Crocodiles jatkoi nousukiitoaan

Tuomo Tomperi 5.8.2013 11:45 15 kommenttia

(5-3)

35

(5-3)

28
1 2  
28 7 35
14 14 28

03.08.2013 klo 16:00 Seinäjoki

Äärimmäisen tärkeä voitto Helsinki Wolverinesista nosti joukkeen taistelemaan jopa välierien kotiedusta.

Keskushyökkääjä Jocques Crawford ja pelinrakentaja Steven Adams johdattivat lauantaina Crocodilesin elintärkeään voittoon vierailevasta Helsinki Wolverinesista. Kolme maalia tehnyt Crawford teki tuhojaan pääasiassa lyhyillä heittopeleillä ja palautuksista Wolverinesin tukkiessa miehen juoksuväylät. Steven Adams heitti kolme touchdownia, joista kaksi nuorelle Juuso Mäkiselle.

Crocodiles johti ottelua jo 35-14 kolmannella neljänneksellä, mutta vierasjoukkue taisteli maalin päähän ja liki rinnalle. Wolverines sai pallon Crocodilesin 39 jaardin linjalla, mutta hyvin alkanut takaa-ajo kilpistyi lopulta peräkkäisiin rangaistuksiin, joilla palloa vietiin reilusti taaksepäin. Pelinrakentaja Cedric Johnsonille tuomittiin ottelun loppuhetkillä 15 jaardin rangaistus vastustajan pelaajan potkaisemisesta. Crocodilesin otteluraportissa Johnsonin toimia arvosteltiin kovin sanoin, mutta Helsingissä tilannetta ei purematta niellä. Sosiaalisessa mediassa näytillä olevalla videolla näkee rangaistukseen johtaneen tilanteen, mutta tuomittua potkua on vaikea erottaa. Wolverinesia pitkään edustanut Stephen Stokes halusi kommentoida tilannetta Gridironille.

– Selvitetäänpä tilanne. Wolverines ei ole millään tavalla likainen joukkue. Sama pätee pelinrakentajaamme. Silti saamme rangaistuksen, kun olemme ”hurry up”-hyökkäyksessä ja pyrimme saamaan seuraavan yrityksen nopeasti käyntiin. Hieman myöhemmin puolustuskyvytöntä laituriamme isketään kypärällä kypärään, ja me saamme 15 jaardin henkilökohtaisen rangaistuksen. Samalla vastustaja juhlii ja välttyy rangaistuksilta, Stokes kertoo.

– Emme millään tavalla halua väheksyä Seinäjokea. Crocodiles ansaitsi voiton. Pelaajiemme kutsuminen likaisiksi ilman mitään syytä on kuitenkin masentavaa ja erittäin ikävää. Filmi ei valehtele.

Ennen tunteita kuumentanutta viimeistä hyökkäysvuoroa Jouppilanvuorella nähtiin kuitenkin laadukas ja jännittävä jenkkifutisottelu, josta ei vauhdikkaita tilanteita puuttunut. Crocodilesin päävalmentaja Charles Rifenbark kehui koko joukkueen suoritusta, mutta nosti esiin hyökkäyksen puolelta Crawfordin ja hänelle tilaa tehneen hyökkäyksen linjan, joka taisteli kovaa vahvaa Wolverines-fronttia vastaan. Myös pelinrakentaja Adams keräsi kiitokset.

– Adams pelasi todella hyvin. Täytyy muistaa, ettei hän tiedä vielä edes kaikkien joukkuekavereidensa nimiä, ja minun terminologianikin on hänelle pitkälti vieras. Nämä seikat tiedostaen hänen pelisuorituksensa tänään oli loistava. Vili Rajamäki pelasi hienosti hyökkäyksessä ja potkupeleissä.

Puolustuksessa jenkkivalinta osui jälleen Stacey Thomasiin linjamies BJ Bellin esiintyessä siviileissä. Thomas pelasikin jälleen loistavasti ja otti pelin haltuunsa viimeisellä neljäneksellä. Thomasin 10,5 taklausta ja syötönkatko oli tilastojen valossa hänen onnistunein ottelunsa tällä kaudella. Tärkeänä lenkkinä Croco-puolustuksessa valmentaja Rifenbark nosti kokeneen Tuomas Leinosen, jonka pelisilmä piti Crocodilesia pystyssä vahvaa helsinkiläisjoukkuetta vastaan.

Voitto Wolverinesista tarkoittaa sitä, että Crocodilesilla on kaikki omissa käsissä runkosarjan kakkossijaa ajatellen. Helsinki Roosters on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta kakkossija on Vaahteraliigassa käytännössä yhtä arvokas. Molemmissa tapauksissa joukkue pääsee pelaamaan välieräottelun kotikentällään. Saavuttakseen kotiedun Crocodilesin tulee voittaa päätöskierroksilla Helsinki 69ers ja Vantaan TAFT. Myös Wolverinesilla säilyi mahdollisuus kotietuun. Joukkue sijoittuu runkosarjassa toiseksi, jos joukkue voittaa ensin TAFT:n riittävän suurinumeroisesti ja viikkoa myöhemmin TAFT päihittää Crocodilesin Vantaalla. On myös täysin mahdollista, että kakkossijan valtaa lopulta TAFT, joten viimeisille kierroksille riittää panosta.

Mielestäni Steven Adams on sarjan paras omalla pelipaikallaan

Valmentaja Rifenbark uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin pudotuspelien lähetessä. Suurinumeroiset Butchers- ja Roosters-tappiot ärsyttävät Rifenbarkia, mutta muuten joukkue kerää päävalmentajan kiitokset. Valmennustiimin Scott Rifenbark, Toni Hanka, Eero Martinmäki ja Henri Kotanen ovat päävalmentajan mukaan tehneet loistavaa työtä koko kauden.

– Meillä on erittäin hyvä joukkue täällä Seinäjoella. Valmennustiimimme on yhtä mieltä siitä, että joukkueemme on pelannut aivan toisella tavalla Roosters-tappion jälkeen. Kunnioitan kovasti Robert Johnsonia ja muita sarjan pelinrakentajia, mutta mielestäni Steven Adams on sarjan paras omalla pelipaikallaan, Rifenbark kehuu.

– Roostersia vastaan Crawford vaikutti tavalliselta kuolevaiselta, ja Roosters hyötyi siitä. Kohtaisimme heidät mielellään uusintaottelussa.

Lue myös

Kommentoi

 • Mistähän tuon videon löytäis?

 • Oisin linkannut, mutta video ei oo julkisessa jaossa. Näin sitä ei oikeastaan pysty jakamaan eteenpäin.

 • Pelifilmin perusteella aika omituinen tuomio. Ei näy mitään potkuun viittaavaa ja itse väitetty potkun kohdekin pysyy täysin rauhallisena noustessaan maasta. Eli ei mitään tulistumisen merkkejä hänessä tai ympärillä seisovissa joukkuetovereissa, mitä voisi odottaa jos kaveria todella olisi potkaistu. Jostain syystä se lippu vaan lentää. Toivottavasti pian saadaan video yleiseen leviikkiin niin loppuu turha mustamaalaus tämän asian tiimoilta.

 • Sosiaalisessa mediassa leviää myös video, missä Crawford iskee täysin täsmälleen oikeaaikaisen loistavan niitin palloa kiinniottamassa olevaan laitahyökkääjään. (Ehkä kauden komein niitti)
  Rangaistus tilanteessa tulee 20 jaardia alempaa, kun Wolvojen hyökkäjä käy iskemässä sivurajan vieressä ollutta Crokopuolustajaa vihellyksen jälkeen.
  Aika uskomaton kommentti Stokesilta, vaikea kuvitellä että tässä on jenkkipelaaja pillittämässä iskemisestä, joka on tämän suola.
  Ihan vielä sStokesille

 • Niin ihan vielä Stokesille kysymys, kun olit itse tällöin paikalla.
  Moniko Wolvopelaaja jätti tulettamatta, kun Wolvojen linjamies iski 2011 finaalissa Crokojen tukimiestä pimeästä kulmasta suoraan päähän aivotärähdyksen arvoisesti?

 • Ja Stokesin FB itkupotkuraivariin oli oman sanansa sanonut myös eräs joukkuetoverikin. Oli eri linjoilla asioista…

  Mitä tekee Stokes? Poistaa eriävät kommentit…

  Paikan päällä olleena näin muuten senkin hienouden kuinka wol qb jouduttuaan taklatuksi heittää ylönoustessaan kourallisen kumirouhetta taklaajan kasvoille.

  Pitäskö kirjottaa kolumni aiheesta facebookkiin?

 • Nojoolle sen verran, että lajin suola ei ole täysvauhtiset kypärä-kypärä kontaktit. Ne on lajin syöpä.

 • Ei näkynyt helmet-to-helmet -iskua lopussa. Sen sijaan tuli iso BOOM ja sama Wol #14 keräsi kamojaan, joka itse meni taputtelemaan Cro -pelaajia kypärään tehtyään TD:n.

 • ”Moniko Wolvopelaaja jätti tulettamatta, kun Wolvojen linjamies iski 2011 finaalissa Crokojen tukimiestä pimeästä kulmasta suoraan päähän aivotärähdyksen arvoisesti?”

  Oliko 2011 blokki sääntöjen vastainen (ei ollut)? Ei aivotärähdys tee kontaktista millään tavalla tuomittavaa eikä varsinkaan heti siinä tilanteessa koska kukaan ei silloin tiedä, että pelaaja on loukkaantunut. Jos myöhemmin naureskellaan toisen loukkaantumiselle, niin silloin se on vähintään mautonta, mutta puhtaan blokin tuulettamisessa ei ole mitään pahaa. Seinäjoen pelistä en ole klippejä nähnyt, mutta jos tosiaan kontakti on päähän ja rissu on suojaton, niin tilanteesta on turha kiukutella.

 • Ei osunut Crawfordin taklaus päähän vaan hartiasuojalla laitahyökkääjän rintaan. Eikä tilanteesta tullut ainuttakaan lippua, tosin kun Wolverinesin torspoiluista, joita oli 152 jaardia. Nyt menee herra Stokesin ”kommentit” pahasti kitinän puolelle.

 • ”rissu on suojaton” mitä tarkoitat tällä BAMBIN EMÄ? missä tilanteessa rissua ei saa iskeä jos se on ottamassa palloa kiinni.
  Tai Stokesin kommentti ”puolustuskyvytön laitahyökkääjä” olisko Crawfordin pitänyt odottaa, että laitahyökkääjä ottaa pallon kiinni, palaa maan pinnalle ja saavuttaa puolustuskykynsä ja sitten iskeä.

 • Puolustuskyvytön pelaaja
  ARTIKLA 14.
  Puolustuskyvytön pelaaja on se, joka fyysisen asemansa ja keskittymisensä johdosta on erityisen
  altis loukkaantumisille. Esimerkkejä puolustuskyvyttömästä pelaajasta:
  a. Pelaaja, joka suorittaa heittoa tai on juuri heittänyt.
  b. Kiinniottaja, jonka keskittyminen on pallon kiinniottamisessa.
  c. Potkaisija potkaistessaan tai välittömästi tämän jälkeen.
  d. Potkun palauttaja, jonka keskittyminen on pallon kiinni- tai haltuunottamissa suoraan ilmasta.
  e. Pelaaja, joka on maassa yrityksen päättyessä.
  f. Pelaaja, joka on selvästi pelin ulkopuolella.

  Puolustuskyvytön pelaaja: Kontakti päähän tai niskan alueelle
  ARTIKLA 4.
  Pelaaja ei saa tähdätä ja ottaa kontaktia puolustuskyvyttömän pelaajan päähän tai niskaalueelle
  kypärällä, käsivarrella, kyynärpäällä tai olkapäällä. Epäselvissä tilanteissa kyseessä on virhe.
  (Sääntö 2-27-14 ja 9-6).

 • Eli paljon melua turhasta, mikään artikla täyty tuossa taklauksessa.

 • Stokesilta vois joku kysyä, meinaaks toi myös sitä kun kuuppa ajellaan kauan sen jälkeen kun pallo on heitetty….