Crocodiles valmistautuu Ahmajahtiin

jefumaster 2.8.2013 14:25 7 kommenttia

(4-3)

(5-2)

03.08.2013 klo 16:00 Seinäjoki

Lauantaina Seinäjoella pelataan suurilla panoksilla Crocodilesin ja Wolverinesin kohdatessa toisensa. Tarjolla on raju kamppailu terävähampaisten taistellessa reviiristään.

Crocodiles ja Wolverines pelasivat aiemmin kaudella huippujännittävän taistelun Velodromilla. Tuolloin Ahmojen Janne Kalpio ratkaisi ottelun lähes puolesta kentästä potkaistulla maalillaan dramaattisesti pelikellon käydessä loppuun pallon ollessa ilmassa. Lauantaina kukaan ei odota ottelulta mitään muuta, kuin tasaista eloonjäämistaistelua molemmilta petolaumoilta.

Crocodiles on muuttanut rosterinsa dynamiikkaa sitten joukkueiden viimeisen kohtaamisen. Liigakierroksen suurin puheenaihe tuleekin olemaan kenet joukkueen neljästä amerikkalaispelaajasta päävalmentaja Charles Rifenbark tulee penkittämään Ahmoja vastaan. Edellisessä ottelussa vesipoikavuorossa oli puolustuslinjan BJ Bell.

Wolverines on kerännyt itseluottamusta miehistöönsä viiden perättäisen voiton tuomalla tunteella. Joukkueen taisteluilme on muuttunut täydellisesti toukokuun apatiasta. Voitto kolmesta viimeisestä ottelusta toisi joukkueelle kotiedun playoff-peleihin ja samalla Roostersin kohtaaminen tapahtuisi aikaisintaan finaalissa. Pelejä on kuitenkin vielä pelattavana ennen laajempi peijaisia.

Melkoisella varmuudella seinäjoella pelaava krokotiili-rosteri julkaistaan vasta viimeisellä mahdollisella sääntöjen sallimalla sekunnilla. Amerikkalaispelaajien valinnat kertovat samalla valitun pelistrategian. Varmaa lienee se, että liigan maali- ja jaardikurko Jocques Crawford on mukana miehistössä, mutta kaikki muu on jätetty avoimeksi. Päävalmentaja Rifenbark on kertonut yhden mahdollisuuden olevan, että tuore pelinrakentaja Steven Adams pitää lauantaina lepopäivän. Tämä kertoisi Crocojen panostavan puolustukseen laajalla rintamalla. Stacey Thomasin tai BJ Bellin lepuuttaminen taas viestii välittömästi selkeän sanoman Wolvojen pelikirjan haltijalle. Lauantaita on mielenkiintoista odottaa melkein pelkästään Crocojen päätöstä odotellen.

Wolverines on saanut pakkansa kasaan ja voittoja on alkanut tulla vanhaan malliin. Cedric Johnson on heittänyt kolmessa viimeissä pelissään varmasti ja laitahyökkäjiä on ruokittu laajalla rintamalla. Syvinä uhkina toimivat Sebastien Sagne ja Jordan Brescacin ja lyhyempiä heittoja ovat napsineet tehokkaasti mm. Tuomas Mankki ja Stephen Stokes. Seinäjokiset tarvitsevat kovaa painetta läpi Wolvojen kookkaan hyökkäyslinjan läpäisemiseen ja tämä tekijä saattaa olla avain kotijoukkueen jenkkivalinnalle. Crocodilesin on löydettävä jonkinlainen ratkaisu myös liigan säkkiahneimman puolustus-frontin pysäyttämiseen. Ahmojen puolustajilla on kova keskinäinen kilpa siitä, kuka on Vaahteraliigan paras säkittäjä kauden päättyessä.

Bussimatka Seinäjoelle on helsinkiläisvierailijoille kauden pisin reissupeli joten tälläkin tekijällä saattaa olla vaikutuksensa pelivireeseen. Ainakin seinäjokiset ovat joka tapauksessa virittäytyneet pelaamaan paremman tulevaisuutensa puolesta terotetuin hampain eikä pohjanmaan matka ole perinteisesti olleet Ahmoille niitä helpoimpia.

Vaahteraliigan 8. kierroksen ottelu Seinäjoki Crocodiles – Helsinki Wolverines pelataan lauantaina 3. elokuuta Jouppilanvuoren noidankattilassa klo 16.00 alkaen.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Sen verran kommentoisin tuohon Kalpion potkumaaliin että 36 jaardin lijanta potkaistu maali ei ole vielä ”lähes puolesta kentästä”. Potkumaalin pituuteen kun lisätään se maalialue 10yd.

 • Lähempänä se on puoltakenttää kuin goallinea joten hyvin voi sanoa lähes puolesta kentästä senkin pikku neropatti!

 • Taas tosi ammattilaisen kommentti. Jos snäppi annetaan 36 jaardin viivalta niin koita nyt hyvä ihminen arvata onko potku potkaistu kovin kaukaa puolesta kentästä. Kalpion FG:n virallinen mitta oli 46y, joka on hyvin tulkittavissa puoleen kenttään. Minä olin katsomassa, olitko sinä.

 • ”The measurement of a field goal’s distance is from the goalpost to the point where the ball was positioned for the kick by the holder.” Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Field_goal_(American_and_Canadian_football)

  46 jaardin potkun tapauksessa line of scrimmage on n. 29 jaardin linjalla.

  Oli miten oli, en olisi uskonut Kalpion onnistuvan potkussa kun peliä katsoin. Dramaattinen loppu hienolle pelille, oli potku sitten puolesta kentästä tai ei :)

 • Voi vitun valopäät. Hyökkäysdrive päättyi Crocojen 29:lle niinkuin lukutaitoiset hyvin sen voi tuolta tilastoista lukea: http://www.sajl.org/images/tilastot/vl13013.shtml

  Wol 1-10 at Cro34 12-Johnson C pass complete to 14-Brescacin J for 5 yards to the CRO29.
  Wol 2-5 at Cro29 Timeout Helsinki Wolverines, clock 00:02.
  Wol 2-5 at Cro29 11-Kalpio J field goal attempt from 46 GOOD, clock 00:00.

  Potkusnäppi lähti 29:ltä, holderi tumppasi sen maahan 36:lla ja potkun kokonaismitta = jäljellä oleva kenttämatka + maalialue yhteensä 46 jaardia. En nyt millään saa siltikään palloa lähes ”puoleen kenttään” jos selän takana on vielä 14 jaardia ennen keskiviivaa.

  Mutta turha teille kai on asiaa selittää koska ette sitä joko osaa tai halua ymmärtää.

 • Olet oikeassa. 50 jaardista potkua ei potkaista puolesta kentästä. 56 jaardisesta ilmaisua voisi jo käyttää.

 • Toimittajillahan on aina taipumista pieneen hehkuttamiseen ja luovuuteen. Ilman sitä jutut ois monasti aika kuivia. Nytkään ei ois syntynyt minkäänlaista porinaa jos jefumaster ois kirjoittanut 46 jaardin potkumaalista.
  Et nautitaan me valopäät vaan auringonpaisteesta ja hyvistä peleistä. (Toivottavasti) Ja poristaan taas toimittajien seuraavista luovista jutuista.