Mestarit matkustavat Porvooseen

Gridiron Staff 2.8.2013 17:30 Ei kommentteja

(3-4)

(7-0)

03.08.2013 klo 16:00 Porvoo

Lauantain ottelu on hallitsevalle Suomen mestarille vasta toinen liigakamppailu poissa Velodromilta tällä kaudella.

Porvoon Butchers lähtee lauantain liigaottelussa rohkeasti haastamaan yhä tappiotonta mestarijoukkue Helsinki Roostersia. Butchers on vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta voitto helsinkiläisistä nostaisi Porvoon ylpeyden todella lähelle pudotuspelipaikkaa. Roostersin pelinrakentaja Robert Johnson on kuitenkin tervehtynyt TAFT-ottelussa kärsimästään vammasta ja palaa joukkueen kokoonpanoon.

– Nyt pitäisi hoitaa loput pelit jos mielimme jatkaa pelejä. Lauantai on pakkovoiton paikka, Butchersin päävalmentaja Pertti Lautala kertoo SAJL:n ennakossa.

Täysin näin vaikea ei joukkueen tilanne kuitenkaan ole, sillä joukkueen kanssa neljännestä pudotuspelipaikasta vahvimmin taisteleva Seinäjoki Crocodiles kohtaa loppukaudesta vielä Helsinki Wolverinesin ja Vantaan TAFT:n, jotka molemmat ovat näillä näkymin matkalla pudotuspeleihin. Jos Crocodiles kuitenkin yllättää viisi voittoa putkeen ottaneen Wolverinesin lauantaina, mutkistuu Butchersin tilanne huomattavasti. Porvoossa toivotaan, että Wolverines vie pisteet Jouppilanvuorelta ja myöhemmin kaudella TAFT ottaa seinäjokelaisista revanssin.

Helsinki 69ersin nouseminen liigaan tarkoitti samalla sitä, että yhä useampi liigakamppailu käydään Käpylän Velodromilla. Roosters avasi liigakauden neljällä kotiottelulla. Kun viime viikon 69ers-kamppailukin käytiin Roostersin kotistadionilla, on heinäkuun puolenvälin Crocodiles-ottelu Jouppilanvuorella joukkueen ainoa tämän kauden liigakamppailu vieraassa ympäristössä. Kolikon kääntöpuolena mestarijoukkue pelaa viimeiset kolme otteluaan vieraissa. Kaikkia joukkueen pelaajia vieraspeli ei kuitenkaan harmita – pelataanhan ottelu pelaajaystävällisellä luonnonnurmella. Puolustuksen lukko Stephen Peyton odottaa ottelua innolla.

– Odotan todella fyysistä ottelua, mutta koko puolustuksemme odottaa juuri tämäntyyppisiä kamppailuja. Olen myös innoissani mahdollisuudesta pelata Velodromin ulkopuolella sillä kymmenen ottelun jälkeen (EFL-pelit) pieni hengähdystauko niinkin kovalta alustalta on tervetullut, Peyton kommentoi joukkueen ennakossa.

Joukkueiden kohdatessa Velodromilla muutama viikko sitten Roosters karkasi toisella neljännekselle 24-6 -johtoon, joka kasvoi toisella puoliajalla jopa 32 pisteeseen. Puolet porvoolaisten pisteistä syntyi puolustuksen tai erikoisjoukkueiden toimesta. Lauantain ottelussa porvoolaisilla on toki mukanaan uusi keskushyökkääjä Josh Schleusner, joka tuo joukkueen hyökkäyksen hieman tasapainoa. Silti porvoolaisten on pelattava epäilemättä kauden paras ottelunsa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, jotta Roosters voidaan todenteolla haastaa. Mikäli Robert Johnsonin vamma ei ole odotettua pahempi ja hän pystyy pelaamaan lähellä omaa tasoaan, on Butchersin urakasta tulossa haastava.

Erityinen mielenkiinto kohdistuu siihen, miten Roosters pyrkii pelaamaan Ville Kurvisen ja Micky Kyein pois pelistä. Muille Butchers-laitureille tarjoutuukin todennäköisesti tilaisuuksia Roostersin panostaessa parhaat voimansa tehokaksikon pysäyttämiseen. Jos Butchersin riveistä löytyy uusi ratkaisija, voi myös liigan kiinniottotilaston kärkipäässä roikkuva parivaljakko saada juuri riittävästi tilaa pahantekoon.

Lue myös

Kommentoi