Steelersille kotietu, Bezaire tyytyväinen

Tuomo Tomperi 29.7.2013 21:03 Ei kommentteja

(5-1)

34

(4-2)

20
1 2  
0 34 34
20 0 20

27.-28.7.2013

Kaksi varsin erilaista puoliaikaa sisältänyt lauantain jännitysnäytelmä pudotti Rajaritarit pudotuspeleistä. Steelersin Andy Bezaire kiitteli erityisesti puolustusta.

Kierroksen kenties jännittävimmässä kakkosdivisioonan ottelussa nähtiin erikoinen käänne, kun puoliajalla 0-20 johtanut vierasjoukkue menetti otteensa pelistä toisella puoliajalla. Kotijoukkue Steelers paransi peliään ottelun edetessä ja voitti lopulta 34-20. Tulos takasi Steelersille kotiedun puolivälierävaiheeseen, kun taas Rajaritarien kohtalona on jääminen jatkopelien ulkopuolelle. Steelersin hyökkäyksen koordinaattori Andy Bezaire kiitteli sisukkaan vierasjoukkueen otteita.

– Aivan aluksi on todettava, miten hienoa työtä Lappeenrannassa tehdään. Rajaritarit ovat hyvin valmennettu joukkue, joka on täynnä kovia ja fiksuja pelaajia. Heillä oli suunnitelma hyökkäyksemme pysäyttämiseksi, ja he toteuttivat tätä suunnitelmaa hyvin.

Jännittävä comeback-voitto oli luonnollisesti valmentaja Bezairen mieleen. Bezaire kehui erityisesti vierasjoukkueen puolustuksen linjaa ja tukimiesosastoa. Steelersilla oli ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia saada konettaan käytiin pienten virheiden ja Rajaritarien aiheuttaman paineen ansiosta. Bezaire mainitsi, että kotijoukkue sai kurssinsa käännettyä kokeneiden veteraanien Mikko Soinisen ja Niko Ruotsalaisen esimerkin avulla. Soininen oli ottelussa tulessa heittäen ja kantaen palloa varsin tehokkaasti.

Liki koko kauden rikkinäisellä polvella pelanneen Sami Hovisen loukkaannuttua Steelers päätti siirtää Toni Hartikaisen pelaamaan puolustuksen lisäksi myös hyökkäystä. Hartikainen kiitti vastuusta napaten useita kiinniottoja ja onnistuen myös maalinteossa. Onnistuminen heittopelissä vapautti myös Steelersin Jari Sinkkosen tekemään pahojaan juoksupelissä.

Bezairen mukaan hyökkäyksen onnistuminen toisella puoliajalla ei olisi kuitenkaan riittänyt, ellei joukkueen puolustus olisi onnistunut niin hyvin ottelun toisella puoliajalla. Kolme syötönkatkoa ja hyvä juoksupuolustus takasivat hyvät kenttäasemat Steelers-hyökkäykselle. Varsinkin ottelun lähetessä loppuaan Steelersin etu linjapelissä näkyi yhä selvemmin ja selvemmin. Kotijoukkueen pelaajat tuntuivat kestävän kuumassa säässä hieman vieraitaan paremmin.

– Joukkueemme linjamiehet tekivät hienoa duunia etenkin ottelun loppuvaiheilla, kuumasta säästä huolimatta. Oskari Laitinen ja Roope Korhonen ovat nuoria kavereita, jotka ymmärtävät pelin hyvin ja ovat hyvässä kunnossa. Pojat todella auttoivat meitä pitämään johdon, kun lopulta saimme sen viimeisellä neljänneksellä, Bezaire kehaisi.

Seuraavaksi Steelers isännöi Pori Bearsia kahden viikon päästä alkavissa pudotuspeleissä. Tutustuminen tulevaan vastustajaan on vielä kesken, mutta Kuopiossa osataan odottaa fyysistä joukkuetta, jolla on atleettinen pelinrakentaja.

– Bearsilla on vahva juoksupuolustus. Heidän puolustuksen linjansa on nopea ja pystyy aiheuttamaan painetta pelinrakentajalle. Pidämme nyt viikon tauon ja palaamme normaaleihin kuvioihin ensi viikolla. Edelleen meidän tulee panostaa perusasioiden oikeaan suoritukseen. Kahden viikon päästä on luvassa jälleen kova jenkkifutisottelu, joten odotan jo innolla tulevia harjoituksia ja Bearsia.

Lue myös

Kommentoi