Kamppailu Pirkanmaasta – osa II

Gridiron Staff 1.8.2013 10:46 Yksi kommentti

(4-4)

(5-3)

03.08.2013 klo 16:00 Tampere

Pudotuspeleihin matkaava Nokia Ghosthunters saapuu Pyynikille lauantaina kotietu kiikarissaan. Saintsille voitto varmistaisi pudotuspelipaikan.

Toista kertaa tälle kaudelle kohtaavat joukkueet ovat molemmat näillä näkymin matkalla kuun puolivälissä alkaviin pudotuspeleihin. Peliesitystensä puolesta Ghosthunters kuuluisi sarjan kakkospaikalle, mutta joukkueen saldoa rasittaa talvikaudella saatu kahden sarjapisteen menetys. Saints sen sijaan otti viime viikonloppuna äärimmäisen tärkeän voiton pudotuspelipaikasta kamppailevasta Hyvinkää Falconsista. Falcons-voitto nosti tamperelaisjoukkueen todella lähelle välieräpaikkaa, sillä vain yksi Saintsin voitto tai Falconsin tappio viimeisellä kahdella kierroksella riittää pitämään tamperelaiset pudotuspeliviivan yläpuolella.

Voitolla on merkitystä sarjasijoituksen kannalta myös vierasjoukkue Ghosthuntersille, joka taistelee edelleen pudotuspelien kotiedusta. Joukkueiden kohdatessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ghosthunters karkasi ensimmäisellä puoliajalla kolmen maalin johtoon, eikä antanut Saintsin palata enää mukaan otteluun. Tamperelaisjoukkueen helmasynti – pallonmenetykset – olivat tuolloin pääosassa joukkueen hävitessä tilaston vierailleen 4-0. Kolme rähmäystä ja yksi syötönkatko olivat omiaan helpottamaan vahvan nokialaisjoukkueen työtä. Viime viikonlopun voitokkaassa Hyvinkää-ottelussa joukkue sen sijaan selvisi täysin ilman pallonmenetyksiä. Ennalta on siis varsin selvää, että Saintsin tulee huolehtia pallosta erittäin tarkkaan, mikäli pisteet mielitään pitää Pyynikillä.

Myös Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja on samoilla linjoilla. Joukkue lähtee myös tulevaan otteluun sillä asenteella, että pallosta ei luovuta rähmäämällä kertaakaan.

– Edellisessä kohtaamisessa nähtiin, että virheet maksavat paljon ja niitä ei ole varaa tehdä, Lilja kommentoi Saintsin ennakossa.

Saintsin pelinrakentaja Ryan Burgess on ollut mies paikallaan, mutta hänen työtään hankaloittaa hieman joukkueen kenties parhaan laitahyökkääjän, Ilari Laineen, poissaolo. Laine on matkustanut muutama viikko sitten Yhdysvaltoihin pelaamaan lukiopalloa. Näin ollen kauden ratkaisuotteluiden lähestyessä vastuuta tarjotaan myös joukkueen muille pelaajille. Vastuunkantajia Saints todella kaipaakin – nappasihan Laine joukkueiden edellisessä kohtaamisessa reilusti yli 100 jaardia.

Mikäli peli lähtee liikkellee tasaisena, eikä suurempia virheitä nähdä, on odotettavissa melko tasainen ja fyysinen vääntö. Saints ei varmasti ole valmis luovuttamaan Pirkanmaan herruutta nokialaisjoukkueelle, vaikka ensimmäisessä ottelussa tappio tulikin. Toisaalta nokialaisjoukkueen pelaajatilanne tässä vaiheessa kautta lienee hieman paremmalla tolalla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana lauantain ottelu on myös Ghosthunters-legenda Sami Teleniuksen paluu sivurajalle keväisen Saksan keikan jälkeen.

Lue myös

Kommentoi

  • Saintseille yllätysvoitto 35-26. Kotijoukkue piti hyvää huolta pallosta ja pallonmenetyksiä pyöreät nolla. Nokialle puolestaan yksi rähmäys ja vissiin kolme tai neljä irmaa. Kotijoukkueen hyökkäys kulki simppelisti. Ensin Airaksinen kantoi palloa ja aina välillä Burgess juoksi itse isoja jaardeja, pari kertaa (vai kolme?) pohjaan asti. Erikoisuus oli kolme pitkää td juoksua jotka tulivat lippujen takia takaisin. Nämä menivät 2-1 vieraille.

    Lopussa Ylä-Häkkisen 48 jaardinen potkumaaliyritys osui harmittavasti keskelle maalia mutta jaardin lyhyeksi. Vieraiden Williamsia ei saanut neljä miestä nurin, kaveri ravisteli kirput niskastaan ja juoksi päälle 60 jaardia.