Jaguaarit ryöstöretkellä Kouvolassa

jefumaster 5.8.2013 21:07 Yksi kommentti

(3-5)

13

(1-7)

35
1 2 3 4  
7 0 6 0 13
6 8 7 14 35

04.08.2013 klo 17:00 Kuusankoski

Jyväskylä Jaguaarit otti ensimmäisen voittonsa tämän kauden liigassa kukistamalla Kouvola Indiansin selvin lukemin 13-35.

Jaguaarit elättää edelleen toiveitaan liigan jumbosijan välttämisessä. Arvokkaat kaksi pistettä jyväskyläläiset saavuttivat tasoltaan romahtaneen Kouvolan Indiansin kustannuksella. Vahvasti liigakautensa aloittanut Indians ei voi tappionsa myötä nousta enää mukaan playoff-taisteluihin.

Jaguaarien loppukiri alkoi Perttu Ahilan palattua pelikuntoisena kentille. Edellisessä ottelussa Crocodilesia vastaan Ahila oli kolmella TD:llaan häikäisevä, vaikka ei kyennytkään johdattamaan joukkuettaan voittoon. Sunnuntaina Indians yritti laittaa vikkelän keskisuomalaisen aisoihin ja samalla puolustuksesta löytyi aukkoja Jaguaarien amerikkalaiskeskushyökkääjälle Walter Pamille. Pam pelasi kauden parhaan pelinsä edeten pallon kanssa 130 jaardia ja tehden yhden maalin. Jaguaarien suurimman pistemäärän rynnisti vahva ruotsalaiskeskshyökkääjä Josef Saker kolmella maalillaan. Pelinrakentaja Evan Mozzochi pelasi virheettömästi ja alkukauden syötönkatkot ovat ainakin hetkeksi vain osa historiaa.

Intiaanien sotahuuto on laimentunut sitä mukaan kun joukkueen taitavat amerikkalaiset ovat siirtyneet sairastuvalle. Sunnuntaina Vincent Pervisin pelikuntoa arvuuteltiin aina alkulämmittelyyn saakka, mutta pelikuntoinen mies ei lopulta ollut. Vaatimatonta heittouhkaa aiemmissa peleissä ilman Chaz Thomsonia esittänyt Indians-hyökkäys laitettiin sunnuntaina Jaguaarien puolustuksen toimesta ahtaalle. Keskittymällä lähes yksinomaan Thomas Addisonin juoksun pysäyttämiseen Jaguaarit leipoivat itselleen sauman avausvoittoonsa. Addison juoksi 115 jaardia ja ottelun avaus-TD:n, mutta jäi Kuusaan kentällä kollegansa Jaguaarien pienikokoisen Pamin varjoon. Indians-hyökkäyksessä peliaikaa annettiin jälleen amerikkalaisen Columbus Givensin ohella kotimaiselle pelinrakentajalle, Henri Kauhaselle, mutta Kauhasen kahdesta heitosta ainoa kiinniotettu päätyi Jaguaarien Luke Painterin hyppysiin.

Kuusankoskella Kuva Sami Ranta 2013

Indians on pelannut kahdesta nousijajoukkueesta tuloksekkaamman kauden. Vahvat panostukset eivät kuitenkaan riittäneet viemään joukkuetta playoff-peleihin ja kauden kahdessa viimeisessä ottelussaan kouvolalaiset taistelevat lähinnä kunniasta sekä seuraavan kauden lähtöasetelmista.

Voitto ja kaksi pistettä pitävät Jaguaarien mahdollisuudet välttää runkosarjan jumbosija vielä realistisina. Joukkue kohtaa kotiotteluissaan Helsinki Roostersin, sekä Porvoo Butchersin. Mahdollisuudet yllätyksiin piilevät siinä, että ottelut tulevat olemaan Jaguaarien vastustajille käytännössä tulostensa osalta merkityksettämiä.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi