Jatkaako Wolverines voittoputkeaan?

jefumaster 27.7.2013 21:55 Ei kommentteja

(4-2)

(3-3)

29.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Wolverines on voittanut neljä perättäistä ottelua herättyään toukokuun koomastaan. Maanantaina vastustajaksi saapuu tiukasti pisteistä taisteleva Butchers.

Wolverines on nostanut pelinsä tasoa huikeasti alkukauden pallottelusta. Hyökkäyspeli on on muuttunut monipuoliseksi, pallon kanssa työtä tekevät totuttua useammat ahmat ja joukkueen puolustus on noussut liigan ykköspaikalle heittojen torjunnan osa-alueella. Muistissa ovat kuitenkin liigan kahden ensimmäisen kierroksen ottelut, joissa heittävät joukkueet kylvettivät Ahmat hetkeksi nollakerhoon. Maanantaina Velodromille marssii sisuuntunut teurastaja-lauma, jonka terävin osa-alue on ollut nimenomaan heittopeli.

Butchersin kausi ei ole mennyt joukkueen odotusten mukaisesti. Ongelmat amerikkalaispelaajien kanssa ovat suistaneet 2000-luvun kestomenestyjän tiukkaan taisteluun playoff-paikasta. Voittamalla isäntänsä maanantaina teurastajat parantaisivat merkitävästi asemaansa neljän viimeisen kierroksen kirikilpailussa. Wolverinesin lisäksi joukkue kohtaa runkosarjassa vielä ehkäpä yhden päävastustajistaan, Indiansin, Roostersin sekä Jaguaarit.

Brescacin toi tullessaan muutoksen

Juhannuksen jälkeiset pelit ovat sujuneet Wolvoilta voitokkaasti. Suurin muutos joukkueen pelissä on ollut tapahtunut heittojen alueella. Kolmen ennen juhannusta pelatun ottelun heittojaardit jäivät yhteensä lukemiin 367 ja pelinrakentaja Cedric Johnson heitti peleissä viisi syötönkatkoa. Ainoan kevätkauden voiton joukkueelleen luotsasi pelinrakentajan paikalta Stephen Stokes ottelussa Sixtareita vastaan.

Kesätauolta palattuaan joukkue on muuttunut peli-ilmeeltään heittopainotteiseksi, ja jaardeja on kertynyt kolmessa pelissä 604 ja katkoja ainoastaan yksi. Puuttunut palanen, joka juhannuksen jälkeen on kääntänyt joukkueensa suunnan on nimeltään Jordan Brescacin. Kesken kauden hankittu kanadalais-italialainen laitahyökkääjä on nostanut omilla onnistumisillaan koko rinnallaan pelaavan laituriston pelin uudelle tasolle. Brescacin kommentoi joukkueen pelin parantumista Gridironille näin:

– I think we’re all getting more comfortable in the offence. Cedric took over the offence just before I got here so there was uncertainty with all the receivers, but now its been about 5 weeks and we feel comfortable in it. Our running game is very effective and the balance that we now have is difficult for defences to defend.

Brescaciniin henkilöitynyt muutos on käytännössä merkinnyt onnistumisia laajalla rintamalla. Erityisesti Tuomas Mankki on parantanut peliään kanadalaisen kirittäjän rinnalla. Myös Sebastien Sagnen kuntoutuminen on lisännyt heittouhkaa syvälle menevissä peleissä mutta myös muut laiturit kuten konkari Sami Kujansuu ja Teemu Rantanen ovat saaneet merkintöjä tilastoihin aiempaa enemmän. Heittojen avaamaa tilaa on käyttänyt hyväkseen keskushyökkääjä Stephen Stokes joka pitää liigan juoksutilastoissa kolmatta sijaa. Wolverines ei enää pysähdy keskittymällä Stokesin vartiointiin.

Maanantaina Wolverinesin nimekäs OL saa laittaa parastaan suojellakseen pelinrakentajaansa Butchersin tukimiesten ryntäyksiltä. Alkukauden aikana porvoolaiset ovat pistäneet erityisesti vastustajien juoksupelin kuriin pitäen kuuden ottelun jälkeen tiiveimmän juoksupuolustuksen paikkaa hallussaan 81,7 jaardin ottelukeskiarvolla. Sebastian Karbin, Tero Kontianen, Rafael Pineda ja Santtu Äyräväinen eivät aio päästää juoksukone Stokesia helpolla Velodromilla.

Butchersin on onnistuttava maanantaina kuitenkin hyökkäyspelissään. Joukkueeseen heinäkuussa liittynyt Josh Schleusner ei ole vielä onnistunut tekemään juoksemalla touchdownia ja Wolverinesia vastaan mieheltä odotetaan paljon. Vastustajan puolustajilla ovat silmät kuitenkin nauliintuneina Butchersin nopeisiin laitureihin. Ville Kurvinen ja Micky Kyei ovat tottuneet olemaan merkattuja miehiä ja tulevat olemaan tuossa roolissa myös maanantaina. Jos Butchersin hyökkäyslinja onnistuu antamaan pelinrakentaja Bill Ashburnille heittoaikaa saattaa jälki olla tuhoisaa. Oman mielipiteensä tähän tulee kuitenkin sanomaan liigan säkitystilastojen ykksjoukkue Wolverines aggressiivisine frontteineen.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä pysyäkseen mukana playoff-taistelussa. Mistään kuolemanottelusta ei kuitenkaan vielä ole kyse, mutta oletettavasti kuumassa kelissä tullaan näkemään tasokas kahden aggressiivisen joukkueen kohtaaminen Velodromilla. Toivottavasti aggressiivisuus pysyy kuitenkin kurissa. Vastakkain nähdään liigan kaksi rangaistusherkintä joukkuetta.

Vaahteraliigan seitsemännen kierroksen ottelu Helsinki Wolverines – Porvoo Butchers pelataan Käpylän Velodromilla maanantaina 29. heinäkuuta klo 18.00 alkaen

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *