Divisioonan runkosarja päätökseen

Tuomo Tomperi 8.8.2013 12:31 15 kommenttia

Ykkösdivisioonassa pelataan lauantaina kolme ottelua Sipoossa, Nokialla ja Tampereella. Runkosarjan voittaja on selvä, mutta muista sijoituksista taistellaan yhä.

Runkosarjan viimeiselle kierrokselle lähdettäessä sarjaa johtaa ylivoimaisesti tappioton Turku Trojans, jonka tähtäimessä on voittaa divisioona puhtaalla pelillä kauden 2011 TAFT:n tapaan. Trojans kohtaa Pyynikillä nousujohteisen Saintsin, joka otti viime viikonloppuna hieman yllättävän voiton paikallisvastustajastaan, Nokia Ghosthuntersista. Pudotuspelipaikkansa jo varmistaneella Saintsilla on mahdollisuus voitolla napata runkosarjan kolmas tila itselleen.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majander ei lähde nöyristelemään, mutta myöntää reilusti, että tuleva vastus on huippuluokkaa.

– Turku on sarjan kovin joukkue. Jokaiselta osa-alueelta löytyy kärkipään tekijöitä ja toimintaa. Me lähdemme Turkua vastaan täysinä altavastaajina, Majander arvioi.

– Siinä voi olla meidän saumamme: kukaan ei odota meiltä yhtään mitään.

Trojansin ylivoima sarjassa on ollut sitä selvempää, mitä pidemmälle runkosarja on edennyt. Ennen kesätaukoa joukkue joutui pari kertaa tiukille, mutta kesäkuun lopusta lähtien jokainen voitto on tullut vähintään 20 pisteen erolla. Mm. tulevalle vastustajalleen Saintsille Trojans löi jauhot suuhun heinäkuun alussa 48-6. Jos Trojans voittaa lauantaina, kohtaavat samat joukkueet hyvällä todennäköisyydellä uudestaan Turussa välierissä.

Sipoossa Oulu Northern Lights saa vastaansa kaikki ottelunsa tällä kaudella hävinneen Bulldogsin. Oululaisille odotettu voitto varmistaisi kotiedun välierävaiheeseen, riippumatta toisten otteluiden tuloksista. Harva odottaa kotijoukkueelta voittoa, mutta ilman taistelua ei Bulldogs sarjapisteistä luovu. Oulun ottelussa joukkue jaksoi Northern Lightsin tahdissa hyvin ottelun alkupuolella, mutta kapea rosteri alkoi pian näkymään pelaajien väsyessä. Northern Lightsin tilannetta rasittaa keskushyökkääjä Mika Nissisen loukkaantuminen, mutta toisaalta joukkue vahvistui viime otteluun merkittävästi, kun Sveitsistä palannut Aappo Saloranta nähtiin jälleen oranssipaidassa. Saloranta onkin pudotuspelien lähestyessä epäilemättä merkitty mies, jonka tekemisiä Bulldogs-ottelussa tullaan seuraamaan tarkkaan.

Kaksi miinuspistettä talvikaudella saanut Nokia Ghosthunters on Saintsin ja Northern Lightsin tapaan saalistanut viisi voittoa. Kotietuun joukkueella ei kuitenkaan ole edes teoreettisia mahdollisuuksia, joten ottelussa Falconsia vastaan pelataan kolmannesta sijasta. Joukkueen päävalmentaja Rami Lilja toteaa joukkueen ennakossa, että Saintsia vastaan nähtyihin virheisiin ei enää ole varaa.

– On päivänselvää, että meidän pitää suojella palloa paremmin kuin viime ottelussa. Hyökkäyksemme osalta meillä on kaikki aseet Falconsin kovan puolustuslukon aukaisemiseen ja meidän pitää onnistua pisteiden teossa heti ottelun alusta asti. Pisteitä ei ole varaa jättää kentälle. Puolustuksemme täytyy pysäyttää todennäköisesti (Oscar) Vazquez-Dyerin johtama hyökkäys ja varautua siihen, että mies on erinomainen juoksemaan pallon kanssa myös itse. Löysäilyyn ei ole varaa, Lilja ennakoi.

Myös Hyvinkää Falconsilla on ennen viimeistä kierrosta pienet mahdollisuudet pudotuspeleihin. Joukkueen kannalta hyvät uutiset ovat siinä, että pudotuspelipaikka on täysin omissa käsissä. Joukkueen tulee voittaa Ghosthunters yli 29 pisteellä, neljännen tilan varmistamiseksi. 28 pisteellä Ghosthuntersille aiemmin kaudella hävinnyt Falcons joutuu kuitenkin lähtemään otteluun vahvasti vajaamiehisenä, sillä alkukauden reilusti yli 30 pelaajasta pelikunnossa on vain reilu 20. Tilannetta ei ainakaan helpota pelinrakentaja Henri Winterin puuttuminen myös tulevasta ottelusta Oulu-ottelun tapaan. Oulussa molempiin suuntiin isossa roolissa pelannut Oscar Vazquez-Dyer oli alkupuolella ottelua elementissään, mutta väsyi ymmärrettävästi ottelun edetessä.

Jos Ghosthunters voittaa ja Saints häviää samaan aikaan Tampereella, matkaa Ghosthunters välieriin Ouluun. Nokialaisjoukkueen kannalta tarkalla sarjasijoituksella ei ole juurikaan merkitystä, sillä voittaaksen sarjan mestaruuden joukkueen on joka tapauksessa pystyttävä kukistamaan kaikki vastustajansa. Kotiottelua joukkueelle tuskin pudotuspeleissä enää tarjotaan, oli sarjasijoitus kolmas tai neljäs.

Lue myös

Kommentoi

 • Mihis Winter on hävinnyt? Huhut kertoo lopettamisesta kesken kauden, pitääkö paikkansa?

 • Winter häipynyt? wtf?

  Pelaaja tekee peliuralleen itsemurhan! Tuollaiset pelaajat eivät kuulu joukkueurheiluun. Menkööt pelamaan pingistä.

 • Kuulemma lopetyi kesken pelin.

 • Kuulemma lopetti kesken pelin.

 • Ohoh. Ei oo pelimies. Ei ole tervetullut mihinkään seuraan tuollainen kundi.

 • Hoh hoh.. Aikamoista menoa kyllä nyt

 • Eikö pää kestänyt kun ei aina tullutkaan 50-0 voittoja?

 • Laitetaan nyt tänne ettei kenellekkään jää epäselväksi :) Tappiot kuuluu jefuun ja sille ei voi mitään. Joukkueen pelaajat antoivat aina kaikkensa ja enempää en voisi heiltä pyytää.
  Olen pelannut koko kauden ”koirankopissa” ja en saanut sitä kehittymisen tukea minkä suomalaisen qb:n pitäisi saada, varsinkin 1.divari tasolla. Ongelma on ollut myös koko kauden siinä että joukkueesta on puuttunut hyökkäyksen kordinaattori koko kauden joten hyökkäyksen johtaminen ja kuka sitä pyörittää on ollut todella sekava. Omien työkiireiden myötä myös sitten tulin lopulta siihen päätökseen, että parempi astua sivuun. Hyviä joukkueita on ollut tänä vuonna vastassa ja kaikki ovat meistä kyllä voittonsa ansainneet.
  Päältäpäinhän tämä näyttää pahalta mutta tietysti näissä ei kerrota kaikkea mitä kulisseissa tapahtuu. Ovet paukkuen en ole lähtenyt enkä vihamiehiä ole lähtenyt tekemään.
  Paljon tuli tästä jefu kaudesta opittua ja toivottavasti sitä voisi vielä tulevaisuudessa jatkaa :)

  Loppuun divarin lopullinen järjestys:
  Turku
  Oulu
  Nokia

  Tsemppii kaikille playareihin ja erikois kiitos Sipoolle. Pojilla teki tiukkaa kerätä porukkaa loppukauden peleihin mutta hyvin hoiti kunnialla pois. Respect!

 • Marginaalilajissa ei niitä OC:ta välttämättä joka jengiin löydy saatikki QB:lle valmentajaa. Peli ja kokemus kehittää miestä siinä missä valmennuskin.
  Mielestäni Hyvinkää lähti tavoittelemaan liikaa, jengi ei ole ykkösen tasoinen ainakaan vielä.

 • Jengi oli todellakin ykkösen tasonen. Reeneihin ei vaan saatu tarpeeksi porukkaa ja siitä kärsittiin sitten peleissä. Ei tätä lajia voi pelata höntsäten :)

 • Eikös se kerro jotain tasosta/ motivaatiosta korkeammalle sarjatasolle jos ei saa tarpeeksi treeneihin porukkaa?

 • Oma näkemykseni kokemuksen kautta on se, että yleensä ihmiset, jotka yleensä tätä lajia pelaavat ovat amatööritasolla (poislukien ulkomaan sopimuspelaajat). Ihmiset käyvät kesä,- vuoro-ja iltatöissä, jolloin treeniosallistuminen on usein hyvin hajanaista, jolloin tuo juttujen hiominen vaikeutuu huomattavasti. Eittämättä myös lomailijat ovat ainakin osaksi aikaa pois harjoitus-ja pelivahvuudesta. En tietenkään sitten ota kantaa tilanteeseen, jossa joukkuetta ei mahdollisesti kiinnosta harjoitella ollenkaan.

 • Tulee hämärästi mieleen viime kaudelta, että Hyvinkäällä ei oltu motivoituneita enää pelaamaan kakkosta koska ei tullut vastusta. Nyt kun nousu tuli niin eikö siellä ole enää motivaatiota treenata, kun on sitä vastusta? Mitenkähän käy ensi kaudella, jatkaako divarissa vai tipahtaa uuteen kakkoseen..

  Henrin kanssa samaa mieltä, että tätä lajia ei voi pelata höntsäillen, niin pelaat kuin treenaat. Tsemppiä Hyvinkäälle loppukauteen ja Winterille myös! Ensi kaudella uutta matoa koukkuun.

 • Niin jos haluaa harrastaa kunnolla vaikka sitten siellä amatööritasolla niin ei kannata paljoa lomareissuja buukkailla. Kyllä tämä laji elää niin paljon pelkällä talkootyöllä, että heti kun jengiä uupuu niin tuloksessa näkyy. Jos haluaa pelata ”vaan” puolitosissaan kannattaa miettiä sitä sarjatasoa uudelleen.

 • Työkiireet kyllä rajottaa porukalle paljo tätä hommaa ja sen lisäksi meillä oli todella paljon pahoja loukkaantumisia ja vaikutti todella paljon. Mutta sitä tää laji on ja sille ei voi mitään :) Kiitos WR tsempistä, talvella vedetään rautaseen kuntoon ja katotaan mitä ensi vuonna tapahtuu :) Käytiin tossa aamulla ottamassa joukkuekuva ja porukak lähti hyvällä hengellä Nokiaa kohti. Tsemppiä sinne myös molemmille joukkueille!