69ers isännöi Kukonpoikia

jefumaster 27.7.2013 10:21 Yksi kommentti

(1-5)

(6-0)

28.07.2013 klo 18:00 Helsinki

Helsinkiläisten paikallisderbyssä sarjanousija 69ers kohtaa puhtaalla pelillä liigan kärkipaikkaa pitävän Roostersin. Antavatko punapaidat isännilleen mitään mahdollisuutta voittoon?

Helsinki Roosters on hävinnyt Vaahteraliigassa edellisen kerran 13.8.2012. Tuolloin päävalmentaja Juha Hakala antoi Butchers-ottelussa pelinrakentajalleen Robert Johnsonille vapaapäivän. Sunnuntaina joukkue kohtaa ennalta selvästi heikommaksi lasketun vastustajan Velodromilla. Johnsonilla on tuskin kuitenkaan varaa lepopäivään. Edellisen kierroksen kärkiottelussa Taftia vastaan amerikkalais-pelinrakentajan tilille kirjattiin peräti kolme syötönkatkoa. Vaikka osa epäonnistumisista voidaan kaataa Taftin takakentän erinomaisen pelin piikkiin, tarvitsee Johnson sunnuntaina hyvän päivän. Itseluottamus on saatava kuosiinsa liigan ratkaiseville kierroksille.

Helsinki 69ers on pelannut liigauransa ensimmäisellä kaudella varsin yksipuolista hyökkäyspeliä. Sarjanousija on ainoana joukkueena liigan puolivälin taulukoissa heittohyökkäyksellään alle 100 jaardin ottelukeskiarvon. Vain 77 jaardia keskimäärin heittänyt hyökkäys on kaukana liigan johtavan ilmasirkuksen, sunnuntaina vastaan asettuvan Roostersin 305 jaardista. Jotain on tehtävä kentällä radikaalisti toisin, mikäli mustapaitaiset Sixtarit voivat edes haaveilla kaupungin ykkösjoukkueen kaatamisesta.

69ersin hyökkäyksen ykkösnyrkkinä on kauden aikana jaardeja tahkonnut Roostersissakin takavuosina pelannut Charles McCrea. Amerikkalaiskeskushyökkääjä on liigan juoksutilastojen kakkonen,mutta pelaa ajoittain myös pelinrakentajan paikalla pelaaja-valmentaja Jason Thomasin niin valitessa. Päävalmentajan roolissa Thomas analysoi joukkueensa nihkeää hyökkäyspeliä Gridironille. Aivan liian monta kertaa pallo on jouduttu luovuttamaan vastustajalle nopean kolme ja ulos-rupeaman päätteeksi:

– Suoritusvarmuus on tällä hetkellä isoin ongelma. Varsinkin 3. ja 4. downin peleissä tulee liikaa virheitä, mitkä katkaisevat hyökkäysvuorot. Tällä tasolla ne ratkaisevat paljon. Toisella puoliajalla hyökkäys toimi paremmin, mutta valitettavasti ei pystytty rankaisemaan niin, että olisi saatu enemmän pisteitä. 

Varsinkin 3. ja 4. downin peleissä tulee liikaa virheitä, mitkä katkaisevat hyökkäys- vuorot. (Jason Thomas)

Thomas viittaa kommentissaan edellisen kierroksen Butchers-otteluun, jossa Sixtarit onnistuivat kirjaamaan maaleja tulostaululle vasta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Neljännen yrityksen peleissä Thomas edustaa tyypillistä pelaajavalmentajan yltiöpositiivista asennetta. Usein varman päälle pelaaminen ja lentopotkut saattaisivat tuoda ottelussa paremman lopputuloksen,

Puolustuksensa osalta Thomas näkee horisontissa pilkahduksia paremmasta.

– Puolustus on toiminut viime peleissä hyvin. Porvoota vastaan se antoi meille mahdollisuuden taistella voitosta, mutta hyökkäys ei pystynyt auttamaan sitä tarpeeksi. Puolustuksen frontti sai hyvin painetta ja sama on jatkunut jo useamman pelin ajan.

Roosters lähtee jälleen kerran otteluun ennakkosuosikkina. Tässä vaiheessa vaikuttaa vahvasti siltä, että hallitseva mestari tulee marssimaan selkeään runkosarjan voittoon puhtaalla pelillä. Olisi kauden suurimpia sensaatioita, mikäli jotain muuta viimeisten neljän kierroksen aikana pääsisi tapahtumaan. Ottelut on kuitenkin pelattava neljännes kerrallaan loppuun saakka ja parin avainpelaajan loukkaantumiset saattavat muuttaa koko pakan rakenteen. Juuri nyt punapaitojen terveystilanne on kohtuullinen ja ratkaisuun kykenevien pelaajien lukumäärä suuri. Viime otteluissa otteitaan ovat parantaneet erityisesti Kimi Linnanmaa, sekä Rocky Ciasulli.

Loppukauden osalta yksi Roosters-perheen suurimpia jännityksen aiheita on se, ehtiikö mestaruuskauden sankari Torsten Malm kuntoitua liigavauhtiin vielä sarjan aikana. Juoksuharjoitteita tekevä laitahyökkääjä olisi pelikuntoisena yksi pelottava ase lisää Robert Johnsonin kovaan laitahyökkääjäkaartiin.

Roostersin otteluennakko nostaa esille joukkueiden rosterien ikähaitarien ääripäät. Roostersin nuoren OL-pelaajan, Jere Lahden (16v.) sekä liigan vanhimman pelaajan, Sixtarien Johann Dowen (52v.) kohtaaminen tuo oman mielenkiintonsa otteluun. Molempien pelaajien menestymismahdollisuuksia kyseenalaistettiin kauden alla, mutta hyvin näkyy peli sujuvan kentällä molemmilta

Helsinki 69ers ja Helsinki Roosters kohtaavat toisensa Vaahteraliigan 7. kierroksen ottelussa Käpylän velodromilla sunnuntaina 28. heinäkuuta klo 18.00 alkaen.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *