Divisioonan kärkikamppailu Oulussa

Gridiron Staff 27.7.2013 11:09 Yksi kommentti

(4-3)

(7-0)

28.07.2013 klo 13:00 Oulu

Ykkösdivisioonan kärkijoukkue Turku Trojans on yltynyt hurjaan pistetehtailuun viime otteluissaan. Jatkuuko turkulaisten voittoputki sunnuntaina Oulussa?

Seitsemän kierroksen jälkeen on helppo todeta, että Trojansin päätös pudottautua täksi kaudeksi I-divisioonaan oli onnistunut. Viimeksi kaudella 2005 Vaahteraliigan pudotuspeleissä esiintynyt joukkue on aloittanut kauden loistavasti seitsemällä peräkkäisellä voitolla. Kaudet 2009-2012 sujuivat Trojansilta erityisen kehnosti. Neljä voittoa neljässä vuodessa ei tehnyt hyvää joukkueen kehitykselle. Trojansilla onkin mahdollisuus voittaa pelkästään tämän kauden runkosarjassa enemmän otteluita kuin viimeisenä viitenä liigavuonna yhteensä. Suurimpana kaskena joukkueen ja tappiottoman runkosarjan välissä seisoo juuri sunnuntain vastustaja, Oulu Northern Lights.

Turkulaisten tämän kauden ylivoima on ollut ehkä hieman yllättävää, mutta sattumaa se ei ole. Joukkueen materiaalin leveyttä kuvastaa se, että peräti 18 pelaajaa on tällä kaudella vastaanottanut heiton sarjapelissä. Esimerkiksi sunnuntain vastustajan Northern Lightsin vastaava luku on seitsemän. Joukkueen kärkiniminä on nähty paluun kentille tehnyt Ville Vene sekä pelinrakentajana pitkään pelannut Joonas Andersson. Myös isokokoinen sisempi laitahyökkääjä Juha Yli-Arvela on napsinut palloja kiinni tällä kaudella parempaan talteen. Joukkueen nuori polvi vaikuttaa lupaavalta – tuntuuhan Trojansilta löytyvän liki jokaiseen otteluun uusi ratkaisija. Laitahyökkääjien lisäksi Trojansin linjapeli on vakuuttanut tällä kaudella. Sillä onkin ollut varsin suuri merkitys joukkueen menestyksessä.

Bedwell ei varmasti ole unohtanut kyseistä ottelua

Northern Lightsin pelaajatilannetta tällä kaudella voisi kuvailla sanalla ”kapea”. Joukkueen rosterissa listataan vain neljä laitahyökkääjää, mikä on neljän laitahyökkääjän spread-muodostelmaan luottavalle joukkueelle ymmärrettävästi aivan liian vähän. Myös Northern Lightsin juniorikoulu tuottaa tulosta, mutta vielä tälle kaudelle nuorista ei ole päätetty nostaa pelaajia edustukseen. Tanskalaisen Dennis Okholmin lähdön jälkeen Lightsin pelinrakentaja Zander McKean on jakanut palloa melko tasaisesti Joonas Tainalle, Mikko Sormuselle, Tuomo Tomperille ja Matias Aholalle. Sormunen on noussut kenties nopeudellaan McKeanin suosikkilaituriksi. Kaksi viikkoa sitten Saintsia vastaan mies väläyttikin keräämällä neljällä kiinniotolla 113 jaardia ja kolme touchdownia. Jää nähtäväksi, ottaako Sormunen Okholmin paikan Lightsin ykköslaiturina loppukaudesta.

Turkulaisten pelinrakentaja Stan Bedwell on vieraillu Oulussa ennenkin, vaikka hän pelaakin nyt ensimmäistä kauttaan Trojansin paidassa. Kaudella 2009 Kouvola Indiansin pelinrakentajana toiminut Bedwell johdatti joukkueensa Castrenin kentälle ykkösdivisioonan välierään. Tuolloin Bedwell juoksi kaksi maalia, mutta hänen harkitsemattomien syötönkatkojensa ansiosta Indians taipui kuitenkin Lightsille lukemin 22-18. Bedwell ei varmasti ole unohtanut kyseistä ottelua, joten sunnuntain ottelussa saattaa amerikkalaispelinrakentajalle olla kyse muustakin kuin pelkistä sarjapisteistä.

Lue myös

Kommentoi

  • Eikös Salorannan pitänyt liittyä Oulun vahvuuteen? Osaako Tuomo antaa lisävalaistusta taustoihin?