huomiota jotta vältyttäisiin tapauksilta, jossa vedetään kahdella tuomarilla jne.

 • Saints- trojans 0-16 parin minuutin jälkeen. Bedwell- Vene- akseli tekee tuhojaan

 • Vene on iskussa… Aiheuttaa yöttömiä öitä vastustjan takakentälle

 • Pyynikillä taukotilanne 0-36. Saintsilla kahdet uudet yritykset, molemmat turun rangaistuksilla

 • Pelissä jossa ei ole merkitystä, laitetaan sitä kakkosnelosta sinne minne aurinko ei paista….mitenköhän ens viikonloppuna kun Turku saa kaikki pelaajat paikalle…

 • Tilannetietoja Kuopiosta?

 • Mitens 2 div. pelit menee?

 • sipoo 7 – oulu ~37

 • Toinen neljännes ja 21-0 steelersille @ steelersfacebook

 • nokia 19 – hyvinkää 0. Koko peli suoraa aikaa…

 • Eipä taida olla Steelersille vastusta edes Vaasasta.

 • Pyynikillä 6-44 lopputulos. Toka jakso suoraa aikaa

 • tietoja hämeenlinnasta? kiinnostais tuleva vastustaja.

 • 24-0 @ vänäri

 • 38-0 steelersille

 • Montakohan ukkoa on Porilla pukeissa?

 • Porilla oli 12 jermua

 • GH: Pelissä ei pelattu suoraa aikaa, vaan juostiin paljon ja pelikello oli aina 25 sekuntia koska tuomarit olivat ensikertalaisia.

 • No sitten tuo tulos ei ole mikään ihme.

 • Huskies – wolverines II 20-0

 • Saintsilla oli pukeissa 19 sierainparia. Rissuosasto oli aika kaponen. Näkyviä puutteita oli myös OG Mattilan puuttuminen ja D-linen johtohahmon Minkkisen poissaolo. Näytti myös siltä, että hyökkäyksen linjan väki pomppi sitte paikkailemassa siellä kukin vuorollaan. Pikku porilainen Kuusisto ei myöskään ollut ihan täydessä vedossa. Onko tähän sitten selitys, että koira tarvii käskyttäjän ja Minkkisen puuttuminen vaikuttaa myös tähän.

 • Neljäs neljännes kuopiossa, 45-0 kotijoukkueelle

 • Mutta kuitenkin kaikki rispekti ja onnittelut turulle voitosta. Hyvää peliä molemmin puolin palloa. Bedwellin heitot menivät oikeisiin osoitteisiin. Tavalliseen tapaan Turku heitti paljon paljon ja tuntui hyvin uppoavan.

 • Ja korjataan nyt vielä toi porin pelaajamäärä. 12 äijää ja muutama junnu

 • Näytti turulta puuttivan muutama aloittava pelaaja myös… Loukkaantumiset iskee?

 • Kävin Saintsin peliä katsomassa kun jalkapallo on hieno laji. Puoliajalta lähdin varmuuden vuoksi pois kun jefuhöntsä ei ole hieno laji. Noin muuten Saintsit tarvisivat edelleen taklausreenejä, aika monta kertaa käytiin taas halailemassa pallonkantajaa.

 • Roostersin Matikaisella mukava päivä Jyväskylässä: 16 onnistunutta 10:stä, ei intereitä ja 3 TD:tä toisella puoliajalla.

 • ”Näytti turulta puuttivan muutama aloittava pelaaja myös… Loukkaantumiset iskee?”

  O-linen Huttunen ainakin tietääkseni on injuryssa.

  Ja kyllä, saintsin pelaajien taklauksista puuttuu agressiivisuus ja missattuja taklauksia tapahtuu paljon

 • Trojansilla ei oikeastaan ole paljon loukkaantuneita, mutta armeija ja muut tekijät verottivat osallistujamäärää, joka sentään oli Tampereella 32.

