Kuviot uusiksi Seinäjoella

Tuomo Tomperi 26.7.2013 12:09 12 kommenttia

(3-3)

(0-6)

27.07.2013 klo 16:00 Seinäjoki

Vasta maahan saapunut Steven Adams tekee debyyttinsä Croco-paidassa Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Mutta kuka jenkeistä siirretään katsomoon?

Tärkeän voiton Kouvola Indiansista ottanut Seinäjoki Crocodiles lähtee kotiotteluunsa Jaguaareja vastaan selkeänä suosikkina. Jaguaarien voittosarake näyttää yhä nollaa, vaikka pari kertaa voitto onkin ollut varsin lähellä. Crocodilesille ottelun häviäminen ei playoff-taistelun kannalta tule kysymykseen, sillä taistelu pudotuspelipaikoista on tällä hetkellä varsin kiivas. Tappiottoman Roostersin takana pudotuspeleihin ovat vahvimmin ehdolla Vantaan TAFT ja Helsinki Wolverines, mutta neljäs pudotuspelipaikka on yhä tyrkyllä seinäjokelaisten lisäksi Porvoon Butchersille ja Kouvola Indiansille.

Suurin mielenkiinto lauantain ottelussa kiinnittyy luonnollisesti Crocodilesin uuteen pelinrakentajaan, Steven Adamsiin. Alkuviikosta maahan saapunut Adams hankittiin kesken kauden siitä syystä, että alkukauden pelinrakentajan tehtäviä hoitanut Rodney Brown ei soveltunut päävalmentaja Charles Rifenbarkin ajamaan pelitapaan.

– (Adams) ennättää olemaan mukana kolmissa harjoituksissa ja useissa kokouksissamme. Steve on pelannut jalkapalloa kauan ja on fiksu kaveri, joten hyökkäyksemme oppiminen ei ole hänelle mikään ongelma, päävalmentaja Rifenbark valaisee SAJL:n ennakossa.

Adamsin saapuminen maahan ei lupaa kovinkaan hyvää jyväskyläläisten loukkaantumisista kärsineelle takakentälle. Jaguaareille sopisi varmasti paremmin, jos Crocodiles pitäisi pallon maassa mahdollisimman pitkään. Adamsilla onkin nyt mahdollisuutensa näyttää taitonsa kolme aloittavaa pelaajaa loukkaantumisten vuoksi menettänyttä takakenttää vastaan, vaikka lauantaina nähdään epäilemättä jälleen aimo annos Jocques Crawfordia.

Crocodilesin manageri Juha Laitila pohti joukkueen jenkkitilannetta aiemmin viikolla julkaissulla videolla. Manageri on Rifenbarkin kanssa samoilla linjoilla sen suhteen, että Adams pystyy omaksumaan hyökkäyksen riittävällä tasolla lyhyessäkin ajassa. Crocodilesin pelisuunnitelma sisältää todennäköisesti pienemmän paletin erilaisia pelikutsuja, jotta Adamsin työ olisi hieman helpompaa. Joukkueella on luonnollisesti tähän varaa, koska muilla joukkueilla ei ole scouting-tarkoituksiin videokuvaa Adamsista tai niistä hyökkäyspeleistä, joita Rifenbark lauantaiksi suunnittelee. Kauden edetessä pelisuunnitelma kasvaa varmasti tavallisiin mittoihinsa.

Manageri Laitila ei pidä huolestuttavana sitä, että joukkueen amerikkalaispelaajien määrä kasvaa Adamsin myötä neljään.Vaahteraliigan sääntöjen mukaan vain kolme amerikkalaista voidaan merkitä ottelun pöytäkirjaan. Näin ollen yksi jenkkivahvistuksista nähdään joka ottelussa katsomon puolella.

Crocodiles oli samassa tilanteessa kaudella 2009. Myös silloin joukkue luotti pelinrakentajavalinnassaan EU-pelaajaan. Britti Ted Baynham ei kuitenkaan kestänyt koko kautta, vaan korvattiin jo kolmanteen otteluun. Takakentälle hankittu Eric Snyder hoiti pelinrakentajan tehtäviä kohtuullisella menestyksellä parin ottelun ajan, kunnes joukkue löysi yhdysvaltalaisen Matt Bassuenerin johtamaan hyökkäystään. Vaihto kannatti, sillä kahden tappion jälkeen joukkue myllytti runkosarjan loppuun seitsemällä voitolla ja yhdellä tappiolla, sijoittuen lopulta runkosarjan kolmanneksi.

Laitila ei sano sitä ääneen, mutta käytännössä valinta kohdistuu erittäin suurella todennäköisyydellä poikkeuksetta takamies Stacey Thomasiin tai linjamies BJ Belliin, koska pelinrakentaja Adams ja keskushyökkääjä Crawford lienevät tässä ruletissa koskemattomia. Päätökset tehdään Crocodilesin mukaan ensisijaisesti pelaajien terveystilanteen mukaan. Kaikesta päätellen kaikki amerikkalaisvahvistukset ovat kuitenkin tällä hetkellä pelikuntoisia. Miten jo aiemmin korkealla tasolla Euroopassa pelanneet Thomas ja Bell ottavat uutiset katsomokomennuksesta? On varsin hankala kuvitella ylpeiden amerikkalaisten suhtautuvan tilanteeseen kevyesti.

Crocodiles vertaa tämän kauden tilannetta mielellään kauteen 2009, jolloin neljän amerikkalaisen pyöritys onnistui ja joukkue saavutti menestystä. Neljän vuoden takainen joukkue oli kuitenkin perustuksiltaan erittäin vahva ja leveä, ja kuului ehdottomasti Crocodilesin viime vuosien parhaiden joukkueiden joukkoon. Tämän kauden joukkue ei välttämättä nauti vastaavasta tilanteesta, sillä joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jotka vasta hakevat menestystä liigatasolla.Onko kauden 2013 Crocodiles-puolustuksessa riittävästi syvyyttä korvaamaan pelinrakentajia terrorisoinut Bell tai takakentän herra Thomas?

Lue myös

Kommentoi

 • Mielestäni käsittämätön ratkaisu. Jenkit ovat olleet korvaamattomia omilla pelipaikoillaan. Lisäksi Thomas on todennäköisesti joukkueen paras rissu. Ja nyt yhden pitäisi istua katsomossa. Brown ei ole vakuuttanut, mutta aika lailla arvoitus on tämä uusikin kaveri. Katastrofin ainekset ovat valmiit.

  Parempi olisi ollut jatkaa samalla miehistöllä ja vaikka en ole mikään option-pelin kannattaja, niin ehkä nyt olisi syytä ollut palata viime kauden pelikirjaan. Brown on tyypillinen option-qb. Lisäksi jos Thomas olisi pitch-backinä ja Crawford tietysti rb:nä, niin tuota hyökkäystä olisi aika vaikea pysäyttää.

 • Niin. Kiekossa vaihdetaan koutsia. Soikiohommissa ostetaan jenkkejä…

 • Divarijyrän mainitsemaan pakettiinhan pystytään edelleen menemään, istuttamalla uusi qb katsomoon.
  Kummallinen ajatusmaailma joillakin, että lisäpelaajat heikentää joukkuetta.
  Uskon että Suomessa ei ole yhtään päävalmentajaa, joka ei haluaisi tälläistä optio tilannetta joukkueeseen. Peluutuksen voi päättää vastustajan, terveystilanteen tai vaikka arvalla mukaan.
  Jos tulee loukkaantumisia, löytyy reserviä.
  NFLssä on jopa 3 QB rosterissa;)

 • Jep, tää on jokaisen valmentajan unelma. Aiempi hankinta osoittautuu epäkurantiksi joten virhe paikataan hankkimalla lisää pelaajia. Kohta niitä on rivissä yhtä paljon kuin Kouvolan vastaanottokeskuksessa Intiaanien importteja.

 • Kyllä on katkeraa…

 • Ostermyrä, kyllä tuo hankinta vaan näin ulkopuolisen silmin heikentää joukkuetta. Ulkopuolisen silmin Crawford lienee pelaaja jota ei penkille laiteta, joten vaihtoehtoisesti penkillä on sitten joukkueen paras linjamies tai paras takakenttä pelaaja, joten puolustus tulee heikkenemään olennaisesti. Jos sitten hyökkäystä miettii, niin sinne ei voi laittaa enää Belliä tuomaan lisäblokki voimaa tai Thomasia rissuksi. Jos nämä vaihtoehdot halutaan pitää olemassa, pitää penkittää joukkueen paras pistemies Crawford. Melkoinen sateentekijä pitää tämä kuuppa olla, jotta sen rosteriin laittaminen paikkaa nämä menetykset ja tuo vielä lisäarvoa joukkueeseen. Tosin jos se on tuotu tänne lämmittämään katsomon penkkiä. on vaikea arvioida mahdollista saatavaa hyötyä, koska tämä on sitten täysin uusi lähestymistapa jenkkihankintoihin.

 • Dusse, Brown saa olla kentällä jatkuvasti, ihan millä pelipaikalla vaan, joten paluu alkuperäiseen kuosiin Crawford rb:nä, Bell blokaajana on edelleen mahdollista Brownin ollessa quuppana.
  Yksi lisäpointti jota kukaan ei ole huomioinut on se että Crocoilla on nyt myös kohtuullinen pack up quuppa valmiina!
  Mitä tapahtuu Roostersille, TAFTille, Butchersille ym jos alottava QB hajoaa runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella ja uuden jenkin tuominen ei siinä kohtaa oile enää mahdollista!?

 • Kuka jenkeistä istuu katsomossa tässä pelissä?

 • Live-tilastoinnin mukaan sarjan paras puolustuksen linjamies Bell on katsomossa.

 • Rodney Brown näytti todellisen vaarallisuutensa päästyään oikealle pelipaikalle. Eikä tuo QB hankintakaan aivan vihkoon mennyt kaverin nakatessa 4 maalia ilman pallonmenetyksiä oltuaan 4 päivää lakeudella…

 • Ihan ok, mutta katsotaan kovempaa vastustajaa vastaan.

 • Jagut kyllä yllätti positiivisesti, vaikka bensa loppuikin toisella puoliajalla.
  Olen nähnyt jaguilta paljon huonompiakin pelejä tällä kaudella.
  Quuppa oli kohtuullisen hyvä varsinkin pitkissä heitoissa.
  Toki Crocoilta puuttui hiuka D-porukkaa Bell, Rautiainen, Leinonen and so on.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *