Butchers ja Indians kohtaavat Porvoossa

Gridiron Staff 9.8.2013 14:22 Ei kommentteja

(3-5)

(3-5)

10.08.2013 klo 16:00 Porvoo

Suurella todennäköisyydellä pudotuspelien ulkopuolelle jäävät joukkueet kohtaavat nyt toistamiseen tällä kaudella.

Porvoon ottelun joukkueista Butchersilla on vielä ennen kahta viimeistä kierrosta hiuksenhienot mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin, mutta omissa käsissä pudotuspelipaikka ei enää ole. Kaikella todennäköisyydellä ulos pudotuspeleistä jäävä porvoolaisjoukkue lähteekin isännöimään Indiansia käytännössä paineitta. Voitto Butchersia silti epäilemättä kiinnostaa – onhan kauden alussa kärsitty neljän pisteen tappio Kouvolalle suuri syy siihen, miksi Butchers on jäämässä pois tämän kauden jatkopeleistä.

Kesäkuussa Indiansia vastaan Butchers vei kokonaisjaardit 347-206, mutta voiton vei kotijoukkue. Indiansin hyökkäys oli ollut koko ottelun kohmeessa, mutta viimeisellä neljänneksellä Indiansin pelinrakentaja Columbus Givens löysi tilaa Butchers-puolustuksen keskeltä ja pinkoi 53 jaardisen juoksun porvoolaisten maalin porteille. Hetkeä myöhemmin Givens oli jälleen asialla löytäen nuoren Joonas Koiviston maalialueelta. Yksi Koiviston kauden kolmesta kiinniotosta sattui Butchersin kannalta erittäin hankalaan paikkaan, sillä voitolla Indians-ottelusta Butchers olisi nyt varsin hyvissä asemissa pudotuspelejä ajatellen.

Kouvola Indiansin kausi alkoi lupaavasti, mutta lukuisat loukkaantumiset ovat sysänneet joukkueen nyt neljän ottelun syöksykierteeseen. Vahvasti tuontivoimaan luottaneen Indiansin kausi lähti liikkeelle väärällä jalalla jo ennen kotimaisen liigakauden alkua, kun yksi viime kesän Indians-sankareista, Jukka Lautamatti, loukkasi itsensä pelatessaan lainapestillä Puolassa. Ennen kauden alkua esitetty uhkakuva joukkueen kapeasta rungosta ja loukkaantumisten vaikutuksesta on käynyt Kouvolassa pahemman kerran toteen. Hieman vastaava tilanne nähtiin liigatasolla viime vuonna Oulussa, kun Aappo Salorannan loukkaantuminen sysäsi Northern Lightsin seitsemän ottelun tappioputkeen lupaavan alun jälkeen.

Lauantain ottelussa selviää, miten heikosti viime aikoina esiintynyt Indians-puolustus pystyy vastaamaan Porvoon Bill Ashburnin, Micky Kyein ja Ville Kurvisen johtamaan hyökkäykseen. Kurvinen rankaisi Indiansia kesäkuussa 192 jaardilla ja kolmella touchdownilla. Loukkaantuneen Chaz Thompsonin puuttuminen Indiansin takalinjoilta voi avata Kurviselle tilaa myös lauantaina. Kahdessa viime ottelussaan yhteensä vain 50 jaardia heittopelissä edennyt Micky Kyei pyrkii myös epäilemättä palaamaan aiemmin kaudella nähdylle tulostasolleen.

Kommentoi