Pudotuspelipaikka tarjolla Hyvinkäällä

Tuomo Tomperi 25.7.2013 11:32 4 kommenttia

(3-4)

(3-4)

27.07.2013 klo 14:00 Hyvinkää

Tampere Saints matkustaa lauantaina Hyvinkäälle Falconsin vieraaksi. Ottelun voittajalle on tarjolla todennäköisesti pudotuspelipaikka.

Joukkueiden kohdatessa ensimmäisen kerran Tampere Saints otti revanssin viime kauden Rautamaljasta kukistaen vieraansa Hyvinkäältä 24-14. Silloin pääosaan nousi Saintsin tasapainoinen hyökkäys, joka eteni vieraitaan vastaan liki 400 jaardia. Falcons pysyi mukana pelissä Oscar Vazquez-Dyerin palautusmaalilla, mutta joutui lopulta taipumaan kymmenellä pisteellä.

Lauantain otteluun lähdettäessä Falconsilla on kuitenkin jotain, mitä Saintsilta puuttuu: nimittäin voitto yhdestä sarjan kolmesta kärkijoukkueesta. Näin ollen ennakkoasetelmat ovat varsin yksinkertaiset. Molemmat joukkueet tietävät, että lauantain ottelun voittaja jatkaa todennäköisesti pudotuspeleihin voittomarginaalista riippumatta.

Saints lähtee otteluun voitto vyöllään. Kolme ottelua putkeen hävinnyt tamperelaisryhmä käänsi kurssinsa ottamalla viime viikonloppuna selvän voiton Sipoo Bulldogsista. Tamperelaisten ongelmana tällä kaudella on ollut kaksi asiaa: pallonmenetykset ja -riistot sekä laitahyökkääjien epävarmat kädet. Joukkue on tilastojen valossa ylivoimaisesti sarjan kehnoin joukkue, kun tarkastellaan menetettyjä ja riistettyjä palloja. Joukkueen seitsemän pallonriistoa on sarjan vähiten, ja toisaalta 19 menetettyä palloa eniten. Saints luopuu siis ottelua kohden pallosta kolmesti, ryöväten sen vain kerran. Hyvinkää Falcons on näissä tilastoissa sarjan toiseksi kehnoin joukkue (+12-16=-4), mutta silti huomattavasti edellä lauantain vieraitaan. Toisekseen pelinrakentaja Ryan Burgessin heittotilastoja ovat rasittaneet laiturit, jotka pelaavat itsensä auki, mutteivat pysty pitämään palloista kiinni riittävällä tehokkuudella. Molemmat näistä seikoista ovat avainasemassa lauantain ottelussa.

Hyvinkää Falcons on liikenteessä lyhyellä levolla, sillä joukkue pelasi viimeksi tämän viikon maanantaina. Ottelusta Turku Trojansia vastaan kantautui kuitenkin huolestuttavia uutisia. Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Falcons ei haastanut isäntiään missään vaiheessa ottelun voitosta. Vierasjoukkue epäonnistui täydellisesti etenemään sekä juosten että heittäen. Joukkueen esitys oli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa kaukana siitä, mitä peliä joukkue pystyi esittämään kesäkuun alussa joukkueiden kohdatessa Hyvinkäällä. Joukkueen puolustuksen henkinen johtaja Oscar Vazquez-Dyer ei pelannut ottelussa. Trojans karkasikin heti ottelun avausjaksolla kauas vierailtaan, voittaen lopulta uskomattomin lukemin 70-0.

Pystyykö joukkue esittämään toisenlaista peliä nyt, kun panokset ovat kovimmillaan?

Katsomossa olleiden tietojen mukaan Falcons kulutti kelloa ottamalla polvea kolmannella yrityksellä, vaikkei pelattu vielä edes viimeistä neljännestä. Kellon kuluttaminen on ymmärrettävää – kärsihän joukkue selvästi loukkaantumisista ja ottelun nopea päättyminen oli sen intresseissä. Kuitenkin myös kellon kulutus on osa peliä, ja se on syytä tehdä tyylillä. Olisiko saman lopputuloksen voinut saavuttaa juoksemalla yksinkertaisesti keskelle linjaa? Antoiko joukkue nyt kokonaisuutena maksaneille katsojille sellaisen vaikutelman, että se on kiinnostunut ottelun voitosta?

Sopii toivoa, ettei maanantain esityksellä ole vaikutusta joukkueen taisteluilmeeseen Saintsia vastaan. Kyseessä on kuitenkin ylpeä ryhmä jenkkifutareita, joka pystyy parhaimmillaan menestymään tässä sarjassa. Tämän se todisti ottelussa Oulu Northern Lightsia vastaan, kun pisteet pysyivät Hyvinkäällä. Maanantain ottelu tuntui Falconsin pelaajista varmasti todella turhauttavalta. Pystyykö joukkue esittämään toisenlaista peliä nyt, kun panokset ovat kovimmillaan?

Lauantain ottelu pelataan Hyvinkäällä Kankurin urheilupuistossa kello 14.

Lue myös

Kommentoi

  • Vieraiden otteluennakko : http://tamperesaints.fi/uutiset.html?110

  • Go saints!

    Jos ensi vuodelle tarvitaan varmoja käsiä, olen käytettävissä.

  • Harri, muuten hyvä, mutta siellä sivuilla lukee näin: Edustusjoukkueen otteluennakko Bulldogs-Saints. Kuvakin taitaa olla Bulldogs-pelistä.

  • Nakkinaamalle kiitokset tarkkaavaisuudesta. Papukaijamerkki lähetetään siihen suuntaan :) Nyt on oikea otsikko jne.

    Ja ade, juttele Teemulle, siis jos mahdut remmiin :) :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *