Saloranta palaa Lightsiin

Tuomo Tomperi 3.8.2013 15:24 19 kommenttia

Calanda Broncosissa Sveitsin mestaruuden viime kuussa voittanut pelimies pukee sunnuntain Falcons-otteluun.

Spekulaatio laitahyökkääjä Aappo Salorannan pelikelpoisuudesta käynnistyi välittömästi miehen voittaessa Sveitsin mestaruuden heinäkuun puolivälissä. Pari viikkoa kotonaan Oulussa viettänyt Saloranta sai perjantai-iltana tiedon pelikelpoisuudestaan Northern Lightsiin vielä tälle kaudelle. Oululaisseuran SAJL:lta saaman tiedon mukaan Saloranta voi pelata Lightsin paidassa jo sunnuntaina Hyvinkää Falconsia vastaan.

Ulkomaankomennuksen jälkeen Salorannalla on pelilupa kotiseuraan, vaikka kesäkuun lopun siirtoraja onkin jo umpeutunut.

– Asia perustuu liiton puheenjohtaja Roope Noroselta saamaamme tietoon, jonka mukaan pelaaja voi pelata siirtoajoista riippumatta seuraan, jossa hän on aiemmin ollut kirjoilla, Lightsin joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä kommentoi Gridironille.

Miksei Salorantaa sitten nähty jo viime viikonlopun Turku-ottelussa?

– Asia oli käsittelyssä EFAF:n liittotoimistossa, mutta heillä oli ilmeisesti lomia tai muuta vastaavaa, joka hidasti käsittelyä.

Monipuolinen Saloranta pystyy auttamaan joukkuetta tarvittaessa molemmin puolin palloa. Pääasiassa häneltä odotetaan kuitenkin panosta hyökkäyspäässä, johon ulottuva ja nopea pelaaja tuo aivan uutta tehoa. Lights on hyökkäyksessä liikkeellä varsin kapealla rosterilla, joten Salorannan saapuminen joukkueeseen on joukkueenjohtajan mieleen.

– Aappolta odotetaan tietenkin hyviä suorituksia. Kaveri näyttää hyvältä, joukkueenjohtaja Seppälä toteaa.

– Koko joukkueen pitää nyt nostaa profiilia. Meillä on ollut ala- ja ylämäkiä vuoroviikoin. Toivottavasti päästään nyt joukkueena hyvään vauhtiin ja pystytään pelaamaan loppukausi läpi hyvällä temmolla.

Kommentoi

 • Sopimus yhteen seuraan, sopimusrikkomus, paluu entiseen seuraan…. only in Finland by R Noronen… WTF?

 • Tää on justiin näin,märkäkorva vetää allekirjoituksen sopimuspaperiin(Seinäjoki).Tämän jälkeen vanha valkku rupeaa söpöttämään korvaan juttuja,että oot euroopan paras rissu tuu meille.Voitetaan yhdessä käkikello maan mestaruus.No mestaruus tuli,mutta nyt ollaan Suomessa takaisin ja pelit jatkuu Oulussa.Ei voi muutakun ihmetellä lajiliiton toimintaa.

 • Oulussa sauna lämpiää…

 • Pelaajilla on tietääkseni ollut oikeus palata ulkomailta takaisin omaan seuraansa siirtoajoista ja karensseista riippumatta vuosikymmeniä. Eli ei taida olla Norosen sääntö ja ei ainakaan itselleni edes yllätys. Näinhän on aina tapahtunut ulkolaisten sarjojen päättyessä.

 • Öööh … Saloranta sanoi yksinkertaisesti croco -diilinsä irti ja häipyi Sveitsiin. Ei mitään sopimusrikkomusta. Asioista selvää siellä Seinäjoella ennen kuin tullaan tänne meuhkaamaan. Ja nyt palaa Suomeen loppukaudeksi eräänlaisena rajoittamattomana free agenttina ollen täysin vapaa valitsemaan seuransa. NL oli/on kaiketi se luontevin seura palata. Olishan toi tietty voinut tehdä loppukauden sopparin Seinäjoenkin kanssa. Asioista selvää siellä Seinäjoella ennen kuin tullaan tänne meuhkaamaan !

 • Niin katkeraa… Vai miten se viimeviikolla oli..

 • Salorannalla ei ollut mahdollisuutta valita seuraa. Palata voi takaisin vain omaan seuraansa.

 • Ainut epäselväksi jäänyt asia tässä showssa on se kuka tai ketkä mokasivat ja minkä takia. Seinäjoella varmaan tiedetään kenen ne siirtopaperit olisi pitänyt hoitaa tai oliko koko porukka niin kiireinen, että jäi hommat delegoimatta. Siellähän se moka on joka tapauksessa tapahtunut. Mahdolliset henkilöiden väliset tulehtuneet välit ovat sitten asia erikseen, mutta sääntötulkintoihin niillä ei ole mitään merkitystä.

 • tämä on kyllä mielenkiintoinen linjaus liiton puolelta. Pelaajasopimuksella ei ole mitään virkaa, joten syksyn liiga kriteereistä putoaa yksi ainakin pois.
  Kyllähän se niin on, että Saloranta ei ole sopimustaan purkanut Crocoihin, vaan lähti asioista puhumatta muille maille.
  Tässä kohtaa pitäis kyllä kellot soittaa kaikilla seuroilla, koska pelaajat voi lähteä muiltakin aika heppoisin perustein.

 • Itseä tässä ihmetetyttää se että miksei pelaajan oikeudet siirry automaattisesti pelaajan tehdessä sopimuksen toisen joukkueen kanssa, uuteen seuraan. Jos pelaaja A:n sopimus on päättynyt seuran Ö kanssa, eikö hänen silloin automaattisesti pitäisi olla ns. vapaa agentti.

 • Koko baliikkia ei olisi jos crocodildos olisi nimen sopimukseen saatuaan tehnyt siirron. Mutta koska näin ei tehty, vaan seistiin kädet munissa tuli lanka vetävän käteen kun Saloranta suuntasi Sveitsiin. Liiton suuntaan ei siirtoa ole tehty, Salorannan ja Crocojen sopimus on yksityisoikeudellinen asia, johon liitto ei ota kantaa. Liitossa ei luultavasti ole edes koko sopimusta nähty, ja koska siirtoa revontulista crokoihin ei ole tehty SAJL:ssä, voi Saloranta palata Suomen pelaaja oikeuden omaavaan seuraan ilman karenssia. Asia ei voisi vähempää liikuttaa, mutta tämä myös sivurajoilla tapahtuva ilmiö, kentällä tapahtui jotain, yksi huusi hei, ja sitten koko sivuraja möykkää tietämättä edes miksi möykkää nostaa veren painetta.

 • Ja tosiaan, jos crokoilla on sopimus jolla on jotain virkaa, voi crocodiles viedä asian käräjäoikeuteen ja saada mahdollisesti vahingonkorvauksia. Mutta jos sopimus on tyyliin Saloranta pelaa crocoissa, eli yksisuuntainen sopimus ilman edes verkkaripalkkiota, ei joudu Saloranta paljon makselemaan vahingonkorvauksia ja crocoille hommasta tulisi 2000 – 4000 ylimääräinen kuluerä kaiken sen vaivan lisäksi mitä joutuisivat tekemään.

 • Palatkaamme oikeeseen asiaan. Minkälaisilla tehoilla Aappo palas Castrenille?

 • Ja tosiaan, jos Saloranta ei kirjoittelisi nimeään joka paperiin, mitään soppaa ei olisi syntynyt.
  Tällä ukolla on yhden kauden aikana kolme henk. kohtaista sopparia eri seuroihin, jotka pelaavat omia sarjojaan saman aikaisesti, käsittämätöntä shaissea.
  Noronen liiton edustajan, antaa koko lajille ja liiton toiminnan uskottavuudelle hienon kuvan hyväksymällä tälläisen käytännön,
  Kaikille seuroille tiedoksi Norosen hyväksymä uusi toimintatapa, siirtäkää kaikki pelaajat jotka muista seuroista seuraanne haluatte, yksipuolisesti seuraanne oli niillä sitten voimassa oleva sopimus tai ei, koska ei niillä henk. kohtaisilla pelaaja sopimuksilla ole mitään virkaa.
  Näin saatte helposti kasaan sen 25 pelaajan rosterin määrä-aikaan mennessä.

 • Höpö, höpö Opsonia… Lue nuo edelliset Dussen viestit, joissa asia kerrotaan. Ymmärrän, että haluat Norosen tulevan apuun ja puolustavan kaikkia (ja ilmeisesti juuri omaa seuraasi), mutta niin kuin Dusse kirjoitti: jos liitolla ei ole virallista siirtopaperia ”Saloranta Crocodilesiin”, ei liitto virallisesti voi asiasta tietää ja virallisesti asiaan myöskään ottaa kantaa. Saloranta on loistava pelimies, mutta miehen suoraselkäisyydestä voi olla montaa mieltä. Tosin enpä ole Salorannan Seinäjoen sopimukseen, sen pykäliin ja poikkeuskohtiin tutustunut, joten jossittelu riittäköön.

 • ”Hyvillä” pelaajilla on ”hyvät” edut ja oikeudet :D

  Amatööritason urheilua amatööritason säännöillä ja johtamisella mitä muuta sitä voi odottaa…

 • Facebook-profiilissaan Seinäjoki luokittelee itsensä ammattilaisurheilujoukkueeksi. Eli pitäisikö Seinäjoelta odottaa myös ammattilaistason johtamista? Ja Salorantakin ois varmaankin voinut toimia toisellakin tapaa.
  Mutta SAJL:n ja Norosen syyksihän kaikki on aina helppo kaataa.

 • Ei tässä varmaan tervaa ja höyheniä pelkästään yhden miehen niskaan kukaan ole kaatamassa. Epäselvissä tilanteissa (näitähän löytyy muiltakin vuosilta) kun tuntuu, että liiton kanta on vähintäänkin yhtä epäselvä tai sitä ei ole lainkaan.
  Lajihan toimii ja rakentuu hienosti ollakseen marginaalilaji tai jossain amatöörimäisyyden ja ammattilaisuuden välimaastossa. Harvoissa lajeissa ilmais työtä tehdään yhtä paljon ja hyvin että näkyvyys on tätäkin luokkaa.
  Epäselvyyksiin kuitenkin ”suuri” yleisö kaipaa selvityksiä (niin muissakin lajeissa) ja ne tilanteet joko tuovat tai vievät markkina-arvoa lajilta.

  Salorannan omaan käytökseen tai tekemisiin en ota kantaa, mutta näissä suppeammissa laji piireissä olisi kaikkien etu kun jokainen puhaltaisi yhteen hiileen eikä vain tuijottaisi omaan napaan.

 • Arvostus salorantaa kohtaan vaan nousee. Suomesta puuttuu supertähdet varsinkin suomalaiset. Jos seura ei hoida sopimusasiaa kuntoon niin muualle vaan. Sitä paitsi mutenkin ymmärrettävää et haluu viettää ulkomaanreissun jälkeen vähän aikaa kotona.