Lauantaina punnitaan kärjen ja hännän ero

Gridiron Staff 8.8.2013 14:10 3 kommenttia

(1-7)

(8-0)

10.08.2013 klo 17:00 Jyväskylä

Sarjan perää pitävä Jaguaarit saa lauantaina vieraakseen tappiottoman Helsinki Roostersin.

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Helsinkiläiset ovat selvääkin selvempi ennakkosuosikki otteluun. Roosters voi halutessaan peluuttaa parhaita pelaajiaan ja lähteä helppo voitto taskussaan kohti Helsinkiä. Jaguaarien takakenttä ei pysty pysäyttämään Robert Johnsonin ilmasirkusta vaikka jyväskyläläiset pelasivatkin Kouvolaa vastaan hyvän ottelun.

Ottelu muuttuu mielenkiintoisemmaksi, mikäli Johnson huilaa ja runkosarjan voiton jo varmistaneen Roostersin hyökkäystä johtaa Eino Matikainen. Matikaisen onnistumisprosentti on suomalaiselle pelinrakentajalle hyvä 51,3. Hän ei ole kuitenkaan rauhassa taskussa pysyvää tyyppiä, vaan ottaa helposti jalat alleen. Viiden heitetyn touchdownin lisäksi Matikaisen tilillä on kuusi syötönkatkoa ja 36 juoksuyritystä. Jaguaarien puolustusta vastaan tämä pelityyli ei ole sopivin mahdollinen. Joukkueiden avauskohtaamisessa Roosters johti ottelua jo 30-0, mutta Matikaisen siirryttyä pelinrakentajaksi, onnistuivat keskisuomalaiset kirimään loppulukemiksi 37-20. Mikäli Roosters päättää lähteä otteluun Matikaisen johdolla, saavat keskushyökkääjät Christoffer Anttila ja Alexander Kuronen ottelussa varmasti tavallista enemmän vastuuta.

Rocky is back in town

Jyväskylässä 2008 ennätyksiä Ryan Rufenerin kanssa rikkonut laitahyökkääjä Rocky Ciasulli on tällä kaudella ollut loukkaantumisestaan huolimatta Roostersin paras laitahyökkääjä. Jyväskylässä pelattiin vielä 2008 komeissa puitteissa Harjun stadionilla. Katsomossa kävi säännöllisesti myös rumpuryhmä, jonka ehdottomiin suosikkeihin Rocky lukeutui. Ciasulli antoi vastavuoroisesti tunnustusta takaisin katsomoon.

Kuva: Turku Trojans– Siinä missä saksalaisilla joukkueilla on ehdottomasti suurimmat fanilaumat, olivat vähät kannattajat Suomessa intohimoisimpia. Saatan olla tässä arviossa hieman puolueellinen koska Jyväskylässä fanit (The Hooligans) saapuivat otteluihin rumpujen, torvien ja erilaisten muiden insrumenttien kera. Mieleeni on jäänyt se, että aina jos onnistuin maalinteossa he soittivat Rocky-elokuvan tunnuskappaletta ”Gonna Fly Now”. Se tuntui uskomattomalta.

Nähtäväksi jää mikä on Jyväskylän fanikulttuurin tämän hetkinen taso ja minkälaisen vastaanoton Jaguaarien vanha sankari Palokassa saa. Toinen entinen Jaguaarien paitaa kantanut Roosters-pelaaja ottelussa on Aleksi Kriivarinmäki, jolla riittänee pelihaluja vanhoja pelikavereita vastaan.

Roosters ei ole kuitenkaan yksin Ciasullin otteiden varassa, vaan joukkueella on muitakin hyviä laitahyökkääjiä. Kimi Linnainmaa on ilmoitettu otteluun poissaolevaksi, mutta esimerkiksi Markus Lievosella, Ilkka Laitisella ja Henri Myöhäsellä riittää käsiä ja jalkoja Jaguaarien takakentän harmiksi asti.

Jaguaarit tarvitsee voiton Roostersista tai Butchersista

Varmistaakseen sarjapaikkansa tulevalle Vaahteraliigakaudelle, Jyväskylän tarvitsee ohittaa 69ers sarjataulukossa. Jäljellä ovat kotiottelut Roostersia ja Butchersia vastaan.

Jaguaarit on parantanut peliään Perttu Ahilan ja Pasi Raatikaisen palattua täyteen pelikuntoon, mutta Roostersin ykkösmiehistö lienee liian kova pala purtavaksi. Jyväskylän parhaimmat saumat voittoon piilevät siis lähinnä siinä, että kotiedun varmistanut Roosters antaa avainpelaajilleen huiliaikaa. Jyväskylän puolustus voi tuolloin saada liigan kärkitaklaaja Demetrius Codyn johdolla helsinkiläisten hyökkäyksen aisoihin. Joukkueiden avauskohtaamisessa Evan Mozzochi pelasi myös hyvin ja voi Ahilan paluun sekä parantuneen linjapelin siivittämänä pitää ottelun tasaisena. Linjapelin paraneminen on elinehto myös Walter Pamin ja Josef Sakerin juoksuille.

Ottelu pelataan Jyväskylän Palokassa lauantaina klo 17.00 alkaen.

Muista myös

Kommentoi