Sinipaidat kohtaavat Velodromilla

jefumaster 9.8.2013 10:29 7 kommenttia

(5-3)

(6-2)

11.08.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Wolverines romahti täydellisesti kohdatessaan Vantaa TAFT:n toisella sarjakierroksella Tikkurilan Peltolassa. Nyt panokset ovat astetta kovemmat.

Vantaa TAFT:n nousu tämän kauden komeetaksi alkoi maagisella nousulla kotiottelussaan Wolverinesia vastaan. Helposti 0-19 johtoon siirtyneet Ahmat menettivät otteensa pelistä vantaalaisten päästessä huormioituneeseen pelitilaan ja palloralli-kaksikko Miro KadmiryAndre Privott pelasivat näyttävällä yhteispelillä joukkueensa matkalle kohti playoff-pelejä. Puolustajista erityisesti Okko Outinen oli tulessa raadellen Ahma-hyökkäystä armotta.

Helsinki Wolverines pelasi kauden heikointa jenkkifutistaan Peltolan nurmella. Pallollista vastuuta jaettiin pelaajille harvakseltaan ja kuvaavaa Ahmojen huonolle päivälle oli Stephen Stokesin 34 juoksujaardia ottelun aikana. Joukkueen kaikki kolme amerikkalaispelaajaa kävivät kentän laidalla paikattavana ja huormiossa pelanneet nuoret vantaalaiset käyttivät saamansa pelitilan täydellisesti hyödykseen. Wolverines-pelinrakentaja Cedric Johnson heitti ottelussa peräti neljä syötönatkoa.

Sunnuntain ottelussa molemmilla joukkueilla panoksena on paremmat asemat playoff-peleissä. Kukaan kolmesta Roostersin ohella jatkopeleihin yltäneestä joukkueesta ei halua kohdata hallitsevaa mestaria kuoleman kierroksella. Taftin tie paremmille paikoille on joukkueista haastavin. Se kohtaa jäljellä olevissa otteluissaan juuri kovimmat kilpailijansa, Wolverinesin sekä Crocodilesin. Tie huipulle onkin raivattava vaikeimman kautta.

Ennen kauden alkua pohdittiin millon kotimaista pelinrakentajaa käyttävä joukkue on viimeksi yltänyt playoff-peleihin. Tämän kesän aiheen muistaminen tulee piirin verran helpommaksi Miro Kadmiryn tehdessä sen, mihin edellisen kerran tarvittiin Suomen kaikkien aikojen parasta pelinrakentajaa, Petrus Penkkiä. TAFT-hyökkäys on kaudella 2013 ollut iloista katsottavaa ja aina Privottin tullessa kentälle on vastustajan takapuolustajien oltava valmiustilassa. Gridironin tähtikisaa johtava amerikkalainen on kahdeksassa pelaamassaan otteluussa kerännyt kiinniottojaardeja jo muhkeat 909 kpl. Oletettavaa on, että tuhannen raja tulee särkymään joko sunnuntaina tai viimeistään seuraavana viikonloppuna.

Hannu Abonce palaa pelikentille

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Wolverines puolustus pelasi ensimmäistä kertaa miesvartiointia amerikkalaisen Jeremy Hendersonin valitessa pelipuolensa aina Privottin mukaan. Kesäkuussa taktiikka ei toiminut. Nyt Wolverines puolustus on muuttanut pelikirjaansa Peetja Mannilalle mieluisaksi. Myös miehityksessä nähdään muutoksia. Maajoukkueen takamies Tuukka Hämäläinen ei ole sunnuntaina pelaavassa kokoonpanossa. Vastapainoksi joukkue ilmoitti torstaina Hannu Aboncen tekevän paluun joukkueen puolustukseen. Lisäksi jo neljännelle sijalle liigan kiinniottotilastoissa noussut Jordan Brescacin tullaan näkemään tavoittelemassa Kadmiryn heittoja puolustajan paikalta.

Privott vs Henderson Kuva Tero Kaiponen

Pelin asetelma on varsin suoraviivainen. Taft pyrkii pelaamaan pois Wolverinesin vaarallisen juoksupelin ja Ahmat haluavat horjuttaa Kadmiryn heittovarmuutta vahvalla frontillaan. Edellisessä kohtaamisessa TAFT-pelinrakentaja säkitettiin neljästi tason kuitenkaan laskematta. Kadmiry heitti ottelussa viisi touchdownia. Yksittäisen laitahyökkääjän varjostaminen pois pelistä on yleensä haastavampi urakka kuin saman tekeminen keskushyökkääjälle. Wolverines hyökkäyksessä vaarallisia juosupelin tekijöitä löytyy kuitenkin, kaksi pelinrakentaja Johnsonin osallistuessa jaardien keruuseen lähes Stokesin tahtiin. TAFTIN juoksupeli on ollut Greg Tellishin varassa. Edellisessa Wolverines-pelissä amerikkalainen eteni ainoastaan 31 jaardia.

Ottelu suorana URHO-kanavalla

Sunnuntain ottelussa tullaan näkemään varmasti playoff-meininkiä runkosarjastatuksesta huolimatta. Tunnetila on syytä pitää kuitenkin kontrollissa, ettei ottelun ratkaisuja toteuteta keltaisia lippuja lennättämällä. Wolverines keräsi edellisessä ottelussaan Seinäjoella muhkeat yli 150 rangaistusjaardia. Samaan ei ole enää varaa mikäli joukkue haluaa pelata vielä tosissaan Suomen mestaruudesta. Vaahteraliigan runkosarjan 9. kierroksen ottelu Helsinki Wolverines – Vantaa TAFT pelataan Käpylän Velodromilla sunnuntaina 11. elokuuta klo 18.00 alkaen. Ottelua voi seurata suorana myös URHO-TV:n lähetyksenä.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Hendersonin ja Hennesyn pelatessa miesvartiontia voidaan povata ottelusta erittäin runsas maalista. Mannilan tuntien Abounce istuu koko ottelun, vaikka mies on varmaan ottanut enemmän syötönkatkoja yhdellä kaudella kun edellä mainitut Vaahtera vuosinaan yhteensä.

  • Wolvojen puolustuksessa Sarvelalla ja Hendersonilla on pomminvarma rooli. Lopuista paikoista taistelee Hennessy ja Abonce sekä hyökkäyksestä siirrettävät Stokes, Brescacin ja Sagne. Hennesyä kyykytettiin erityisesti EFL peleissä mutta parantanut loppua kohden. Soveltuu paremmin safetyksi kuin korneriksi. Viime matsissa Henderson yritti klenkata Privotin kyydissä aika huonolla tuloksella. Nyt jalka kai vähän parempi. Wolvot voittaa 3 tdn marginaalilla.

  • Sota ei yhtä miestä kaipaa mutta tämä on kova menetys vantaalaisille
    http://www.taft.fi/?x103997=355362

  • Tuli vähän niinku Isän kädestä.

  • Ehkä se pahin hypetys nyt ton porukan ympärillä laantuu.

  • Hypestä tiedä, mut TAFT on kyllä tällä kaudella kehunsa ansainnut.

  • Kuten myös haukut! Paska peli oli eilen