TAFT hyvistä asemista ratkaisukierroksille

Gridiron Staff 5.8.2013 17:36 Ei kommentteja

(1-7)

20

69ers

vs

TAFT

(6-2)

54
1 2 3 4  
6 0 8 6 20
14 17 20 3 54

04.08.2013 klo 18:00 Helsinki

Viisi maalia tehnyt Andre Privott johdatti vantaalaiset ylivoimaiseen voittoon Helsinki 69ersista.

Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn ykköskohde, amerikkalainen Andre Privott jatkoi sunnuntaina loistavaa kauttaan. Privott kasvatti maalimääränsä jo kuuteentoista tekemällä neljä maalia heittopeleistä ja vielä yhden potkupelistä. Privottin vietyä joukkueensa 69ers vastasi Kris Kougian upealla sirkuskopilla, mutta jatkossa tahtipuikkoa heilutti vain TAFT. Vantaalaisjoukkue karkasi 51-6 -johtoon jo kolmannella neljänneksellä. Voitto piti vantaalaiset hyvissä asemissa pudotuspelien kotietua ajatellen.

TAFT on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Joukkue näyttääkin purjehtivan vahvassa myötätuulessa. Joukkueen päävalmentaja J-P Kuusisto kertoo, että kehitystä kauden aikana on tapahtunut.

– Koko joukkueen suoritusvarmuus on parantunut kauden aikana ja se luonnollisesti näkyy joukkueen otteissa kentällä, Kuusisto toteaa.

Varsinkin Miro Kadmiryn otteet viime otteluissa ovat häikäisseet. Pelinrakentaja on heittänyt viimeisessä kahdessa ottelussaan peräti 10 touchdownia kolmea syötönkatkoa vastaan. Molemmissa otteluissa vantaalaisjoukkue on ylittänyt 50 pisteen rajan. Päävalmentaja Kuusisto kertoo, että Kadmiryn otteet kentällä ovat nopeampia kuin alkukaudesta.

– Miron pelin lukeminen ja sitä myötä päätöksen tekeminen pelitilanteessa on nopeutunut. Laitahyökkääjät ovat myös kehittyneet ja ovat vahvemmin sisällä systeemissä. Tämä on parantanut kommunikaatiota kentällä ja mentaalipuolen virheitä tulee vähemmän.

Sarjan seitsemäntenä majailevasta 69ersista ei ollut sunnuntaina vantaalaisten kaatajiksi. TAFT kohtaa kuitenkin jatkossa huomattavasti kovempaa vastarintaa, sillä seuraavien kierrosten aikana joukkuetta vastaan asettuvat Helsinki Wolverines ja voittoputkessa paistatteleva Seinäjoki Crocodiles. Vantaalaisten sijoitus runkosarjan jälkeen voi olla mitä tahansa toisesta neljänteen.

Katso myös

Kommentoi