Robert Johnson sai vapaapäivän

jefumaster 29.7.2013 12:14 3 kommenttia

(1-6)

09

(7-0)

34
1 2  
0 9 9
14 20 34

28.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsinkiläiset 69ers ja Roosters pelasivat neljä neljännestä jalkapalloa. Varsinkin ottelun ensimmäisen puoliajan aikana yleisölle tarjoiltiin kauden heikointa peliä katsottavaksi.

Roosters-valmentaja Juha Hakala oli antanut ykkösnyrkilleen, Robert Johnsonille vapaapäivän. Amerikkalaispelinrakentaja oli kuitenkin saapunut työmaalleen verryttelyasussa ja arvoitukseksi jää, olisiko hartiasuojat vedetty päälle, mikäli Roostersin kaksi muuta jenkki-pelaajaa, Stephen Peyton ja Dwayne Hollis eivät olisi toisen neljänneksen lopulla ratkaisseet pitkään maalittomana nuhjailtua kamppailua Kukonpojille. Roostersin avaavassa kokoonpanossa oli mukana useita ensi kertaa avaavan pelaajan kunnian saavuttaneita nuoria. Päävalmentaja perusteli rosterimiehityksiään ottelun jälkeen näin:

-Robertilla on pieni jalkavamma päällä. Saatiin hyvään saumaan antaa lepoa tuleviin loppupeleihin.

Helsinki 69ers saa kyseenalaisen kunnian olla se liigajoukkue, joka on kärsinyt tappion tällä kaudella kakkospelinrakentajallaan pelaavaa joukkuetta vastaan. Roostersin Eino Matikaisen ohella myös Wolverinesin Stephen Stokes on johtanut hyökkäyksensä voittoon mustapaitoja vastaan pelatessaan. Molemmilla kerroilla sivussa olleen pelinrakentajan sukunimi on ollut Johnson.

Sunnuntain kamppailu pysyi maalittomassa 0-0 tilanteessa aina toisen neljänneksen lopulle saakka. Hyvässä jenkkipallo-ottelussa tällainen asetelma syntyy kahden erinomaisesti pelaavan puolustuksen ottaessa mittaa vastustajan hyökkäysmiehistöstä. Velodromilla kyse ei kuitenkaan ollut tästä. Kentällä pelasi kaksi heikkoa hyökkäyspeliä esittänyttä joukkuetta joista itse asiassa 69ers oli lähempänä maalisuoritusta ennen kuin Roostersin amerikkalaiset ratkaisivat pelin joukkueelleen.

Roostersin Eino Matikainen keräsi ottelussa suurimman jaardimäärän (115) juoksuillaan. Pallon kanssa itse edetessään iskuja pelkäämätön pelinrakentaja onkin selvästi parhaimmillaan. Matikainen olisi kuitenkin kyennyt ottamaan lukuisia lisäjaardeja joukkueelleen juoksuillaan, mikäli olisi reagoinut avoimeen tilaan rivakammin.

69ers ei tuntunut saavan hyökkäyspeliään kulkemaan missään vaiheessa ottelua. Kaksi kertaa joukkue pääsi etenemään maaliviivan tuntumaan Matikaisen heittojen katkoista, mutta maalilinjan tuntumassa Roosters-puolustus piti pintansa sixtarien rähmäillessä palloja hermostuneesti useampaankin otteeseen. Ottelun luonteelle typpillisesti kotijoukkue pääsi avaamaan maalitilinsä safetyllä Roosters-hyökkäykset kompuroidessa oman maalinsa tuntumassa. 69ersin Charles McCrae ylsi jälleen kerran juoksuillaan yli sadan jaardin tulokseen. Muutoin sixtarien juoksupeli pysähtyi Roostersin puolustusmuuriin helposti ja joukkueen kokonaisjaardimäärä juoksupeleistä jäikin pari jaardia alle sadan jaardin viivan.

Joukkueiden puolustuksista edukseen erottuivat Roostersin Peytonin ohella 69ersin Donavan Williams. Williams nappasi kaksi Matikaisen heitoista näppeihinsä ja Peyton keräsi tilastoihinsa maaliin juoksemansa syötönkatkon lisäksi 10 taklausta.

Roosters on kahdessa viimeisessä pelaamassaan ottelussa heittänyt yhteensä kuusi syötönkatkoa. Kauden yhteenlaskettu intterien kokonaismäärä 11 nostaa helsinkiläiset sarjan ykköseksi tässä kyseenalaisessa tilastossa. Joukkue jatkaa puhtaalla pelillä liigan runkosarjan ylivoimaisessa johdossa, mutta epäonnistumisten muisto on syytä karistaa mielestä ennen sarjan ratkaisupelien alkamista.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Matikaiselle arvokas kokemus päästä pelaamaan koko peli. Toinen puoliaika oli huomattavasti parempi. Liekö sitten puoliajalla annettu hyvät ohjeet.
    Dwayne Hollis taas osoitti vaarallisuutensa, jos hänelle antaa kentällä vähänkään tilaa.

  • Hyvä kirjoitus!!

  • Roostersin ottelutunnelmia:

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sr6VVWA26I0

    Fanina hienoa nähdä näitä!