Saints jatkaa pudotuspeleihin

Tuomo Tomperi 4.8.2013 11:17 11 kommenttia

(5-4)

35

(5-4)

26
1 2  
28 7 35
13 13 26

03.08.2013 klo 16:00 Tampere

Tampere Saints otti revanssin paikallisvastustaja Nokia Ghosthuntersista ja varmisti samalla paikkansa neljän parhaan joukossa.

Vahvaa juoksupeliä esittänyt kotijoukkue karkasi puoliajalla kahden maalin johtoon, eikä päästänyt vierailevaa Ghosthuntersia enää iskuetäisyydelle nokialaisten kovasta rynnistyksestä huolimatta. Matti Airaksinen ja pelinrakentaja Ryan Burgess kantoivat palloa hyvillä tehoilla Saintsin heittäessä varsin säästeliäästi. Ottelun lopputulos tietää sitä, että Saints jatkaa täydellä varmuudella kahden viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kiitteli tähtikeskushyökkääjänsä otteita.

– Matti oli taas iso hahmo. Pallonkantamisen lisäksi hän pelasi myös puolustusta ja erikoisjoukkueita tarjoten urheilullisuutensa moneen paikkaan. Matti oli siis vain Matti, Majander totesi.

Avainasemassa ottelussa olivat ennakoidusti pallonriistot. Vaikka Ghosthunters siirtyi ottelussa nopeasti 0-13 -vierasjohtoon, ei isäntäjoukkue tilanteesta hämääntynyt. Epätyypillisesti Saints ei antanut vieraidensa riistää palloa joukkueelta kertaakaan. Vierasjoukkueen pelinrakentaja Lari Siitonen löysi ottelun alussa Henri Holopaisen touchdownin arvoisesti, mutta heitti myös kolme syötönkatkoa. Aiemmissa kahdeksassa ottelussaan vain seitsemän katkoa heittänyt Siitonen onnistui joukkueen edellisessä kohtaamisessa välttämään isoja virheitä, mutta lauantaina tilanne oli toinen. Ghosthunters nousi vielä viimeisellä neljänneksellä maalin päähän, mutta sen pidemmälle takaa-ajo ei riittänyt.

Pelinrakentaja Ryan Burgess oli väläytellyt juoksukykyään jo joukkueen aiemmissa otteluissa, mutta lauantaina mies päästettiin kunnolla irti. Saintsin Majander oli tyytyväinen jenkkivahvistuksen panokseen.

– Ryan teki tänään isoimmat sankaritekonsa jaloillaan. Hän juoksi muutamia huikeita siivuja. Heitimme säästeliäästi, lähinnä silti koska juoksumme puri niin hyvin. Laiturikaartimme tosin hoiti hienosti leiviskänsä myös juoksublokkaamisessa.

Kuva: Risto KohoOttelun jälkeen nähtiin vielä erityinen seremonia, jonka aikana Saintsin entiset pelaajat Andy Bezaire, Niko MäkinenDavin Peña ja Jesse Kalevo luovuttivat joukkueen haltuun Hegemonia-kiertopalkinnon. Kiertopalkinto on tarkoitus jakaa vuosittain Pirkanmaan paikalliskamppailun voittaneelle joukkueelle. Majander pitää ajatusta mainiona.

– Pirkanmaalla on vuosikymmenien mittainen jefuhistoria, ja Tampere-Nokia-kamppailu tulee luomaan lisää näitä upeita jefukohtaamisia – olihan tämän päiväinenkin ottelu juuri sellainen. Se on ehdottomasti oman ”rivalry trophyn” arvoinen!

Saintsille kova voitto paikallisvastustaja Ghosthuntersista tietää varmaa pudotuspelipaikkaa. Joukkue kohtaa ensi viikonloppuna sarjakärki Turku Trojansin, mutta on jo nyt saalistanut viisi voittoa tältä kaudelta. Northern Lightsilla, Ghosthuntersilla ja Hyvinkää Falconsilla on kaikilla edelleen mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta kaikki näistä joukkueista eivät millään voi nousta Saintsin yläpuolelle. Kotietuun joukkueella ei sen sijaan käytännössä ole mahdollisuuksia. Joukkueen sarjasijoitus runkosarjan jälkeen on todennäköisesti neljäs, mutta kolmanteenkin sijaan joukkueella on realistiset mahdollisuudet.

Kommentoi

 • Voitot on 1-1. Tottakai palkintoja saa kaupasta ostaa ja jakaa mielensä mukaisesti.

 • Watchman, palkinto jaetaan aina jokaisen Saintsin ja Ghosthuntersinmiesten ottelun jälkeen ko ottelun voittajalle. Voittajajoukkue pitää palkintoa hallussaan seuraavaan keskinäiseen otteluun saakka.

  Kuten itsekin toteat on ottelut tältä kaudelta 1-1 ja tuosta kesäkuisesta ottelusta on palkinnossa jo laatta muistona.

  Tuo palkinto on mukava ele vanhoilta pelaajilta.

 • No siinä tapauksessa.. Olisko mahdollista järjestää vielä ns. ratkaisuottelu kauden jälkeen, jotta saataisiin selville todellinen herruus?

 • Ajatus on kyllä kerrassaan mahtava. Munkin mielestä se on tietysti vähän hassua, kun Rivalry game pelataan kahdesti vuodessa. Mutta ei anneta pikkuseikkojen häiritä – loistava juttu!

 • Todellisen herruuden saa voittamalla sarjan molemmat ottelut (niinkauan kun pelataan samassa sarjassa). Mitään ylimääräistä ratkaisuottelua ei varmasti tarvita.

  Itse ajatus on todella hyvä ja tosiaan hieno ele vanhoilta jermuilta. Tällä hetkellä palkinnossa on kaksi lätkää, toinen Nokian vaakunan vieressä ja toinen Tampereen vaakunan vieressä.

 • Loistavaa, että muuallakin viritetään rivalry -meininkiä oikein virallisesti. Liedon/Raision ja Salon välinen pokaali on vaihtanut omistajaa jo useamman vuoden ja aina kauden viimeisen kohtaamisen perusteella. Muutoin esim. tällä kaudella ensimmäisen ottelun voittaja olisi saanut pitää pokaalia sen reilun viikon..

 • Hetkonen seis – voikos tämä nyt näin mennä: Saintsille tulee viimeisessä (merkityksettömässä) runkosarjapelissä vastaan Turun Trojans. Mikäli Saints onnistuu yllättämään rajusti ja voittaa toistaiseksi voittamattoman Trojansin viimeisessä runkosarjapelissä niin post seasonin merkityksellisessä ekassa pelissä vastassa on …. Turun Trojans?!?!

  Äkkinäinen saattaisi ruveta spekuloimaan runkosarjaottelun lopputuloksella mutta pois se minusta…

 • Jos Saints voittaa Turun, Saints menee välierään Oulua vastaan. Turku pelaa tällöin Ghosthuntersia tai Falconsia vastaan (GH-Falcons keskinäinen ottelu ja +29 pistettä Nokialle etuna ratkaisee tämän). Jos Saints taas häviää ja Ghosthunters voittaa Falconsin, Saints menee Turkua vastaan. Jos Saints ja Ghosthunters häviävät, Saints lähtee Ouluun.

 • Tampere Saintsin ennakko : http://tamperesaints.fi/uutiset.html?117

 • Kun Turku on periaatteessa jo divarin mestaruuden varmistanut, kannattaisi nyt Pirkanmaalaisten järjestää nopealla aikataululla ratkaiseva taistelu herruudesta. Turha sinne Turkuun on Tamperelaisten mennä käymään. Likainen joki ja ylivoimainen joukkue siellä vain on.

 • Koskas esim. Ilveksen ja Tapparan välillä pelataan tälläinen yksi ja ainoa lopullisen herruuden ratkaiseva peli, jonka tulos hakataan peruskallioon ja sen jälkeen ei enää yhtään keskinäistä ottelua pelata? Tuossa yläpuolellahan Harri yritti selittää tuon palkinnonkin periaatetta. Nokialla on mahdollisuus napata se itselleen jo seuraavassa pelissä. Mielestäni sarjapelit riittävät tässä yhteydessä mainiosti

  Vanha viisaus nyrkkeilyssäkin kuuluu että olet juuri niin hyvä kuin viimeisin ottelusi.