Indians ja TAFT TV-ottelussa

Gridiron Staff 27.7.2013 21:49 Ei kommentteja

(4-2)

(3-3)

28.07.2013 klo 18:00 Vantaa

Sunnuntai-iltapäivän ottelussa kohtaavat liigakakkonen TAFT ja pudotuspeleihin kärkkyvä Kouvola Indians.

Alkukaudesta voittoja napsinut Kouvola Indians lähtee hakemaan sunnuntain TV-ottelusta lähes pakkovoittoa. Tappiolla joukkueen virhemarginaali loppukautta ajatellen putoaisi petollisen lähelle nollaa. TAFT:lle voitto kelpaisi, sillä joukkueella on kaikki mahdollisuudet pysyä runkosarjan kakkosena ja saavuttaa näin kotietu pudotuspelivaiheeseen.

Viime viikolla Crocodilesia vastaan liigauransa ensimmäisen startin tehnyt Henri Kauhanen jatkaa joukkueen pelinrakentajana myös Vantaalla. TAFT:n puolustus tunnetaan yhtenä liigan parhaista, joten aivan helpoimmasta päästä ei Kauhasen iltapuhde tule olemaan. Crocodilesia vastaan Kauhanen viljeli lyhyiden heittojen lisäksi myös pitkiä kaaripalloja, joiden osoite oli tosin hieman hukassa. Kontrolloituja keskimatkan heittoja Kauhaselta nähtiin vähemmän. Onkin mahdollista, että TAFT haluaa haastaa Kauhasen pakottamalla hänet heittämään 15-20 jaardia aloituslinjan yli kantavia, tarkkuuta vaativia heittoja. Yksin ei Kauhasen onneksi tarvitse TAFT-puolustusta päihittää, sillä Indians-hyökkäyksen ykköstähtenä nähdään kahdessa liigaottelussaan 344 juoksujaardia kerännyt Thomas Addison. Indians on saanut harjoitella vastikään joukkueeseen saapuneen pelaajan kanssa hieman pidempään, joten jatkossa häneltä voidaan odottaa kenties vieläkin varmempia suorituksia.

TAFT on kuitenkin laittanut Addisonin varmasti merkille. Addison on mahdollista pysäyttää liki linjan tasalle, mutta jos mies saa hiukankin tilaa, pystyy hän atleettisuudellaan hankkimaan lisäjaardeja liki yksin. Joukkueena taklaaminen ja hyvä viimeistely puolustuksessa ovat TAFT:lle avainsemassa.

– Addison on tietenkin se uhka numero yksi. Hyvä juoksupeli vaatii kuitenkin aina hyökkäyksen linjan saumatonta yhteen pelaamista. Lisäksi heillä on herrat (Vincent) Pervis ja (Columbus) Givens, joilla on myös kykyä juosta pallon kanssa. Valinnanvaraa ja aseita on siis useita, TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto kommentoi SAJL:n ennakossa.

TAFT:n hyökkäyspeli tunnetaan varsin heittopainotteisena. Pelinrakentaja Miro Kadmiry on jakanut palloa usealle laitahyökkääjälle, mutta selkeä ykköskohde on jenkki Andre Privott. Puolustuksessa päävalmentaja Indiansin Kari Leivoja nostaa esille paineen.

– Meidän pystyä puolustamaan heittoalueita ja saatava Mirolle (Kadmiry) painetta, mikä meidän puolustussysteemissä tarkoittaa blitzaamista, Leivoja pohtii SAJL:n ennakossa.

Lue myös

Kommentoi