Royals jatkoon puhtaalla pelillä

Tuomo Tomperi 4.8.2013 11:54 Yksi kommentti

(7-0)

97

(0-7)

00
1 2  
56 41 97
0 0 0

Liki 100 pistetty Scorpionsia vastaan takonut vaasalaisryhmä on pudotuspelien lähestyessä mestarisuosikki numero yksi.

Lohkonsa voiton jo aiemmin varmistanut Royals ei antanut vieraidensa yllättää, vaan lämmitteli selkeän 97-0 -voiton sarjajumbo Salo Scorpionsista. Suoran välieräpaikan ansainnut joukkue pelaa seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, kun vastaan asettuu viikon kuluttua pelattavan Steelers-Bears -ottelun voittaja. Royals on esittänyt tällä kaudella loistavia otteita siitäkin huolimatta, ettei joukkueen runko ole erityisen leveä. Joukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye ei kuitenkaan ole kapeudesta erityisen huolissaan. Hän kertoo ottavansa paljon mieluummin pienen joukon pelaajia, jos he ovat sitoutuneita joukkueeseen. Harjoittelumotivaatio on valmentajalle tärkeää.

– Meillä itseasiassa lukee pelaajasopimuksessa aika tarkasti, että treeneihin on pakko tulla mikäli haluaa olla joukkueessa. Tämä tehdään selväksi kaikille pelaajille heti alussa, Evwaraye toteaa.

– Tiesimme myös, että tämä vuosi tulisi olevan haasteellinen, mikäli loukkaantumisia tulisi paljon. Tähän asti olemme selvinneet nippa nappa rajoilla. Uskon kuitenkin asetettuun linjaan. Se on myös helpompi myydä uusille pelaajille syksyllä.

Kuten liki kaikki joukkueet, myös Royals on saanut osansa loukkaantumishuolista. Nyt pudotuspelien alla joukkueen terveystilanne vaikuttaa kuitenkin paljon paremmalta. Joukkue saa välieriin mukaan useamman pelaajan sairastuvalta. Varsinkin joukkueen puolustuksen linja vahvistuu merkittävästi ratkaisupelien lähestyessä. Välierävaiheessa joukkueen rosterista tulee uupumaan vain kolme pelaajaa, joten Royals pääsee jatkopeleihin hyvistä asetelmista.

Pudotuspelien alla joukkueiden kiinnostus ensi kauden ykkösdivisioonaan on ollut tapetilla. Moni on aprikoinut sitä, mikä olisi Royalsin vastaus, jos divaripaikkaa ensi kaudelle tarjoittaisiin. Divisioona on kakkosta vaativampi sarja myös kentän ulkopuolella, ja vaatii organisaatiolta enemmän niin työvoimassa kuin taloudellisestikin. Seppo Evwaraye kertoo, että organisaationa seura on erittäin tyytyväinen menneeseen kauteen. Royalsin alkuperäinen tavoite päästä pudotuspeleihin ja täten säilyä tulevan kauden kakkosdivisioonassa on nyt saavutettu. Nousu ykköseen edellyttää päävalmentajalta sitä, että Royals voittaa tämän kauden sarjan.

Jos mahdollisuus nousuun tarjoutuisi, harkitsisimme sitä erittäin vakavasti,

– Jos mahdollisuus nousuun tarjoutuisi, harkitsisimme sitä erittäin vakavasti, Evwaraye toteaa.

– Olisimme omia tavoitteita edellä noin vuoden tai kahden, mutta tämä olisi vain positiivinen ongelma. Vaasassa on tällä hetkellä suhteellisen hyvä ”vibe” lajista, joten uskon että tekijöiden haaliminen myös organisaation muihin tehtäviin tulisi onnistumaan helpommin kuin ennen.

Vaasassa kuitenkin tiedetään, että divaripaikan aprikointia tärkeämpää on keskittyä kaikin voimin tähän kauteen. Joukkue valmistautuu huolella tulevaan välieräotteluun, oli vastustaja kumpi tahansa.

Kommentoi