Kuusankoskella paljon pelissä

Tuomo Tomperi 2.8.2013 21:48 Ei kommentteja

(3-4)

(0-7)

04.08.2013 klo 17:00 Kuusankoski

Hyvän alkukauden valuessa hukkaan Kouvola Indians tarvitsee ehdottomasti voiton Jaguaareja vastaan. Vierasjoukkue metsästää kauden ensimmäistä voittoaan.

Avauskierroksella kohdanneet joukkueet lähtevät sunnuntain uusintaotteluun selkeistä asetelmista. Tappio Jaguaareille päättäisi Indiansin taistelun pudotuspelipaikasta. Jaguaareille tappio sen sijaan merkitsisi käytännössä liigan jumbosijan varmistumista. Jos tappio tulee, viimeiseltä sijalta nousemiseksi tulisi joukkueen päihittää sekä Helsinki Roosters että Porvoon Butchers, jolle joukkue hävisi aiemmin kaudella 40-0. Yeah…that’s not gonna happen.

Jaguaarien pelissä on tapahtunut kuitenkin viime aikoina selkeää piristymistä. Perttu Ahila näytti Crocodilesia vastaan kykynsä nappaamalla peräti kolme touchdownia. Pelinrakentaja Evan Mozzochi on viime peleissään vähentänyt heittämiensä syötönkatkojen määrää. Kuten myös Jaguaarien ennakossa todetaan, on aiemmin jopa kolmea katkoa peliä kohden heittänyt pelimies viskannut viimeisessä kolmessa ottelussa pallon vastustajan hyppysiin vain kerran. Jaguaarileirissä tiedetään, että loukkaantumishuolista kärsinyt Indians on kukistettavissa.

Viime viikot eivät ole kohdelleet Kari Leivojan valmentamaa Indiansia silkkihansikkain. Kolme peräkkäistä tappiota yhteispistein 51-148 ovat pudottaneet Indiansin pudotuspeliviivan huonommalle puolelle. Mallikkaasta alkukaudesta huolimatta joukkue uhkaa valua yhä kauemmas pudotuspeliviivasta. Indians-hyökkäys jäi Vantaan TAFT:a vastaan kauaksi isäntäjoukkueen tehoista. Joukkueen uusi amerikkalaisvahvistus Thomas Addison pidettiin hänelle vaatimattomassa 66 jaardissa, eikä joukkue löytänyt aseita TAFT:n lyömiseen ilmateitsekään. Suurin ongelma on kuitenkin puolustus, joka on nyt päästänyt eniten pisteitä koko liigassa.

Indiansin tappioputkessa on pitkälti kyse myös siitä, että kaikki joukkueen sen aikana kohtaamat joukkueet ovat näillä näkymin matkalla pudotuspeleihin. Sarjan peräpään Jaguaarien ja 69ersin lisäksi kouvolalaisjoukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan alisuorittaneen Porvoon Butchersin kesäkuun alussa. Chaz Thompsonin menetys on heikentänyt puolustusta, mutta viimeiset kolme ottelua olisivat olleet Indiansille vaikeita joka tapauksessa. Loukkaantumiset ovat alkaneet verottaa melko kapealla rosterilla operoivaa kouvolalaisjoukkuetta, vaikka joukkueen ulkomaalaisvahvistusten määrä onkin sarjan suurin. Joukkueenjohtaja Juha Hallikainen totesi liigaennakossamme, ettei ketään pelaajaa ole tuotu Kouvolaan tuomisen ilosta. Viimeiset viikot ovat näyttäneet liigakatsojille, mitä Hallikainen tarkoitti.

Jaguaareja uhkaava jumbotila saattaa viedä joukkueen jopa divisioonaan ensi kaudeksi

Molempien sunnuntain kilpakumppanien tulevaisuus on tällä hetkellä hieman auki. Indians on vakuuttanut pyrkivänsä rakentamaan joukkuetta pidemmällä tähtäimellä. Joukkueen pelillinen sarjapaikka on pitkään ollut jo varma, joten vaikkei pudotuspelipaikka tänä vuonna toteutuisikaan, ei joukkueen tarvitse huolehtia sarjapaikan puolesta. Indiansin on kuitenkin ehdottomasti pystyttävä laajentamaan pelaajistoaan ensi kautta ajatellen, sillä pelkästään tuontivoimalla liigassa on hankala pidemmän päälle pärjätä. Joukkueen ongelmana on kuitenkin ollut se, ettei Kouvola ole ainakaan toistaiseksi osoittautunut halutuksi kohteeksi muiden paikkakuntien suomalaispelaajille.

Jaguaareja uhkaava sarjan kahdeksas tila saattaa pahimmillaan viedä jyväskyläläisjoukkueen jopa divisioonaan ensi kaudeksi. Kaudesta 2007 asti yhtäjaksoisesti liigaa pelannut joukkue on parhaimmillaan selvästi liigatasoa. Kuitenkin I-divisioonaa liki suvereenisti tällä kaudella hallinnut Turku Trojans voi hyvinkin pyrkiä kauden päätteeksi liigaan – Jaguaarien kustannuksella.

Lue myös

Kommentoi