 • Turku ansaitsi voittonsa. Tampereella tosiaan pukeissa 19 pelaajaa, joista osa oli eilen pelannut viimeksi junnuissa. Esitys kuitenkin enemmän tyrehtyi huonoihin suorituksiin kuin pelaajien vähyyteen. Täytyy kyllä kuitenkin ihmetellä kuinka vähän Turku peluuttaa muita pelinrakentajia Bedwellin lisäksi tällaisissa selvissäkin peleissä (niin kuin ei aikaisemminkaan). Noh, päävalmentajahan (Bedwell) päättää itse peluutuksesta. Asiahan ei ole ongelmallinen niin kauan kuin Bedwell pysyy pelikuntoisena…

 • Onkohan Steelersin pysäyttäjää 2Divarissa? Ylivoimainen suosikki jo ennen palyoffseja ja näyttivät lunastavan ne lupaukset.

 • taitaa steelersin itsevarmuus ottaa kolhua ensi viikonloppuna.

 • Sanokaa mun sanoneen…Huskies Vs Steelers on tämän kauden finaali..lopputuloksesta en tiedä mutta niin se menee

 • Eipä tuossa Bearsin voitossa varmaan ihmeitä tarvittu jos tosiaan olivat 12 pelaajalla ja muutamalla junnulla liikenteessä(?) Vaikuttanut varmaan jo peli-intoonkin ja väsy iskee kovaa kun molemmat joukkueet pelaavat kovaa ja juosten. Mahdollisuudet Royalsin kaatoon on, mutta epäilen.

 • ”On”, en tiedä mistä olet kuullut Steelerssin itsevarmuudesta, mutta todellakaan emme pidä Vaasaa tai ketään muutakaan helppona vastuksena. Ensi viikolla tiedossa kovaa vääntöä, eikä sitä peliä voiteta kuin pelaamalla.

 • Taitaa olla Vaasa vain suupala Kuopiolle matkalla finaaliin.

 • Hanko ja Hämeenlinna päätyivät suunnilleen samoihin lukemiin WII:n kanssa ja pelit menivät lohkojen välillä ristiin. Lienee hyvä syy pitää lohkoja tasavahvuisina.
  Olen varmaan leimaantunut Hangon fanittajana, enkä suinkaan kiellä sitä. Mutta ajatelkaa tätä: Hangossa on alle 10 000 asukasta ja rosterissa melkein 40 paikallista pelaajaa, joista suurin osa paikalla myös vieraspeleissä. Kävi semeissä miten tahansa, Hanko on jo voittaja ja esimerkki lajille.
  Itse en ole Hangon organisaatiossa millään tavalla, mutta olen seurannut lajia pitkään. Tämä jengi on todella kova juttu, vähän kuten lajin alkumetrit Suomessa. Hangon pelaajille: voitte olla ylpeitä riippumatta siitä, miten ensi viikonloppuna käy. Voitto tai häviö siinä on omissa käsissä, kuten on Hämeenlinnallakin. Tällaista asetelmaa jefu kaipaa kaikilla sarjatasoilla!

 • Lohkojen välisiä tasoeroja on arvuuteltu pitkin kautta ja nyt ensimmäisten ristiin pelattujen otteluiden jälkeen olemme jo viisaampia. Jos verrataan esimerkiksi Vaasan otteluja Poria vastaan (0-31 ja 30-16) voitot. Vaasan vierasvoitto oli jopa kovempi kuin Kuopion kotivoitto viikonloppuna. Tosin nyt pelattiin pudotuspelejä joka tuo oman mausteensa.
  Huskiesin voitto WOL II:sta ei kerro tasoeroista mitään. Eikä kyllä mielestäni Kuopion voittokaan :)

  Summasummarum: Lohkojen välisestä tasoerosta ei voida enää puhua. Sitä ei ole ainakaan verrattaessa pudotuspeleissä pelaavien joukkueiden kesken. Ennakkoon suosikkia RAutamaljaan on vaikea nimetä enkä siihen itse edes lähde.

  Tsemppiä kaikille joukkueille ja paras voittakoon!

 • Lohkojen väliset erot ovat näköjään pienet mikä vain vahvistaa sitä etukäteenkin ennustettua faktaa että Kuopio-Vaasa peli tulee olemaan huikean tasainen.

