Päättyykö Haukan lento Ouluun?

Gridiron Staff 2.8.2013 18:08 Ei kommentteja

(4-4)

(3-5)

04.08.2013 klo 18:00 Oulu

Tappio Oulussa sunnuntaina päättäisi varmuudella hyvinkääläisten playoff-metsästyksen. Falconsin muistissa on kuitenkin kotivoitto Lightsista kesäkuun lopulta.

Pelinrakentaja Henri Winterin johtama Falcons saapuu sunnuntaina Ouluun haastamaan hieman ailahtelevaisesti pelanneen Northern Lightsin. Falconsilla on taskussaan voitto Lightsista aiemmin kaudella, mutta joukkue lähtee silti vierasotteluun hienoisen haastajan asemasta. Falconsin ongelmana on ollut koko kauden loukkaantumistilanne, joka on verottanut joukkueen voimia. Vierasjoukkueen tapaan myös Northern Lights lähtee otteluun varsin kapealla miehityksellä, joten yksikin loukkaantuminen puolin tai toisin voi muuttaa voimasuhteita merkittävästi.

Hyvinkää Falcons on viime viikonlopun Saints-tappion jälkeen tukalassa tilanteessa, sillä playoff-paikkaa varten tarvittaisiin kaksi voittoa runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta. Täydellisellä onnistumisella Falcons saattaisi nousta jopa runkosarjan kolmanneksi, mutta ellei sekä Oulusta että Nokialta tuoda täyttä pistepottia, jää Falcons liki väistämättä pudotuspelien ulkopuolelle. Hyvinkääläisjoukkueen pudotuspelit alkavat näin siis paria viikkoa etuajassa.

Lightsin hyökkäyspeli toimi mallikkaasti heinäkuun kotiotteluissa Bulldogsia ja Saintsia vastaan, mutta viime sunnuntaina Trojans nollasi Lights-hyökkäyksen täydellisesti rajoittaen isännät vain 105 kokonaisjaardiin. Falconsilla on sunnuntaina mielessä toistaa kesäkuun ottelun tempu, jossa Lights jäi 144 jaardiin hyökkäyksessä. Northern Lightsin heittopeli oli Hyvinkäällä kauden kehnointa, sillä pelinrakentaja Zander McKeanin 23 heitosta onnistui vain kahdeksan. Lisäksi Northern Lights menetti pallon kolmesti syötönkatkojen tai rähmäysten muodossa.

Falcons-hyökkäykseltä ei todennäköisesti voi odottaa suuria pistemääriä, sillä jos Bulldogs-ottelut siirretään sivuun, on joukkue tehnyt ottelua kohden keskimäärin vain kahdeksan pistettä. Oulussa joukkue kohtaa fyysisen puolustuksen, joka tuskin antaa Falconsin ylittää 20 pisteen rajapyykkiä tässäkään ottelussa. Vierasjoukkueen onkin pystyttävä pysäyttämään Lights-hyökkäys myös tässä ottelussa Hyvinkäällä nähtyyn malliin.

Northern Lightsille ottelussa riittää panosta, sillä voitolla joukkue tarraisi mukavantuntuisesti kiinni välierävaiheen kotietuun. Joukkueet iskevät yhteen sunnuntai-iltana kello 18.

Lue myös

Kommentoi