TAFT ja 69ers kohtaavat toistamiseen

Tuomo Tomperi 3.8.2013 10:47 Yksi kommentti

(1-6)

69ers

vs

TAFT

(5-2)

04.08.2013 klo 18:00 Helsinki

Sunnuntai-illan TV-ottelussa sarjakakkonen saa vastaansa menneiltä vuosilta tutun paikallisvastustajan.

Miro Kadmiryn johtamalla Vantaan TAFT:lla on sunnuntaina mahdollisuus vankistaa entisestään otettaan runkosarjan kakkossijasta, ja sitä kautta kotiedusta välierävaiheeseen. Runkosarjan kakkostila ratkaistaan todennäköisesti viikon kuluttua TAFT:n ja Helsinki Wolverinesin välillä. TAFT tarvitsee kuitenkin voiton myös 69ers-ottelusta, jotta kotietu pysyy tukevasti omissa käsissä.

Kausilla 2010 ja 2011 sunnuntain kilpakumppanit pelasivat molemmat ykkösdivisioonaa. Joukkueet kohtasivat neljä kertaa TAFT:n voittaessa poikkeuksetta. Kun myös kuluvan liigakauden avauskierroksella TAFT oli etevämpi, on selvää että 69ersilla on otteluun lähdettäessä hieman hampaankolossa. Voitto vantaalaisista edellyttäisi joukkueelta kuitenkin nappisuoritusta.

69ersille muutaman viikon takainen jaguaarivoitto oli kultaakin kalliimpi. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa, vaikkei se ottaisi enää lainkaan voittoja tämän kauden sarjassa. Joukkueen ei näin tarvitse huolehtia sarjapaikasta, vaan muut liigajoukkueet voidaan haastaa käytännössä paineitta. Helsinkiläisten akilleen kantapää on kuitenkin ollut hyökkäyspeli. Viime vuoden divarissa joukkueen ei tarvinnut juurikaan heittää voittaakseen, ja se on näkynyt tällä kaudella liigatasolla.

– Emme me heittojoukkueeksi yhdessä yössä muutu. Toki asian eteen on tehty töitä, ja jos sunnuntaina emme saa heittämällä mitään aikaiseksi, tulee ottelusta vaikea, 69ersin joukkueenjohtaja Toni Peltola pohtii SAJL:n ennakossa.

TAFT:a vastaan 69ers lähteekin tukevasti altavastaajan asemasta. TAFT on selvä suosikki, vaikka vantaalaisjoukkueen päävalmentaja J-P Kuusisto toteaakin SAJL:n ennakossa diplomaattisesti 69ersin parantaneen otteitaan alkukaudesta. Kuusiston tyyli kuvastaa muutenkin hyvin vantaalaisjoukkueen ajatusta, jossa tekojen annetaan puhua puolestaan. Joukkue ei pidä turhaa melua tekemisistään. TAFT on noussut muutamassa vuodessa kärsivällisellä työllä kohti maamme huippua, eikä syyttä. Selvästi heittopeli etunenässä operoiva vantaalaisjoukkue on kehitetty menestymään nykypäivän liigassa.

Tulevaisuutta ajatellen on 69ersin ehdottomasti panostettava heittopelin toimivuuteen. Heittopuolustuksessa joukkue on ollut lähellä sarjan keskitasoa, mutta yksiulotteinen hyökkäys on vienyt vikkelältä Charles McCrealta pelimiehen parhaan terän. Joukkue on lähellä säilyttää liigapaikkansa ensi kaudelle, mutta jotta joukkue voisi jatkossakin menestyä liigatasolla, tulee heittopelinkin olla uskottavaa. Pelinrakentajakysymyksen lisäksi myös joukkueen laitureiden tulee kasvaa suurempiin saappaisiin tulevaisuudessa.

Sunnuntaina kello 18 alkava ottelu on seurattavissa myös URHOtv-kanavalta.

Lue myös

Kommentoi

  • Isät vs pojat. Kyse ei ole pelaajien numeraalisesta iästä vaan… Noh, pelin nähneet tietää mistä. Sixtareiden jenkkiarmeija neppailee keskenään, kotimaiset ikääntyvät edelleen, heittopeli on säälittävän ja surkean välimaastossa, virheitä, virheitä, virheitä… Kovasti ovat joukkueet menneet eri suuntiin parin vuoden takaisiin divarivääntöihin verrattaessa, sixtareiden lähitulevaisuus EI OLE VAAHTERALIIGASSA, tarvitaan osaava kotimainen runko sanon ma.

    Ai TAFT? Puolustuksessa loukkaantumiset vaivana, mutta Sixtarit ei ollut minkäänlainen vastus siltikään. Miro on loistava, ihan liekeissä.