  Kuopio vahva ennakkosuosikki kun katsoo menneitä keskusteluita ja nykyvirettä. Tiukka peli tuostakin tulee kuten myös Hangon ja Hämeenlinnan pelistä. Kävi miten kävi niin ensi kauden kakkosdivari on todella kovatasoinen jos joukkueet pysyvät kutakuinkin kasassa ensi kaudelle.

 • Steelers voittaa Vaasan. Tämä ei ole ylimielisyyttä. Meilläpäin sitä sanotaan voitontahdoksi.

 • Steelersiltä erittäin vakuuttava esitys, oli Porilla sitten jätkiä vähän tai ei, mutta silti. Wolvot vs Hämeenlinna oli juurikin niin tiukkaa ja vähä maalista vääntöä. Wol II on mennyt muutamassa vuodessa kyllä hyvin eteenpäin. Näyttää nykyään jo kunnon fudisjoukkueelta, eikä hang around porukalta.

  Steelers nosti itsensä minun kirjoissani hienoiseksi suosikiksi ensi viikonloppuna ja edelleen sen matsin voittaja vie myös maljan. Hanko vs Hämeenlinna on pienten erojen matsi, joka ratkeaa vasta neljännellä quarterilla. Voittaja voi olla kumpi vaan.

 • Moi kaikille ja kiitos hyvästä keskustelusta ja kommentoinnista!

  Nyt kun itsellä on pelit siis ohi (Bears), niin voinen heittää lusikkani ”keittoon”. Molempia, sekä Vaasaa että Kuopiota vastaan pelanneena (tosin vain linjassa) uskoakseni molemmilla on hyvät mahdollisuudet voittoon, tosin edellisestä Vaasa ottelusta on jo vierähtänyt 1,5 kk ,joten Vaasa on voinut mennä eteen- tai taaksepäinkin. Minun mielessäni kumpikaan ei ole ainakaan selkeä ennakkosuosikki.

  Vaasan etuna lienee isompi koko ja Steelersin pelinopeus. Vaasalla heikkoutena ehkä rajallinen pelivalikoima ja kuitenkin myös osittain vähäinen kokemus. Onko Steelers pelannut vahvaa juoksua vastaan tällä kaudella? Tätä en oikein tiedä… ellei niin avainkysymys on se, saako Kuopio vastuut tarpeeksi toimimaan ja jarrutettua sitä juoksua tarpeeksi, että Vaasan olisi pakko heittää. Vaikka tietysti myös Vaasan heitto kehittyy, niin en usko että pelkästään sen varaan se voi jäädä. Steelersin Option on ihan hyvä, mutta myös se saadaan kurinalaisella puolustuksella pois. Kuopin heittopotentiaali on niin ikään toissijainen. Molemmat varmaan yrittävät pelata toisiltaan tietenkin sen juoksun pois, joka toisaalta jättää tilaa play-actionille, jossa Kuopio saattaisi koetun perusteella olla varmempi.

  Niin ja meillä oli tuossa puolivälierässä tosiaan hieman miehistövajaustakin joka tottakai hieman näkyi – etenkin alussa kun Kuopio sai nopeasti hyökkäyksen rullaamaan. Taistelutahtoa alkoi kehittymään, tosin vasta siinä vaiheessa kun peli oli jo ratkennut. 17 pelaajalla oltiin valitettavasi nyt liikkeellä, näistä 3 oli C-junioreita ja 2 C-junioreita, jotka kyllä kaikki suoriutuivat todella hyvin. Uskon silti, että saimme sain aika hyvän käsityksen Kuopion iskukyvystä, vaikka meillä varmaan oli kyllä Vaasaa vastaan laajemman materiaalin turvin hieman parempi iskukyky. Nyt loukkaantumisia, intti + hääesteitä oli se kymmenkunta.

  Porin suunnasta kiitos kaikille vastustajille kovista peleistä ja hyvää loppukautta!

  Teme, Bears

 • Kiitos, Teme avaavasta kommentista. Vähän nuo 45-0 ehti laittaa perhosia vatsanpohjalle. Voitaneen todeta että erittäin kova kamppailu tullaan näkemään Sepänkylässä tulevalla viikonolopulla. Se, miten Royalsin peli on kehittynyt on pienoinen arvoitus, kun edellisestä kovasta pelistä on vierähtänyt jo reilu kuukausi. Toisaalta näin on voitu lepuuttaa tiettyjä avainpelaajia, jotta on nyt varmasti iskussa. Vaasalaisittain täytyy toivoa että pitkä bussimatka hidastaa Kuopion vahvaa (ilmeisesti) avausta, ettei heti pauku omiin. Kotietu saattaakin olla se ratkaiseva tekijä. GO ROYALS!

 • Hieno vastaus teme,kiitos siitä. Royals-steelers tulee olee huikea ottelu missä steelers on voittaja just ja just….mutta voi hyvinkin olla toistepäin :) (kotietu)
  Hangossa yhtä tasainen ottelu tulossa missä hanko voittaa niinikään just ja just.

  Neljä parasta jäljellä,onnea kaikille. 2-divari on ollu suht laatu sarja tänä vuonna.

 • Kovasti yrittää pojat lähettää paineita ennakkosuosikin asemasta savon suuntaan. Katsotaan nyt vaan sitä sarjataulukkoa ja maalieroa. Huikea määrä paukutettuja pisteitä Vaasalla ja saa Steelerssit olla tarkkana ettei heti omissa kolise. Veikkaan että viimeiselle 12 minuutille lähdetään tilanteessa 21-13

 • Totuushan on myös se että steelers pelasi kovemassa lohkossa.

 • Kuulemma kuuluisa viittaa lepää Steelerssin kaapissa?

 • Munkin mielestä se viitta vilahti siellä Steelersin kopin perukoilla;-)

 • Ylivoimainen ykkönen ja suosikki on Steelers! Koko kauden tätä on rummutettu ja totta se sitten olikin! Lohkojen erot ei vaikuttanut olevan suuret..Huskies vie HSC ja pelaa myös finaalissa.

 • Lauantaina SunCity näyttää toisen puolensa. Silloin nimittäin sataa ja tuulee reilusti. Koiranilma…

 • Täällähän on mitalit jo näköjään jaettu jo Hangon ja Kuopion välillä..

  Wasa Royals paukutti todellisuudessa yli 400 pistettä taululle runkosarjan aikana. Oliko lohko sitten heikompi tai ei niin rookiejoukkueelle (täällä yleisesti käytetty nimike) tuo ei ole heikko saavutus.

  Steelerssin odotetaan nuijivan Royalsin maanrakoon sunnuntaina. Tähän en henkilökohtaisesti usko.

 • Jos näistä nyt jotain suosikkeja pystyy vetämään niin eiköhän selvin ole Vaasa 7-0 rekordilla ja +324 maalisuhteella. Pori oli Kuopiota vastaan niin rampa, että todellisista voimasuhteista ei voi sanoa mitään. Hanko ja Hämeenlinna puolestaan pelasivat Wolvoja vastaan ja muutenkin kesän aikana niin tasaiset suoritukset, että aika fakiiri saa olla jos tuosta ennakkosuosikin arpoo.

 • Mielestäni täällä vallitsee aikamoinen konsensus siitä, että semeistä tulee tiukat. Kaikilla joukkueilla on omat kannattajansa, jotka uskovat omiinsa, mutta sehän on selvää. Vaasaa on kehuttu paljon aivan hyvästä syystä ja Kuopio nousi rinnalle Pori-voittonsa ansiosta. HSC tai Huskies tuskin nyt ovat ennakkosuosikkeja finaalissa, mutta pyttyä ei ole vielä nostettu ilmaan voiton merkiksi.

 • Sää näyttää paranevan lauantaiksi ja jos yhtään kesän pelipäivien sääilmiöt pitää paikkansa niin hangossa tulee olemaan lämmin päivä :) joten tervetuloa katsomaan rukkiareenalle semifinaalia.

 • Tervetuloa viikonloppuna Vaasaan klo 16 seuraamaan kauden ehkä tähän saakka kovinta ottelua:
  http://www.vikings.fi/tpl_site_01.asp?sua=1&lang=1&s=14

  Paikalle saa saapua kauempaakin ja ottaa koko perhe mukaan!

  Istumapaikan saa ~ 400 ensimmäistä : ) Pomppulinnoissa on toki tilaa lapsille tai lapsenmielisille…