Roosters varmisti runkosarjan voiton

Gridiron Staff 5.8.2013 12:30 Yksi kommentti

(3-5)

06

(8-0)

38
1 2 3 4  
6 0 0 0 6
7 21 0 10 38

03.08.2013 klo 16:00 Porvoo

Voitosta voittoon etenevälle mestarijoukkuelle ei löytyne tämän kauden runkosarjassa pysäyttäjää.

Liki musertavan ylivoimaisia esityksiä tämän kauden Vaahteraliigassa esittänyt Helsinki Roosters jatkoi samaa tahtia Porvoossa Butchersin vieraana. Ville Kurvinen avasi pisteidenteon isännille, mutta jatkossa tahtipuikkoa heilutti vain Roosters. Ilkka Laitinen ja Rocky Ciasulli tekivät kaksi maalia mieheen Robert Johnsonin heittäessä viisi touchdownia ilman syötönkatkoja. Kurvisen lisäksi Butchers-hyökkäyksestä oli vaikea löytää onnistujia, sillä punapaidat saivat pidettyä Micky Kyein ja kumppanit tehokkaasti kurissa.

Roostersin voitto yhdistettynä Crocodilesin lauantaiseen voittoon Seinäjoella tarkoittaa sitä, että Butchersin pitkä pudotuspeliputki on nyt käytännössä katkennut. Crocodiles on ainoa pudotuspeliviivan yläpuolella oleva joukkue, jonka Butchers voisi teoriassa tavoittaa. Butchers voi hyvinkin voittaa kaksi jäljellä olevaa kamppailuaan, mutta se ei pelkästään porvoolaisille riitä. Crocodilesin tulisi myös hävitä kaksi seuraavaa otteluaan Vantaan TAFT:a ja Helsinki 69ersia vastaan. Varsinkin 69ersia vastaan Crocodiles lähtee suurena ennakkosuosikkina.

Butchersin kautta on silti vaikea kuvailla täydeksi epäonnistumiseksi, vaikka pudotuspelipaikka jäisikin ottamatta. Joukkueen kannattajat voivat osoittaa sormella kesäkuun alun Indians-otteluun, sekä muutama viikko sitten kärsittyyn neljän pisteen tappioon Vantaalla. Voitto jommastakummasta ottelusta olisi voinut muuttaa pudotuspelitilanteen täysin. On täysin mahdollista, että kauden 2014 Butchers nähdään jälleen pudotuspeleissä.

Runkosarjan ykköstilan varmistanut Roosters saa välierissä vastaansa todennäköisesti jonkun kolmikosta Crocodiles, TAFT, Wolverines. Jokaisella kolmesta joukkueesta on hyvänä päivänä mahdollisuus yllättää mestarit, joten Roostersin tulee olla täydessä tikissä pudotuspelien alkaessa 24.-25.8.

Lue myös

Kommentoi

  • Roosters peluutti paljon myös nuoriso-osastoaan hyvällä menestyksellä.