Kova kovaa vastaan Kuopiossa

Tuomo Tomperi 8.8.2013 18:17 5 kommenttia

(5-1)

(2-4)

10.08.2013 klo 17:00 Kuopio

Lauantaina Kuopiossa pelattavassa ottelussa panoksena on paikka II-divisioonan välieriin. Takavuosilta toisilleen tutut joukkueet kohtaavat nyt ensimmäisen kerran sitten kauden 2009.

Kahden juoksupainotteisen joukkueen kohtaaminen on ennalta varsinainen jenkkifutisfanin unelma. Vuosia yhdessä divisioonaa tahkonneet joukkueet pelaavat juoksupainotteista jenkkifutista, jossa nähdään varmuudella vauhtia ja kovia iskuja. Steelersin keskushyökkääjä Jari Sinkkonen ja Kuopion vahva hyökkäyksen linja saavat vastaansa nopean ja atleettisen porilaispuolustuksen, jonka periaatteena on isoja pelejä karsiva bend but don’t break -filosofia. Ottelussa on vahvoilla se, joka pystyy liikuttamaan palloa maata pitkin tasaisella tahdilla.

Perinteikkäät seurat ovat menneiltä vuosilta toisilleen hyvinkin tuttuja vastuksia, vaikka aivan viime vuosina joukkueet eivät olekaan kohdanneet. Vuosina 2005-2009 joukkueet kamppailivat yhdeksän kertaa, Steelersin voittaessa viidesti. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Steelersin Niclas Carpelan heitti kaksi touchdownia ja herra nimeltä Zach Schafer pinkoi maata pitkin 307 jaardia, kun Steelersin juoksukone päihitti Bearsin I-divisioonan välierissä. Muutamassa vuodessa molempien joukkueiden rosterit ovatkin perinteistä huolimatta muuttuneet varsin voimakkaasti.

Jotain tuttua lauantain kilpakumppaneissa kuitenkin toisilleen on. Neljä vuotta sitten pelatun kamppailun kovin taklaaja, tukimies Jukka Lunden, nähdään myös lauantaina porilaisten kokoonpanossa. Nähdäänpä Bearsin paidassa yhä myös muuan Xavier André. Pitkään seuraa edustanut pelimies nähdään tällä kaudella joukkueen päävalmentajan ja pelinrakentajan tehtävissä. Tämän kauden runkosarjassa joukkue on kohdannut kenties kovinta vastarintaa kaikista II-divisioonan joukkueista, sillä kuuden ottelun aikana vastaan on asettunut sekä Wasa Royals että Hämeenlinna Huskies kahdesti. André uskoo joukkueen vaativan runkosarjan olevan kuitenkin etu pudotuspeleissä, vaikkei joukkueen voittosarake mairittelekaan.

– Vaikka voittoja olisi saanutkin tulla enemmän, olemme mielellämme ottaneet haasteen vastaan. Joukkueet joita vastaan olemme pelanneet, ovat hyvin organisoituja ja ansaitsivat voittonsa. Kovat pelit ovat olleet etu, sillä niiden myötä olemme voineet kehittää nuoria pelaajiamme kilpailullisessa ilmapiirissä, André kertoo.

– Jätkien tämän kauden suorituksia ei todellakaan voi moittia – he ovat tehneet kaiken mitä heiltä on pyydetty.

Kuvat: Jari Turunen

Steelersin pelinrakentajana tällä kaudella pelannut kokenut Mikko Soininen odottaa tulevaa Bears-kohtaamista innolla. Vaikka joukkue onkin kovin erilainen kuin vuonna 2009, Kuopiossa odotetaan kovaa vääntöä.

– Odotan todella kovaa koitosta, varmasti fyysistä peliä odotettavissa molemmilta joukkueilta. Voimasuhteita on hankala arvioida tarkasti, koska emme ole pelanneet Poria vastaan hetkeen ja joukkueet olivat tällä kaudella eri lohkoissa, Soininen miettii.

Kokenut pelimies uskoo, että homma ratkeaa perinteisesti virheisiin ja siihen, kumpi joukkueista pystyy pitämään pelinopeuden ja kovuuden korkealla tasolla.

– Porin joukkueessa on paljon kovia pelaajia ja osaava valmennus, eli vastus tulee olemaan varmuudella kova. Meillä haasteena on löytää pelivire vapaan viikon jälkeen ja etuna levännyt joukkue. Porilla homma menee varmaan enempi toisinpäin.

Pudotuspelien alkaessa molemmilla joukkueilla on alla kovat ottelut Rajaritareita ja Huskiesia vastaan. Porin André uskoo, että kovista peleistä on suuri etu ratkaisupelien käynnistyessä. Kovien joukkueiden kohtaaminen jo runkosarjassa valmentaa joukkueita menestymään myös mentaalipuolella. Kauden rasitusten ei pitäisi tuntua vielä liikaa, sillä molemmilla joukkueilla on tässä vaiheessa kautta alla ainoastaan kuusi ottelua.

– Uskon, että pelaajamme ovat enemmän kuin valmiita lauantain otteluun. Odotan kahden kokeneen seuran välistä kovaa kamppailua, André päättää.

Ottelu pelataan joistain ennakkotiedoista poiketen lauantaina kello 17 Kuopiossa Väinölänniemen nurmikentällä.

Kommentoi

  • Jotenkin on sellainen tunne, että tulemme näkemään aivan uudenlaisen Porin. Jos Pori ”yllättäin” voittaakin Kuopion, ei se vielä kerro ristikkäisistä tasoeroista. En nimittäin yllättyisi ihan hirveästi (ehkä kuitenkin vähän), vaikka Pori siinä tapauksessa menisi jopa finaaliin.
    Veikkaan kuitenkin Kuopion voittoa ja heitä finaalissa. Ja miksei Royals? Kaikki kunnia heille, eikä kyse ole tasoeroista. He vain eivät ole tällä kaudella joutuneet tappioasemaan ja se saattaa sotkea pelin. Ehkä? Voihan olla, että voittavat finaalin 40-0.

  • Pori on pelannut hyvin koko kauden ja tänään nähdään Bearsin todellinen taso. Steelers on tällä kaudella voittanut vastustajansa lähes aina (paras esimerkki Rajaritareita vastaan) toisella puoliajalla paremman kuntonsa ansiosta. Suomeksi sanottuna siis, Steelers ei niinkään paranna peliään toisella puoliajalla, vaan Steelersin tahti ei pysähdy missään vaiheessa ja kun vastustajat lähtevät toiselle puoliajalle hieman takki auki jää kuopiolaisille mahtava paikka takia vastustajan työmoraali nollille. Jos Pori onnistuu ottamaan tuntuvan johdon ensimmäisellä puoliajalla ja välttämään nopeat takaiskun toisella puoliajalla, joutuu Steelers ahdinkoon ja se on Porin yksi harvoista mahdollisuuksista voittaa peli. Steelers on tänä vuonna osoittanut että jenkkifutispelit voitetaan neljännellä neljänneksellä ja Porin on oltava valmis taistelemaan loppuun asti.

    Nyt jos pitäisi rehellinen mielipide tuloksesta antaa niin sanoisin että 35-14 (7-14) Steelersille. Portilla on kuitenkin yllättävänkin suuret mahdollisuudet voittaa, älkää ikinä aliarvioiko ketään.

  • …ja otsikon voi vaihtaa muotoon: Kova löysää vastaan.

  • Kyllä oli Pori surkea! En tiedä oliko ”karhu” jo vetäytymässä talviunille vai mikä vaivasi, mutta ei olisi pleijaripalloksi uskonut.