Huskies suosikkina puolivälieriin

Tuomo Tomperi 9.8.2013 12:34 Yksi kommentti

(5-1)

(4-2)

10.08.2013 klo 16:00 Hämeenlinna

Varsinkin hyökkäyspelin tasoaan roimasti nostanut Hämeenlinna Huskies isännöi kakkosen puolivälieräottelussa Helsinki Wolverines II:sta.

Viidellä voitolla ja vain yhdellä tappiolla pudotuspeleihin saapuva Hämeenlinna Huskies on pudotuspelien käynnistyessä monen mielessä yksi sarjan mestarisuosikkeja. Vaikka Wasa Royals veikin joukkueiden runkosarjakohtaamisen, voivat joukkueet kohdata uudelleen Rautamaljassa. Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkue Wolverines II on asetettu ennalta altavastaajan asemaan, mutta juoksupainotteista hyökkäystä esittävä helsinkiläisjoukkue ei lähde Hämeenlinnaan nöyristelemään. Joukkueen vahvuutena on vahva puolustuspeli, joka päästi ottelua kohden vain 10 pistettä tämän kauden runkosarjassa.

Runkosarjan loppuminen on joillekin pelaajille suorastaan helpotus. Huskiesin kokenut pelinrakentaja Niclas Carpelan kertoo odottaneensa pudotuspelejä jo pitkään. Pudotuspeleissä vastus kun on poikkeuksetta huippuluokkaa, ja niin sanottuja helppoja otteluja ei ole. Lauantain vastus Wolverines II antaitsee Carpelanilta hatunnoston – varsinkin puolustuksen puolella.

– Wolverines II näyttää joukkueelta, joka tietää mitä tekee. Puolustuksessa tukimiehet putoavat hyvin alueille, ja joukkue tekee muutenkin asioita joita kaikki vastustajamme eivät todellakaan tehneet kunnolla, Carpelan kehuu.

Myös helsinkiläisjoukkueen hyökkäyspeli on Hämeenlinnalle tuttua. Wolverines II:n aseena on monipuolinen juoksupeli, jossa palloa voi kantaa keskushyökkääjien lisäksi myös pelinrakentaja Mikko Moilanen. Carpelanin mukaan tulevan vastustajan vahvuudet ovat selkeästi kuitenkin puolustuksen puolella.

– Puolustuksen linja käyttää paljon stuntteja, tukimiehet täyttävät hyvin juoksupelissä ja auttavat heittopuolustuksessa. Joukkueen takamiehet ovat pystyneet hyvin syötönkatkoihin, Carpelan arvioi.

Kuva: Teuvo Rämänen

Wolverines II:lle pieni altavastaajan asema sopii. Joukkueessa pitkään vaikuttanut Marcus Andersson kertoo, että pelaajat ovat nälkäisiä, ja innostuvat pelaamaan sitä kovempaa, mitä kovempi joukkue tulee vastaan. Helsinkiläiset tuntevat Carpelanin ja hänen pyörittämänsä hyökkäyksen vaarallisuuden.

-”Nesi” Carpelan tuntee laiturinsa erinomaisesti. Myös Harri ”Lässy” Leskinen tuo oman vaarallisuutensa vikkelillä jaloillaan koirien hyökkäykseen. Odotamme tiukkaa vääntöä lauantaille, Andersson kommentoi.

Carpelan arvioi, että voittaakseen Huskiesin on pelattava hyvin ottelun alusta loppuun ja noudatettava sovittua pelisuunnitelmaa tarkkaan. Kokenut pelimies näkee pallonmenetysten nousevan suureen rooliin ottelussa, josta odotetaan ennalta varsin vähämaalista. Jo kolmella touchdownilla voidaan päästä pitkälle, joten pallonriistot saattavat merkitä jopa tavallista enemmän. Huskiesin juoksupeli on kuitenkin pelinrakentajan mukaan kehittynyt kauden edetessä, joten joukkue lähtee lauantain otteluun luottavaisena. Huskies pystyy haastamaan vastustajansa monipuolisesti sekä heittäen että juosten.

Viime vuonna Wolverines II selvisi myös pudotuspeleihin, mutta silloin Kuopio Steelers oli selkeästi vahvempi Väinölänniemellä pelatussa ottelussa. Joukkue lähtee nytkin otteluun haastajan asemasta ja paineitta, muttei kuitenkaan vailla mahdollisuuksia. Jos helsinkiläisten puolustus jatkaa omalla tasollaan ja hyökkäys käyttää tilaisuutensa, voi Pullerilla juhlia Wolverines II.

– Onnistumisia tarvitaan niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolelta jo ottelun alussa, Marcus Andersson toteaa.

– Jos kundit antaa 100 % ja pelaa niin kuin ollaan sovittu, on voitto omissa käsissä. Virheitä pitää välttää ja vastustajan virheistä rokottaa.

Lue myös

Kommentoi