Wolverines selätti Butchersin Velodromilla

jefumaster 30.7.2013 7:56 16 kommenttia

(5-2)

44

(3-4)

10
1 2  
19 25 44
7 3 10

29.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Wolverines voitti Porvoo Butchersin yllättävän suurinumeroisesti maanantaina Velodromilla. Tasaisesti alkanut ottelu päättyi Ahmojen 44-10 voittoon.

Wolverines päävalmentaja Mark Garza kertoi SAJL:n otteluennakossa Butchersin olevan kokoonpano, joka kykenee voittamaan minkä tahansa joukkueen Vaahteraliigassa. Maanantaina porvoolaisilla ei ollut aivan paras päivä Ahmojen vieraana. Ottelu säilyi tasaisena aina toisen neljänneksen lopuille saakka, kunnes Wolverinesin safety Tuukka Hämäläinen katkaisi pelinrakentaja Bill Ashburnin syötön ja kotijoukkueen hyökkäys siirsi Stephen Stokesin maalilla isännät tavoittamattomaan johtoon.

Wolverines pääsi ottelussa niskan päälle jo ensimmäisellä neljänneksellä Butchers-valmennuksen ottaessa yllättävän riskin 0-0 tilanteessa. Teurastajat lähtivät pelaamaan neljättä yritystä omalla 22 jaardin viivalla karuin tuloksin. Saatuaan pallo haltuun red zonen tuntumassa pelinrakentaja Cedric Johnson juoksi isännät johtoon yhdellä yrittämällä. Butchers vastasi nopeasti ja näytävää peliä ottelun ensimmäisellä puoliskolla pelannut Porvoon hyökkäyslinja onnistui murtamaan tietä keskushyökkääjä Josh Schleusnerille aina maaliin saakka. Lukemat 7-7 säilyivät taululla lähes puoliajan makkaratauolle asti. Toisella puoliajalla Wolverinesin puolustuksen linja sai yliotteen Butchers OL;sta ja peli kääntyi kotijoukkueen odotettua suurinumeroisemmaksi voitoksi.

Porvoon maanantainen peli-ilme oli kuin läpileikkaus joukkueen kaudesta. Yhtä hyvää suoritusta seuraa kaksi virhettä, jotka nollaavat saavutukset. Lisäksi Butchersin kokeneempi kaarti sortui ottelun toisella puoliajalla useampaan turhaan virheeseen, joiden tuomat 15-jaardiset tukahduttivat joukkueelta teoreettisetkin voitonmahdollisuudet.

Oman ansion Porvoon vaisulle hyökkäykselle voi antaa myös Peetja Mannilan ohjaamalle Ahma-puolustukselle. Laitahyökkääjä Micky Kyei oli laitettu tiiviiseen miesvartiointiin eikä nopeajalkainen porvoolainen saanut ottelussa kasaan juoksu- ja heittopeleillä kuin 41 jaardia. Ahkerimmin Kyeitä ehti taklaamaan huikeasti alkukaudesta otteitaan parantanut Wolverinesin britti-puolustaja Ric Hennessy joka onnistui taklausten ohella myös varjostustehtävässään erinomaisesti. Wolverines takakentän urakkaa helpotti se, että Porvoon toinen tähtilaituri Ville Kurvinen ei kentällä kiinniottajana esiintynyt. Silmiinpistävää ottelussa oli se, että liian usein pelinrakentaja Ashburnin heittämät pallot suuntautuivat lyhyissä kuvioissa Kyein polvitason alapuolella ja kiinniotot onnistuivat vain satunaisesti. Butchers-pelinrakentajan päivää synkensivät lisäksi kaksi katkaistua syöttöä.

Butchersin nimekkään tukimieskaartin edustajat pelasivat ehkäpä ylilatautuneina ottaen osaa ottelun lipputalkoisiin

Wolverines-puolustuksessa Anssi Nevalainen teki näyttävän paluun kentälle loukkaantumisensa jäljiltä. Tauostaan huolimatta edelleen hyvissä asemissa liigan säkitystilastoissa sijaitseva puolustaja onnistui sen pakollisen säkityksensä lisäksi palauttamaan haltuunsa koppaaman syötönkatkon aina Butchers maaliin saakka 40 jaardin etenemisellä. Butchers-puolustuksessa näyttävimmin tilanteissa taklasi Sebastian Karbin. Muutoin nimekkään tukimieskaartin edustajat pelasivat ehkäpä ylilatautuneina ottaen osaa ottelun lipputalkoisiin.

Wolverinesin keskushyökkääjä Stokes oli jälleen kerran ratkaisevassa roolissa juosten joukkuelleen kolme touchdownia. Porvoon Schleusner eteni kentän pinnalla Stokesia enemmän (110 jaardia), mutta Stokes keräsi heitot ja juoksut yhteenlaskettuna virkaveljeään enemmän edettyjä jaardeja tilastoihin (126 jaardia). Laitahyökkääjistä eniten jaardeja ottelussa keräsi Wolverinesin Sebastien Sagne.

Viime vuosina potkumaalit ovat olleet harvinaista herkkua Vaahteraliigassa. Tällä kaudella niitä on potkittu poikkeuksellisen paljon ja myös maanantaina sekä Wolverinesin Janne Kalpio, että Butchersin Jimi Roiko onnistuivat kenkäisyissään. Wolvojen ja teurastajien potkaisijat ajavat takaa sarjan field goal-kunkkua, Taftin Akseli Olinia (4 kpl) nyt yhden potkun päässä takamatkalta. Kalpio jatkoi kentällä myös erinomaisten lentopotkujen suorittamista hivuttaen punttikeskiarvoaan lähelle 50 jaardia koko kauden osalta. Maanantaina onnistuneet lentopotkut pitivät taitavana palauttajana tunnetun Butchersin Kyein tehokkaasti pimennossa myös tällä saralla.

Tappio Wolverinesille ahdisti Butchersin tiukkaan paikkaan joukkueen playoff-näkymien kannalta. Jäljellä olevissa kolmessa ottelussa joukkue kohtaa Indiansit, Roostersin sekä Jaguaarit. Kahdella voitolla jatkoon meneminen on vielä teoriassa tehtävissä, mutta tämän puolesta saa lyödä vetoja kovin kertoimin. Butchers on viimeksi jäänyt playoffien ulkopuolelle kaudella 2002.

Wolverinesille viides perättäinen voitto merkitsee käytännössä jo lähes varmaa playoff-paikkaa. Joukkueen loppuohjelmassa ovat Crocodiles, Taft sekä 69ersin, joilta joukkueen olisi kerättävä vielä kaksi pistettä taskuun jatkopaikan varmistamiseksi.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mielenkiintoinen loppukausi seurata pelaavatko Wolverines, TAFT ja Crocodiles paljon ristiin. Ja Pystyykö 69ers sekoittamaan pakkaa?
  Butchersilla kuitenkin voitto Crocodilesista, eli tasapisteissa kiilaisi ohi.

 • Kaikista mielenkiintoisinta on seurata Roostersia. Joukkuehan voi ruveta rakentamaan itselleen mieluista välierämaailmaa häviämällä taktisesti pelejä. Toivottavasti moraali on tarvittavan korkealla ja Roopertti laittaa heittonsa taas kuosiin.

 • Hassuja ajatuksia Roostersin pelaamisesta. A) Jos peluuttavat kakkosstringiä, niin ei se tarkoita, että tahallaan häviävät/taktikoivat. Jos joukkue on hoitanut itsensä siihen asemaan, että on varaa peluuttaa kakkosmiehistöä hankkimassa kokemusta/säästellä ykkösiä, niin sehän on joukkueen omaa hyvyyttä. B) Miksi tämän hetken näytöillä kellään tulee edes mieleen, että Roostersin tarvitsee/kannattaa koittaa muokkailla välieräpareja häviämällä tahallaan…? Ei Roosters toki voittamaton ole, mutta kyllä Roosters voi antaa muiden pelata itsensä playareihin ihan omilla avuillaan. Itse nostaisin tällä hetkellä TAFTin, Wolvot ja Seinäjoen niiden joukkueiden joukkoon, jotka voivat hyvinkin voittaa Roostersin, vaikka Roosters onkin selvä ennakkosuosikki.

 • Eiköhän kakkos-QB peluuttamisella haeta sitä, että jos Rojo sattuisi loukkaantumaan, niin ei tarvitsisi sitten vasta ottaa niitä ensimmäisiä pelillisä downeja !

 • En tiedä onko sisälukutaidossa vikaa vai silmissä, mutta tekstistä ymmärsin ettei Kurvinen pelannut, ja silmät väittää että kyllä se maanantaina oli kentällä, ja tilastojen mukaan avauksessa.

 • Ehkä epäselvää tekstiä. Kurvinen oli listattu avaajaksi ja potkaisi yhden puntinkin,mutta ei ottanut koppeja. Täytyy kirjoittaa suoravivaisemmin…

 • Eli wolvot sulki Kurvisen ottelusta ja piti Kyein 41 jaardissa?

 • Näyttäisi se Kurvinen olleen kentällä ton Nevalaisen intterin aikanakin… https://www.facebook.com/photo.php?v=10201864327514716

 • Matsista pitäisi ehdottomasti mainita C.Johnsonin ensimmäiseen maaliin johtanut yksilösuoritus. Sälli oltiin säkittämässä about -15 y verran useaan otteeseen, mutta niin vaan varmaan minuutin kestäneen juoksun ja 25 ohitaklauksen jälkeen Cedric oli maalialueella. ”käsittämätön, huikea, fantastinen” Kyseiseen suoritukseen sopii moni ylistyssana. En todellakaan ole Cedric-fani, mutta tuossa ottelussa hän oli todella hyvä, jopa heittäjänä.

 • vigil-ignis: tästä suorituksesta taisi olla Wolverinesin FB-sivulla videopätkää. Näytti kyllä aivan älyttömältä, tosin osa suorituksesta jäi näköesteen takia piiloon… :(

 • Miksi muuten Butchersin kerrotaan jääneen pleijareiden ulkopuolelle 2002, vaikka liiton sivuilta löytyvän otteluohjelman mukaan pelasi ko. vuonna puolivälierässä Jaguaareja vastaan?

 • 2002 pronssi ottelussa pelasi Crocot-Jaguaarit ja tais Crocot voittaa 3-0 tai jotakin :( jos Porvoo ei ole ollut loppuottelussa niin 2002 niin se ei ole ollut pleijareissa

 • Butchers oli puolivälierissä 2002.

 • Vuonna 2002 pelattiin todellakin neljännesvälierät joissa bUtchers oli mukana. Raportin kirjoitajana korjaan tekstin tässä muotoon:

  ”Butchers on viimeksi jäänyt neljän parhaan ulkopuolelle kaudella 2002.”

  Nyt varmasti kaikki on tyytyväisiä